perjantai 4. maaliskuuta 2011

Vainotut kristityt Maailman rukouspäivä

Ihmeellistä on Jumalan luoma maailma,  ei voi kuin ihailla  kaikkea ja  antaa  kiitokset Hänelle,  joka näin paljon loi kauneutta,  josta me ihmiset  saamme iloita♥
Olemme  myös  Hänen luomiaan,  oi  Hänen rakkauttaan♥
Tämä voi  olla  kaunis  kukkapuutarha,  neidot kävelyllä   ja pikkutyttö  kerää  kukkakimpun äitiä  varten:)

RAUHAA  ETSIMÄSSÄ  Jos olet syntynyt egyptiläiseen muslimiperheeseen  ja sen jälkeen  päättänyt  kääntyä  kristinuskoon,  sinulle aiheutuu  usein monenlaisia  ongelmia.  Todennäköisesti  sinut  häädetään  pois perheesi  luota ja turvallisuutesi  vuoksi  joudut muuttamaan  toistuvasti  aina uuteen paikkaan.  Alankomaiden  Marttyyrien  Ääni-lähetys  vieraili vainottujen kristittyjen  luona  Egyptissä.  Hanna,  Saleem ja  Emmanuel kertoivat  heille,  kuinka  veljet  ja  sisaret  Egyptissä,  kaikesta   levottomuudesta  ja epävarmuudesta huolimatta,  löytävät  rauhan Jumalan  Sanasta."Hanna" on perheineen asunut jo yli vuoden pienessä asunnossa, jossa me käymme hänen luonaan myöhään illalla. Islamin hylättyään hän on joutunut pakenemaan perhettään.  Hanna kasvoi muslimiperheessä ja teki uskollisesti  kaiken,  mitä häneltä odotettiin.  Hänellä oli läheinen suhde  veljeensä   js sisariinsa.  Opiskelut aloitettuaan hän tutustui kristittyyn.  Hän kertoi  minulle  Jeesuksesta ja halusin tietää  yhä  enemmän  ja  enemmän  Hänestä,  Hanna  sanoo. 
Ajan  kuluessa Hannan  vanhemmat huomasivat,  että hän oli alkanut muuttua.  He tarkkailivat  häntä  tiiviisti.  Hannan isä yritti saada hänet muuttamaan  mielensä,  toisinaan väkivaltaisesti.  Kerran  isä  hakkasi hänet niin pahoin,  että  Hannaa piti hoitaa  sairaalassa.  Hanna  muistelee,  että  tuohon aikaan hän suoritti yhä kaikki islamilaiset rituaalit,  mutta  rukoili  Jumalaa sydämessään.  Kun hänen isänsä  huomasi,  että Hanna oli yhä vakuuttuneempi kristillisestä  uskostaan eikä  häntä voinut puhua  luopumaan siitä,  isä  päätti  järjestää  tyttärelleen  avioliiton  muslimin kanssa.  He ajattelivat,  että avioliitto  estäisi häntä  ryhtymästä todelliseksi  kristityksi. Olin  epätoivoinen,  mutta  tiesin  varmaksi,  että en halunnut  mennä  naimisiin  muslimin kanssa.  Harkitsin  karkaamista,  mutta tiesin myös,  että  silloin menettäisin perheeni  iäksi - ja minä  rakastan  heitä  hyvin  paljon.  Se  oli  mahdoton  valinta,  Hanna kertoo.   Lopulta  Hanna ei nähnyt  muuta  keinoa ulos tilanteesta.  Eräänä  päivänä ennen  järjestettyyn avioliittoon  astumista hän karkasi  kotoa.  Hän otti  yhteyttä  tuohon kristittyyn,  joka  oli  kertonut hänelle  Jeesuksesta,  ja pyysi apua.

Hanna on elänyt vaikeita  aikoja.  Paettuaan  vanhempiensa  talosta  hän ei ole ollut enää yhteydessä perheeseensä.  Sen jälkeen hän käyttänyt toista nimeä.  Silti hän pelkää kohtaavansa ihmisiä perheensä  kotikylästä,  sillä hän tietää,  että  he vahingoittasivat häntä.  Hanna myöntää,  että on tuskallista miettiä  synnyinkotia ja  perhettä,  hän kaipaa heitä.  Usein  Hanna  rukoilee  perheensä  puolesta  ja toivoo,  että jonain  päivänä  tulevaisuudessa voisi kohdata heidät  jälleen.  
Kaikesta huolimatta  Hanna  on  kiitollinen ,  sillä  Jumala  antoi  hänelle  uuden  perheen.  Ensinnäkin  häntä auttaneet sisaret ja veljet,  myöhemmin  myös  aviomiehen.   Hanna ja hänen miehensä ovat  muuttaneet  kahden  lapsensa  kanssa  jo monta kertaa turvallisuussyistä.  Kysyessämme ,  katuuko hän sitä koskaan,  hän sanoo:   - Jeesus kehotti meitä jättämään kaiken taaksemme.  En kadu.  Vaikeina aikoina iloitsen edessä olevasta iankaikkisuudesta.
SALEEM Hannan tavoin myös  "Saleem"  on joutunut  muutamaan perheensä kanssa useita kertoja.  Tapasimme hänet  ja hänen tyttärensä  Marinan  salaisessa paikassa vuonna  2008.  Nyt kävimme  hänen luonaan toisessa tilapäiskodissa,  jossa he  nyt ovat eläneet puolen vuoden ajan.  Autosta  siirrymme nopeasti ankeaan eteiseen ja kiipeämme pimeässä  portaat ylös.  Asunnon ikkunat on peitetty sanomalehdin,  jotta naapurit  eivät voi kurkistella sisään.  Saleem,  hänen vaimonsa ja lapsensa ovat hyvin ilahtuneita vierailustamme.   On vaikeaa pitää yhteyttä toisiin veljiin ja sisariin.
He haluaisivat osallistua tapaamisiin muiden  kristittyjen kanssa,  mutta se on liian  vaarallista.  Saleem  tuskin  poistuu  asunnosta.  Lapset  eivät voi käydä  koulua,  koska heillä ei ole vaadittuja  asiakirjoja.  Onneksi  lapset  voivat ajoittain  osallistua  paikallisen  seurakunnan  toimintaan.  Puhumme,  rukoilemme  ja laulamme  Saleemin  ja hänen perheensä  kanssa.  Tunnemme läheistä yhteyttä  ja  sekä he  että me  tulemme  rohkaistuiksi.   
Saleemin ja hänen perheensä tilanne  ei juuri ole muutunut viime  tapaamisesta.  Salemin  vävy  Marinan puoliso,  on yhä  vankilassa.  Vävy  on se  joka  johti perheen kosketuksiin  kristinuskon  kanssa.  Hänen  sinnikkään todistuksensa  ansiosta  Saleem  ja hänen perheensä,  entisiä  muslimeja,  kääntyivät  kristinuskoon.  Marinan  aviomiestä  syytetään  "yleisen  järjestyksen häiritsemisestä".
Marina  ja  hänen  perheensä  on hyvin  huolissaan,  sillä  kaksi vuotta  on jo kulunut,  eivätkä  he tiedä,  missä  hän  on  ja kuinka hän voi. 
Vierailumme jatkuessa  hivenen pidempään,  huomaamme  Marinan  surun  kasvavan.  Vierailumme  pakottaa hänet kohtaamaan sen  todellisuuden,  että hänen  miehensä  on edelleen  vankilassa  ja  että  hänen  kaksi- ja puolivuotias  tyttärensä  tuntee  isänsä vain vanhasta valokuvasta.  Kyyneleet  valuvat pitkin hänen kasvojaan rukoillessamme ja laulaessamme.  Kun tilanne  käy  hänelle  liian vaikeaksi,  hän poistuu huoneesta.
Kysymme  Saleemilta,  kuinka hän pysyy rohkeana vaikeisa olosuhteissa.  Etenkin,  kun hän joutuu jatkuvasti näkemään  tyttärensä  surun.  Hän vastaa,  että  Jumalan sanat antavat  hänelle voimaa yhä  uudelleen.
Jeesus sanoi:" Tulkaa minun tyköni,  ja minä annan teille levon." Kuulumme nyt  Hänelle  ja  Hän suojelee meitä.  Kukaan ei voi tehdä meille pahaa.
Monet islamista kääntyneet ovat samassa tilanteessa.  Siitä  hetkestä,  kun heistä tulee kristittyjä,  he ovat  lainsuojattomia.  Kun yhteyshenkilömme kuulevat  uusista  kääntyneistä,  heitä  yritetään auttaa  tilapäisen asuinpaikan  ja elämiseen tarvittavan  tuen muodossa.  Uudet  kääntyneet  saavat myös  Raamatun  opetusta  turvallisessa paikassa ja  heitä  valmistetaan  elämään  kristittyinä   vihamielisessä  ympäristössä.
Islamin  hyljänneet,  jotka  eivät  pakene vaan  tunnustavat  uskoaan  avoimesti,  kohtaavat  hylkäämistä  ja  jopa  väkivaltaa.   Näin  kävi  "Emmanuelille".  Tämä  veli on ollut  vankilassa  jo  kahdesti  uskoontulonsa  jälkeen.  Hänen  vartalossaan  on  arpia  kidutuksista,  jota hän on joutunut  kestämään.  Myös  Emmanuelin  vaimoa  on  pahoinpidelty. 
mihin tämä kaikkia johtaa?  hän  kysyy,  kun  tapaamme  hänet.  Mitä  te  ulkomaalaiset  voitte  tehdä  puolestani?  Minulla  ei ole  enää  henkilöllisyystodistusta,  en ole  heidän  silmissään  kukaan.  
Kuuntelemme  hiljaa hänen  todistustaan,  rukoilemme  hänen kanssaan  ja lupaamme kertoa  toisille  hänen  tilanteestaan,  jotta  hekin  voisivat  rukoilla  hänen  vaimonsa  puolesta.
Egyptissä  lähes  kaikille  islamista  kristinuskoon  kääntyneille  valinnalla  on vaikeita  seurauksi.  Heidän  lisäkseen  myös   koptikristityt  elävät  vainoissa,  vaikka  he  ovatkin suuri  ja viralliseti  tunnustettu  vähemmistö.  Näistäkin huolimatta   Egyptin  kristityt  levittävät  rohkeasti  Jeesuksen  Kristuksen  valoa  maassaan.  He tietävät,  että  valitsevat vaikean  tien totellakseen  Jeesuksen  kutsua  seurata  Häntä,   mutta  uudelleen  ja  uudelleen  he  löytävät  rauhan  Jumalan Sanasta.  Sinun  osallistumisesi  ja  rukouksesi  auttavat  heitä  seuraamaan  tuota  polkua.
Marttyyrien  Ääni,  Hollanti

6 kommenttia:

 1. Heippa taas!
  Ollaan mukana rukousrintamassa tänään Maailman rukouspäivänä.

  http://www.ywca.fi/cgi-bin/linnea.pl?document=00010707

  Eksyneitä lampaita on vielä niin kovin paljon. Kunpa mahdollisimman moni lammas antaisi Jeesuksen löytää sen!

  Siunausta viikonloppuun!

  VastaaPoista
 2. Kirsti on ihanaa kun kevät kohta koittaa.
  Jumala on luonut todella kauniin maan, kunhan osaisimme täällä elää oikein ja jakaa sen kaikkien kanssa sovussa, ja rakkaudessa.
  Niin kuin Taivaan Isä on tarkoittanut luodessaan meidät.

  Oikein mukavaa viikonloppua sinne teille!

  VastaaPoista
 3. Kiitos "Nurkkis",ollaan rukousrintamassa,tämä on tärkeä päivä!

  Eksyneitä on paljon,tässä talossakin, missä me asutaan. Kunpa eksyneet lampaat antaisivat Jeesuksen löytää ne!
  Rukoilen heidän puolestaan päivittäin.

  Kunpa tytär, vävy,veli ja sisko perh. ja miehen kaksi veljeä perheineen löytäisivät pelastuksen, huomaan, että läheisiä on monia pelastumattomia. Rukousta riittää.

  Siunausta viikonloppuun!
  Hyvää yötä,Jeesus myötä!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Sylvi,on ihanaa,kun kevät tulee!

  Jumala on ihmeellinen,Hänen luomistyönsä on valtavaa,suurta, ihanaa ja kaunista,kaikki on kaunista ja hyvää.
  Niin kunpa voisimme elää oikein ja jakaa kaiken tämän hyvän toisten kanssa, elää sovussa ja rakkaudessa kaikkien kanssa.

  Siten tekisimme Jumalan tahdon mukaan.

  Siunausta Sylvi!
  Hyvää yötä, Jeesus myötä!

  VastaaPoista
 5. Kirsti, huomenna tulee minun kokoama radio-ohjelma.
  Kuuntele!
  pääset sinne rsleyn kotisivulta joka on minun sivulle.
  tai osoitteesta.
  borasnarradio.se
  ja sieltä painat lyssna live.
  siis klo 10.oo-11.30 suomen aikaan.

  Hyvää pyhää teille sinne!

  VastaaPoista
 6. Hei Sylvi, mielelläni kuuntelen,jos jaksan,mutta ainakin keskiviikkona!

  On ihana kuulla äänesi, sittenhän tunnenkin sinua enemmän.

  Jumalan siunausta ja hyvää yötä!
  Kiitos♥

  VastaaPoista