ETTÄ EMME UNOHTAISI Jos Anne Frank eläisi, hän täyttäisi tänään 80 vuotta.
Hän ei ole keskellämme, mutta hän on sydämessämme.
Anne Frank syntyi 12.kesäkuuta Frankfurtissa Saksassa vuonna 1929 ja kuoli lavantautiin Bergen- Belsenin keskitysleirillä vuonna 1945.
Kaikkiaan siellä kuoli 100 000 ihmistä. Kun englantilaiset sotajoukot vapauttivat leirin, siellä oli 60 000 nälän ja tautien luurangoksi kuihduttamaa ihmistä.
Miljoonat ihmiset maailman eri puolilla ovat saaneet ensimmäi sen tuntuman Hitlerin Saksan juutalaisvainoihin, järjestelmälliseen kansanmurhaan ja häikäilemättömiin ihmisoikeusloukkauksiin vuonna 1947 ilmestyneestä Anne Frankin päiväkirjasta Het Achterhuis (piharakennus). Suomeksi se ilmestyi Eila Pennasen kääntämänä vuonna 1955 nimellä Nuoren tytön päiväkirja.
Anne Frank oli saanut päiväkirjan syntymäpäivälahjakseen. Kesäkuussa 1942 hän täytti 13 vuotta. Ensimmäinen päiväysmerkintä tehty 14 kesäkuuta 1942, viimeinen 1.elokuuta 1944. Näihin vuosiin tiivistyvät nuoren tytön elämän unelmat, tulevaisuuden haaveet ja hetki hetkeltä kasvava tietoisuus siitä, mitä maailmassa tapahtui.
Perhe oli muuttanut Amsterdamiin vuonna 1933. Toukokuussa 1940 saksalaiset hyökkäsivät kaupunkiin. Frankit piiloutuivat Otto Fankin yrityksen toimituksen salahuoneeseen 6.heinäkuuta 1942. Gestapo pidätti heidät 4.elokuuta 1944 ja heidät lähetettiin Saksan ja Hollannin keskitysleireille.
Anne Frankista tehdyt elokuvat ja näytelmät eivät ole ainoita juutalaisvainoja käsitteleviä teoksia. Holokaustista on runsaasti tutkittua tietoa, toisen maailmansodan joukkotuho, liki kuuden miljoonan juutalaisen surmaaminen, on totta, siitä huolimatta, jatkuvasti nousee todistajia, jotka kiistävät faktat.
MAILA-KATRIINA TUOMINEN YLÄNURKKA jatkuu seuraavassa blogissa
On varmasti ollut todella kauheeta ne juutalaisvainot ja jotkut eivät muka usko et ne oisivat ees totta.Kuinka järkyttävää miten jotkut haluavat tehdä pahaa toisille.Miten voi olla niin tunteetonta.
VastaaPoistaSe on ollut hirveää,itkettää kun juutalaisia vainotaan.Ei edes niin pientä maa-aluetta annaettaisi heille.
VastaaPoistaMinua suututtaa ne kirjoitukset lehdissä,missä moititaan Israelia.
Ihanaa lukea kommenttejasi.