maanantai 21. maaliskuuta 2011

Kirjoja...

Tänään  vietetään myös  kansainvälistä  Downin  syndrooma- päivää.
Nimipäiväänsä  viettää  Pentti,  Benedictus,  latinan  "siunattu,  sopeutui  keskiajalla  suomen  Pentiksi.  Esikaima Pyhä  Benedictus on  länsimaisen  luostarilaitoksen  isä  500-luvulta. 

Leo Merrer
Elämänsä  loppusuoralla  Tante Corrie näki Jeesuksen ihanassa ilmestyksessä.  "Tuletko,  Ylkäni,  pian takaisin?", Corrie kysyi.  "Tulen pian",  Jeesus  vastasi.  "Mutta en tule,  ennen kuin sinä tulet luokseni taivaaseen."
Ilmestyskokemuksensa jälkeen  Corrie,  joka neitosesta alkaen oli  rukoillut isänsä Papa ten Boomin opettamaa rukousta -  "Isä, suo sen  päivän pian tulevan,  jolloin Sinun  Poikasi  saapuu taivaan pilvissä" - lakkasi odottamasta Jeesuksen paluuta  elämänsä  päivinä.  Sijaan  tuli suorastaan intohimoineen tarve valmistaa jäljelle jääviä  kestämään voittoisasti lopun ajan koetuksissa.   Neljännesvuosisata Tante Corrien kotikutsun jälkeen ilmestyy  neljäntenä,  laajennettuna painoksena  Corrie ten  Boomin poikkeuksellinen ,  erilainen kirja.  Kirjan  voi  lukea vain  suomen  kielellä.  Kirja  rakentuu aineistosta,  jonka  Tante  Corrie antoi kodissaan Kaliforniassa teoksen toimittajalle  Leo Mellerille.  "Osa tekstissä on  sellaista,  että  sen  aika olisi vasta vuosia taivaaseen menemiseni jälkeen,  sitten  kun  Herran  tulemus on  hyvin lähellä,  ja kun  Suomessa uskovien tarvitsee  tietää  huomispäivän kätköpaikan tarjoamasta  turvasta."
Toinen CorrieTen Boomin kirja on Jumalan kulkuri,  joka  on myös  valtavan hyvää luettavaa,kun Corrie kulki puhumassa monissa maissa,  myös  Suomessa.

SARA  TARINATYTTÖ  kirjoittanut  L.M.  MONTGOMERY

Tummahiuksinen ja mantelisiläinen  Sara  Stanley  asuu Carlislessa  Prinssi Edwardin saarella  sukulaistensa luona.  Hänen taiteilijaisänsä on jatkuvasti matkoilla.  14-vuotias  Sara ei ole kaunotar ja hyvä  taloustöissä niin kuin  Felicity-serkku.  Hän  ei ole myöskään  enkelimäisen  kiltti niin kuin Cecily-serkku.  Mutta erään  asian hän osaa.  Hän osaa kertoa  tarinoita.  Saran oma tarina kuullaan Beverley-  serkun kertomana.  Hän muistelee  aikuisena  lapsuutensa ihastuttavaa aikaa Kingin  sukukartanossa.  Hän  valottaa myös  Saran tulevaisuutta:serkkutytöstä  tulee karismaattinen näyttelijä,  joka  valloittaa estraadeja ympäri maailman.  Beverley muistelee myös  hetkiä mummi  ja  ukki  kingin  puutarhassa,  jossa  Sara  ensiksi  valloittaa tarinoillaan  serkkunsa ja ystävänsä ja jossa  heille  jokaiselle on istutettu  oma  syntymäpäiväpuu.  
Sykähdyttävän valloittava kertomus.VENÄJÄ  ISLAM  ISRAEL Israelin valtio  täytti kuusikymentä vuotta toukokuun 8.päivänä  2008. Juhlapäivänä maan median ykkösuutinen oli tieto Iranin  ydinaseen olevan käyttövalmiina  kesällä  2009.  Iran ilmoittaa itsestäänselvyytenä juutalaisvaltion  tulevan pyyhityksi kartalta  ennen kuin Lähi-idän jännitteet  sulavat.  Räjähtääkö Lähi.itä neljässätoista kuukaudessa - suunnitteleeko Israel  taktista  iskua  Iraniin piankin. Tämän kirjan otsikossa esiintyy kolme erisnimeä.  jokaiseen niistä liittyy profetioita,  joiden arvioimisessa ja  selittämisessä maailman ykkösrivin auktoriteetti on nykyaikaisen raamatullisen profetian selittämistaidon isä,  Dallasi Teologisen seminaarin  legendaarinen professori  JOHN.F. WALWOORD.  Alkuperäistekstin on viimeistellyt  huipputuorein  esmerkein  John F,Walwoordin ansioitunut  erityisoppilas, megaseurakunnan johtaja ja  Suomessakin julkaistu  kirjailija MARK  HITCHCOCK:
Professori Walwoord  herätti aikanaan  vahvaa  kritiikkiä kirjoillaan,  joissa selitettiin Raamatun  ennustavan paitsi  juutalaisvaltion jälleentulemista,  myös  Jerusalemin vapauttamista  Israelin  hallintaan,  rautaesiripun ja Neuvostoliiton hajomista,  öljykriisin  ja öljyn hinnan nopean nousun ilmenemistä lopun merkkinä ja ennen kaikkea Googin ja Harmagedonin sotilaallisten kriisien puhkeamista.  Tänään ennustuksille  ei  hymyillä.
Tätä kirjaa on myyty alkuperäispainoksena USA:ssa  2-miljoonaa kappaletta.

10 kommenttia:

 1. Hei Kirsti
  Minä olen lukenut noista kirjoista Catherine Cooksonin Tyttö ja kartanonherra ja Puhdas kuin lilja. Ja minun kirjahyllyssä on L.M Montgomeryn Sininen linna.
  Sara Tarinatyttö on varmasti myös hyvä kirja.

  VastaaPoista
 2. Hei Jukka-Pekka,kiva kun kommentoit!

  Tuosta tyttö ja kartanonherra kirjasta on myös elokuva.
  Minä tutustuin kirjaan vasta sen jälkeen,kun olin katsonut ensin elokuvan. Yksi tyttäristämme antoi kirjan pari vuotta sitten jouluksi minulle.
  Nämä kaikki kirjat mitkä mainitset, ovat mielestäni hyviä.
  Sininen linna on ihana.Pidän myös Sara tarinatytöstä. Montgomery kirjoittaa hienosti.

  Hyvää yötä,Jeesus myötä Jukka-Pekka!

  VastaaPoista
 3. Hei Kirsti!
  Kiitoksia noista kirjavinkeistä! Tuon Sara Tarinatytön meinaan kyllä ehdottomasti lukea!
  Oikein hyvää viikon jatkoa sinne sinulle ja perheellesi!
  Toivottavasti olet saanut olla mahdollisimman kivuitta!
  Haleja ja enkuleita!
  PS. Olen sen Misty nimen vaihtanut lähemmäksi oikeaa nimeäni :) eli nyt käytän tuota Janskula nimeä.

  VastaaPoista
 4. Meidänkin hyllystä löytyy tuo Tozerin Vakaa armo. Tai oikeammin se on ollut yöpöydälläni odottamassa jo monta kuukautta, että lukisin sen uudelleen. Hyviä kirjoja kun olisi kiva lukea moneen kertaan, mutta kun aika on niin rajallinen.

  Corrie ten Boomin Kätköpaikka kiinnostaisi kovasti myös. Ehkäpä jonain päivänä sen ostan.

  VastaaPoista
 5. Heippa ihana!

  Mukava kirja-esittely postaus.Sininenlinna on kiva kirja.Tuon Sara-tarinatytön tahtoisin lukea.Saisinkohan vaikka lainata sitä?Se kuullosti jotenkin sellaiselta josta voisin tykätä kertomasi perusteella.

  Mukavia keväisiä päiviä ja hyvää yötä♥Sano kaikille terveisiä sinnepäin.Voitasko muuten joku päivä pitkästä aikaa puhella puhelimessa?

  VastaaPoista
 6. Heippa Janskula!
  Mukavaa jos löysit jonkun kiinnostavan kirjan!

  Sara Tarinatyttö on hienoa kerrontaa! :)

  Toivotan sinulle ja ihanille toisille perheenjäsenillesi,kisuille, onnellista viikkoa!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Nurkkalintu!
  Kiinnostavimpia tekee mieli lukea uudelleen.
  Neil T.Anderssonin
  Vapauttava totuus on myös hyvä, kuten A.W. Tozerin Vakaa Armokin.
  Corrie ten Boomin kirjat kiehtoo ja elokuva Kätköpaikka on mielestäni katsomisen arvoinen.
  Meillä se on vaan videolla.

  Siunattua keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 8. Rakas Kata, sininen linna on suloinen kirja!

  Tottakai saat lainata Sara-kirjaa.
  Puhellaan lähiaikoina puhelimessa,sopii kulta!

  Mukavaa maaliskuuta!

  VastaaPoista
 9. Catherine Cooksonin kirjoja luin yhteen aikaan nuorempana moniakin,nyt romantiikka on vaihtunut jännitykseen, luen jännäreitä ja sairaala kirjoja, tai sellaisia..

  Mukavaa päivää Kirsti ja viikonloppua
  t
  seijastiina

  VastaaPoista
 10. Kiitos Seijastiina kommentistasi,olen siitä iloinen!
  Sairaala kirjoja luin joskus paljonkin,on ollut luettavana romantiikkaa, tyttökirjoja ja joukossa vähän jännitystäkin ja hengellistä opetuskirjallisuutta.
  Myös hengelliset romaanit ovat hienoja,niissä on historiaa,jännitystä, romantiikkaa ja "ripaus" hengellisyyttä mukana,eli kuvattu tätä elävää elämää♥

  Perjantaiaamu sarastaa,hyvää huomenta!
  Siunauksin: Kirsti

  VastaaPoista