KASTITTOMAT DALITIT ovat INTIASSA 250 miljoonan ihmisen kansanryhmä, joita on hyväksikäytetty kasti- säädösten ja tapojen kautta 3000 vuotta. Heidän auttamiseensa on herätty vasta viime vuosina. Lahjasi auttaa usein orjan asemassa eläviä kastittomia ihmisarvoiseen elämään Intiassa. Orissan osavaltios sa sijaitseva kyläyhteisö jossa OM:n projekti on alkanut, on 95 %:sti lukutaidoton. Alueella asuu 15 000 dalitia, joiden keskuudessa ei ole koulua tai minkäänlaisia terveyspalveluja. Ongelmana on köyhyydestä ja tietämättömyydestä kasvava AIDS- kuolleisuus ja lapsityövoiman käyttö.
Toivottomalta vaikuttavaan tilanteeseen OM on tarttunut yhdessä kanssasi. Alueelle rakennetaan aluksi koulu dalit- lapsille, jotta hyvin köyhistä perheistä tulevat lapset saisivat peruskoulutuksen ja paremmat lähtökohdat elämälleen. Koulua käydään englanniksi, joka on Intian yhteiskunnassa vallankäytön kieli. Ilman englanninkielen taitoa dalitit eivät voi puolustaa oikeuksiaan. Dalit- yhteisön auttaminen on kokonaisvaltaista. Koulun lisäksi yhteisölle annetaan mahdollisuus pienlainojen, ammattiopetuksen (esim. naisille ompelukoulu) ja vertaistukiryhmien kautta päästä äärettömästä köyhyydestä. Aikuisille annetaan lukutaito- opetusta ja terveystietoa.
Koulussa on tavoitteena aloittaa joka vuosi 50 lapsen luokka. Koulun ollessa täydessä toiminnassa siellä käy 500 koululaista. Valtavan haasteen edessä me suomalaiset voimme tukea yhden kyläyhteisön elämän ja tulevaisuuden muutosta, ei vain fyysisesti vaan myös hengellisesti. Kehitysyhteistyön avulla voimme kertoa daliteille evankeliumin Jeesuksesta, jonka silmissä he ovat kallisarvoisia ihmisiä. Tätä ei kukaan ole heille kertonut aikaisemmin. Kiitos, että olet muuttamassa Intiaa kanssamme tukesi ja rukoustesi avulla.
Jos haluat, että tulemme kertomaan projekteista seurakuntaasi tai muuhun ryhmään, ota yhteyttä. Kiitos tuestasi, ilman sitä emme voi tehdä tätä työtä!
Kastittomien dalit- lasten syrjintä on estänyt tai rajoittanut heidän koulunkäyntiään. Erityisesti tyttöjen kouluttaminen saa aikaan pysyvää muutosta yhteiskunnassa.
ASKO ja PIRJO ALAJOKI
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti