perjantai 4. syyskuuta 2009

KRISTUS- KESKEISEKSI KASVAMINEN......

....Me aikuiset lapset olemme monesti täynnä itseämme ja tarkastelemme elämää itsekeskeisesti hyvin kapeasta näkökulmasta. Maailma pyörii meidän ympärillämme. "Minä tahdon, minusta tuntuu, minä uskon, minä tarvitsen" hallitsevat yleisesti keskusteluamme. Joskus tuijotamme omiin ongelmiimme suorastaan pakonomaisesti. Voimme myös käyttäytyä päinvastaisella tavalla ja unohtaa itsemme täysin, paneutua liikaa toisten ongelmiin ja jättää omat vaikeuden käsittelemättä. Kumpikaan äärimmäisyys ei johda eheyteen ja tervehtymiseen, ei myöskään rakenna eikä ylläpidä terveitä ihmissuhteita. -------Molemmissa tapauksissa lapsuu denko timme vääristy nyt ilmapiiri panee meidät todistele maan kelpaa vuuttamme muille ihmisille. Kun meillä on tarve kunnostautua kaikessa mitä teemme, panemme painoa suorituksillemme, sen sijaan että uskoisimme olevamme arvokkaita itsemme vuoksi. Todellinen minämme voi häipyä näkymättömiin pelon, itsepetoksen ja kuvitelmien taakse. Lopulta meistä tulee itsekeskeisiä. Monille meistä ei ole opetettu, että olemme Jumalan luomia, hänen kuvakseen ja kaltaisekseen tehtyjä. "Ja Jumala katsoi kaikkea tekemäänsä, ja kaikki oli hyvää" (1 Moos. 1:31 ).
-- Jumala teki kaikki teoksensa - meret, vuoret, vuodenajat, eläimet ja ihmiset - ainutkertaisiksi ja erilaisiksi. Olemme kaikki Jumalan luomistyön yksittäisiä ihmeitä.
-- Ahdistusta synnyttävässä perheyhteisössä sen jäsenet kärsivät väärinkohtelusta. Heitä voidaan ahdistella fyysisesti, verbaalisesti, seksuaalisesti tai henkisesti, mutta kaikki tällaiset loukkaukset vahingoittavat ihmistä monella tavalla.
- Verbaalinen väkivalta voi vaurioittaa itsetuntoamme ja fyysinen väkivalta uhata jopa henkeämme. Seksuaalinen hyväksikäyttö vaikeuttaa myöhemmin kykyämme rakentaa terveitä ihmissuhteita, ja se voi vakavasti turmella emotionaalisen ja hengellisen kehityksemme. Kun taas emotionaalinen väkivalta heikentää kykyämme selviytyä edes elämän normaaleista koetuksista.
- Mikä tahansa väärinkohtelu, josta meidät on pantu kärsimään, synnyttää meissä itsekeskeisyyden puolustusmekanismin tuskaa vastaan.
-- jatkuu

4 kommenttia:

 1. oikein kiinnostavaa oli lukea.Rohkasevaa ja sai ajattelemaan:)

  VastaaPoista
 2. Samat sanat,saa ajattelemaan.Mukava kirjoittaa blogia.Kiitos Kata kommentista.

  VastaaPoista
 3. on kiva tietää,että me kaikki olemme Jumalan mielestä hyvää,kaikista hän sanoi se on Sangen hyvä!kiinnostavaa oli lukea tätä!HYvä kirsti!

  VastaaPoista
 4. Kaikki vääryys jättää jälkensä ihmismieleen.Jos lapsena on kasvanut ahdistavassa ilmapiirissä,kyllä siitä kärsii aikuisenakin. Kaikkein ihaninta olisi varttua hyväksyvässä,tasapainoisessa kodissa.

  VastaaPoista