torstai 24. maaliskuuta 2011

Rakkautta kirjoihinSIION-KRONIKKA  1   Toivon  Portit
Lannistumaton rohkeus  ja toivo kasvoivat esiin  kaasukammioiden  tuhkista.  Maailmanmenestysromaani nyt  suomeksi!
Ellie,  nuori amerikkalainen lehtikuvaaja,  löytää  itsensä  Jerusalemista  keväällä  1947.  Hänestä  tulee tahattomasti poliittinen  pelinappula,  kun hän valokuvaa muutamia  beduiinien Qumranin  luolista  löytämiä  vanhoja kirjakääröjä.
David  näyttää  rakastuneen  Ellieen  syvästi,  mutta Moshen  elämän hämmästyttävä  päämäärätietoisuus  koskettaa  hänen sisimpiä  tunteitaan.  Ellie  ei voi olla kiintymättä  kansaan,  sen  henkeen ja henkilöön,  joka muuttaa hänen elämänsä  suunnan. 
Tämä       Siion-Kronikan ensimmäinen  romaani  kuvaa mukaansatempaavasti keskitysleiristäselvinneen   juutalaisen  kansan kamppailua  kansalliskodistaan.  Sekä  silloista että  tämän päivän  Lähi-itää  leimaavat  sisäiset  ja  ulkoiset  juonittelut  ja  terroriteot.  Lopullista  rauhaa  yhä  etsitään.
                               EUROOPPA-  KRONIKKA  1
Natsismin varjo oli  levittäytymässä Euroopan ylle - voiko  heidän elämänsä  palautua  koskaan  ennalleen.                           WIENIN  ALKUSOITTO
Elisa Linheim  on  Wienin  sinfoniaorkesterin viulisti Toista  maailmansotaa  edeltävässä  Itävallassa.  Hän  on peittänyt juutalaisen syntyperänsä  arjalaisella  taiteilijanimellä.  Siten hän saattoi   matkustaa  ja  esiintyä  Saksassakin.  Sen  sijaan hänen ystävänsä  Lean - Thoenin  lukijoille  ja  Toivon  tyttärestä  tutun  sellistin - on   puolisoineen paettava  juutalaisvainon  uhkaa. 
John  Murphy,  New  York  Timesin  kirjeenvaihtaja,  joutuu  sekaantumaan  salaiseen  suunnitelmaan  syrjäyttää  Hitler  vallasta.  Elisan  ja  Johnin  yhteydet  juutalaiseen maanalaisliikkeeseen saattavat  heidät  arvaamattomien  vaarojen  kenttään.  
Bodie Thoene  taitaa jännittävän juonenkulun.  Kuuden  vuosikymmenen takaisessa  kriisin  varjossa on yllättäviä  yhtäläisyyksiä  tämän päivän  Eurooppaan  ja Lähi- jtään.
  PAT  VANHAN KARTANON  VALTIATAR
Jatkoosa   L.M.Montcomeryn  teokselle Vanhan kartanon Pat (2009)

Kanadalaisen    L.M. Montcomeryn  (1874- 1942) tarinoita   rakastetaan  kaikkialla  maailmassa.
Jos nuori Patricia Cardiner saisi päättää,  mikään rakkaassa  kotikartanossa Silver Bushissa ei koskaan muuttuisi.  Perhe pysyisi aina yhdessä ja taloudenhoitaja  Judy kertoilisi kiehtovia tarinoitaan menneisyydestä.  Muutokset  lähipiirissä ovat kuitenkin väistämättömiä.  Sisarukset aikuistuvat,  heidän  ihmissuhteensa koskevat  välillä  kipeästikin  eivätkä  ystävyyssuhteetkaan säily  ennallaan.  Menetysten keskellä Pat  torjuu kosijan  toisensa jälkeen ja valmistautuu  ikäneitotädin  rooliin,  sillä  hän ei halua milloinkaan jättää kotiaan.  Kuitenkin Silver Bush  ratkaisee lopulta asiat hänen puolestaan.
L.M.  Montcomeryn  ennen  suomentamaton  romaani  kiintymyksestä,  rakkaudesta  ja muutoksen  tuulista.  
Vanhan Kartanon Pat
Silver Bushin kartanossa Prinssi Edwardin saarella asuva  nuori  Patricia Cardiner rakastaa kotiaan ja läheisiään niin paljon,  ettei hän haluaisi minkään.  Elämä  ei päästä  häntä niin helpolla.  Pat joutuu tekemään valintoja ja  sopeutumaan,  kun elämä tuo muutoksia - vaikeitakin. Siver Bush  on Patin elämän suurin  rakkaus,  vaikka ihailijoita ja sulhasehdokkaitakin on neidon lähipiireissä.  Kartano  näyttää muiden  simissä  rapistuneelta,  mutta  Patista sen viehätys ja kauneus  eivät lakastu koskaan.  
L.M. Montcomeryn mukaan kaikista hänen  sankarittaristaan juuri Pat muistuttaa eniten  häntä  itseään. Prinssi  Edwardin  saarella Park  Cornerissa  sijaitseva  Silver Bush  kartano,  joka vaalii museona kirjailijan  muistoa.

Neil T. Anderson   VAPAUTTAVA  TOTUUS
Ihmisen  yleismaailmallinen kysymys on: Kuka minä olen?  Myös kristitty  kysyy samaa itseltään.  Olenko epäkypsä,  epäonnistunut,  kasvamaton ja hedelmätön?  Ja toisaalta: mitä  olen Kristuksessa?  Totuus  auttaa  ihmistä löytämään  itsensä,  sillä  totuus  tekee vapaaksi menneisyyden  tunnevammoista.
Neil A. Andersson on amerikkalainen käytännön  teologian tohtori,  seurakuntapappi ja   sielunhoitaja.  Hän pureutuu kirjassaan siihen,  mitä  olemme  Kristuksessa  ja  miten tulemme  siksi,  mitä  jo  Hänessä olemme.  Anderson  väittää,  että  ihmiset  kasvavat  paremmin yhdessä;  on kyse  ihmissuhteista ja  Jumalasuhteesta. Vain tunnistamalla ja sisäistämällä totuuden itsestämme  ja  Jumalan teoista  ihmisessä  voimme  kasvaa "täyteen  aikuisuuteen".  Kasvu  merkitsee sisäisen  paranemisen  prosessia.

                     VAKAA  ARMO
   A.W. TOZERin  PARHAAT  KIRJOITUKSET

Epävarmana  ja  kaaosmaisena  aikana  ihmiset  kääntyvät  suurten  hengellisten  "isien"  puoleen etsien  elämänsä  rakennusaineita  heidän opetuksistaan.   A.W. Tozer  on  kuin  luja  kallio.  Hänen  kirjoistaan ovat  kristityt  kautta   maailman  saaneet  tukea  ja vahvistusta  uskolleen.  Nyt  suomeksi  ilmestyvä  kirja  sisältää  "Tozerin  parhaat",  Valikoimassa  on  52  kirjoitusta,  yksi  vuoden  jokaiselle  viikolle.
Videokaseteilla   piirrettyjä  lapsille ja lapsenmielisille  mm.  Superkirja,  meillä  on toimiva  videolaite,  eli  ei  ole  ongelmaa, jos  haluaa  katsoa. 
Joitakin  hyviä  elokuvia on myös, ei piirrettyjä    kuten  Rakkauslaulu,  Kätköpaikka, Varjellut  lapset,  Syrjitty,  Kujanjuoksu, Joni,   Tanglewoodin  salaisuus,  Lumen  aarteet,  Risti  ja  linkkuveisti,  Vihasta vapauteen,

2 kommenttia:

 1. Paljon on kirjoja teilläkin! Ihan alkoi sormet syyhytä :)

  Leppoisaa viikonloppua ja siunausta!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Nurkkalintu, teillä taitaa myös olla kirjoja!
  Kyllä niitä kertyy,vaikka onkin tullut tehtyä muutoissa poistoja

  Mukavaa viikonloppua!
  Siunausta♥

  VastaaPoista