sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Laskiaissunnuntai

Tarmo luotiin 1900- luvun alussa kuvastamaan  kansallista  uskoa,  toivoo  ja  voimaa.  Nimi ei levinnyt kovin laajalle.
LASKIAISSUNNUNTAI  Sunnuntain   suomenkielinen  nimi  tulee paastoon  laskeutumisesta,  jolloin  eletään  yksinkertaisten  elämäntapapojen  ja  itsekieltäymyksen aikaa.
Meillä oli  tarkoituksena  viettää syntymäpäiviä  tänä viikonloppuna,  mutta pienet oli sairaina.  Ensi  lauantaian uusin  tuulin:) yrittämään. Nämä  kukkaset mies osti  torstaina.
Monet ovat olleet laskettelemassa,  onhan nyt laskiaissunnuntai.  Jospa meidän kullannuput  pääsevät tiistaina laskemaan.  Tiistaina ostetaan laskiaispullat  3 pullaa.,   Krista on silloin meillä.  Ei olla vielä sitä herkkua syöty,  ei se nyt niin elinehto ole,  että pitäisi saada laskiaispulla. :)  Kai se on  perinne /tapa  ja ollaan tässä herkkujen ystäviä :)  Olen kuuntelemassa  mielenkiintoista  ohjelmaa: Taivaan  ja  maan välillä,  aivan ihana ohjelma,  tänne saa soittaa kysymyksiä  taivaan  ja maan välillä olevia kysymyksiä.  Radio  Dei sunnuntaisin  alkaen klo 9.30 - 24.00.  Sen jälkeen tulee  radio kirkko.
"Taivas ja maa katoavat,  mutta minun sanani  eivät katoa"  (Luuk. 21:33.)
22.1. 20011. valtatiellä  Virroilla enkeli pysäytti  liikenteen.  Enkeli oli suuri,  siivessä/siivissä oli kirjoitettu  sanoma:  VILJAVAINIOT VAALENEVAT.

Kilvoittele hyvän uskon kilvoitus,  tartu kiinni iankaikkiseen  elämään,  johon  olet  kutsuttu ja johon hyvällä  tunnustuksella olet  tunnustautunut  monen todistajan edessä. (1 Tim. 6:12.)
Tällaiset kehotuksen Paavali antoi nuorelle Timoteukselle,  joka oli asetettu Efeson seurakunnan paimeneksi.
Tällaiset sanat,  kilvoitteleminen tai sitoutuminen tuntuvat  nykyihmisestä vastenmielisiltä ja luotaantyöntäviltä:  Eikös  tässä nyt ole  muutenkin  tarpeeksi,  työtä  ja  tuskaa  koko elämä?  Pitäisikö  ihmisen  vielä  uskonasioissakin  jotenkin  kilvoitella. Eikös se nyt  sentään  ole  jo  vähän
 
liikaa.  Enemminkin  olemme tottuneet ajatteluun  uskonasioita  kuin valintamyymälää,  josta  voi  ottaa,  mitä  tarvitsee tai olla  ottamatta  ja  sitten olla.   Vähitellen on totuttu kuin jonkinlaiseen  olotila- avioliittoon,  liittoon  josta  rakkaus  on ajat  sitten  sammunut,  jos  sitä  ehkä  alussa on  hiukan  ollut.  Vaan  nyt,  juuri tällä hetkellä  moni  on  ymmällä,  jos  ei  peräti  järkyttynyt.
Edessäni on monia hengellisiä lehtiä,  tekstissä  on poimintoja sieltä  täältä.

Jori Brander:n  Kronologisen  Raamatun  SELITYKSET  Uusi  Testamentti
Kronologisen Raamatun selitykset on Kronologisen Raamatun kanssa  tai itsenäisenä teoksena käytettävä kommentaari.  Siinä  Uusi  testamentti on jaoteltu 365  osaan siten,  että  vuoden  jokaiselle päivälle  on lukukappale,  johon liittyy tekstiä  selittävä alustus.  Selitykset  avaavat Uuden  testamentin  tapahtumien ja  kirjoitusten taustoja  ja merkityksiä.  Näin lukijalle  tulee selkeä ja  ymmärrettävä kokonaiskuva.  
Päiväkohtaiset selitykset on jaettu  yhteensä 20  laajempaan osaan siten,  että  lukijalle välittyy näkemys ajanjaksosta,  johon  teksti  kuuluu.  Kunkin   ajanjakson alussa on aikakauden  taustoja  ja  ajankohtaa  käsittelevä  johdantoteksti. 
Selitysten avulla  Kronologisen  Raamatun  historiallinen  aikakausi  tulee  tutuksi.  Ne  pyrkivät  herättämään  ajatuksia ja antamaan ymmärrystä  lukijalle  tekstin omakohtaiseen tutkimiseen.  Kronologinen  Raamattu selityksin on  erityisen  suositeltavaa  luettavaa  ihmiselle,  jotka  haluavat  syventää  omaa raamatuntuntemustaan.
Kirjan tekijänä on  Kotisataman  nettipastorina  tuttu  Jori  Brander.  Hän  on  koulutukseltaan  pastori  ja  toimii  Tampereen  Metoristiseurakunnassa  pastorina  ja  raamatunopettajana.  Jorin  saarnat  ovat  vuosien  varrella  keränneet  runsaan  ja  uskollisen lukijakunnan

3 kommenttia:

 1. Eilen olikin kaunis aurinkoinen laskiais sunnuntai,nyt on harmaata mutta ei kylmä,eilen kävi 3viikonen vauva kylässä,kyllä se on suloinen,hyvää laskiais tiistaita sinulle:)

  VastaaPoista
 2. Hei Kirsti, toivotaan tyttöjrn parantuvan.
  Hyvää ohjelmaa kuuntelitte.
  Olen kuullut siitä Enkelistä.

  Onpa sinulla kauniit tulppaanit.
  Laskiaspullia, nami nami.
  Minäkin aijon tehdä niitä huomenna.
  Leppoisaa maannnantai-iltaa ja mukavaa Laskiaistiistaita!
  Isän käteen

  VastaaPoista
 3. Kiitos Ritva,oli hieno päivä♥

  Ritva sinusta oli varmaan ihana nähdä niin pientä vauvaa,suloista päivänsädettä.

  Hyvää maanantaita ja laskiaistiistaita!
  Ja Ritva siunausta!

  VastaaPoista