perjantai 13. elokuuta 2010

Sinun luvattu maasi

Jeesus sanoi, että Vanhan Testamentin kirjat kertovat Hänestä. "Kolme kuvaa, jotka viittaavta Jeesukseen" ottaa esille muutamia tärkeitä kuvia Jeesuksesta Joosuan kirjasta. Näe Jeesus ja sinun luvattu maasi.
Luvattu maa symbolisoi hengellistä todellisuutta tässä ja nyt. Kun Israel astui Kanaaniin, luvattuun maahan, se oli tärkeä voitto; mitä he olivat odottaneet, he omistivat nyt. Myös me koemme tämän; "Se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut", (2 Kor. 5:17).
Luvattu maa on hengellisen levon paikka. Meidän lepomme ei ole maantieteellisessä paikassa, vaan Jeesuksessa itsessään. Uuden luomuksen todellisuudessa eläminen tarkoittaa loppua vaikeasti tavoiteltavien hengellisten unelmien tavoittelulle. Monet viettävät vuosia etsien siunauksia, vapautumista, iloa ja kirkkautta, tajuamatta, että me olemme jo vastaanottaneet ne Kristuksessa. Hengellinen lepo tulee sen ymmärtämisestä, että mitä me rukoilemme ja toivomme, meillä on jo Jeesuksessa ja Jeesuksen kautta. Jeesuksen täytetty työ on todella täytetty. Tämän ymmärtäminen antaa meille voiman elää elämää, jonka Jeesus on meille hankkinut.
Näin armo toimii. Kun me tulemme Jumalan luo Jeesuksen täytetyn työn tähden, siunaus jonka me saamme, on suurempi kuin me odotimme. Jotkut ajattelevat, että vastaanottaminen on vain harvojen etuoikeus. Johannes kirjoittaa; "Ja Hänen täyteydestään me kaikki olemme saaneet, ja armoa armon päälle", (Joh. 1:16). Huomaa, että siinä ei sanota, että jotkut ovat vastaanottaneet. ja toiset vielä odottavat vastaanottamista. Ei, me olemme kaikki vastaanottaneet. Miksi? Jeesuksen tähden.
Jotkut tyytyvät hyvään, jotkut parempaan, ja sitten on niitä jotka haluavat Jumalan kaikkein parhaan, "täydellisen Jumalan tahdon".
Apuna tekstiin olen käyttänyt paikkoja Kesän Missio viestistä.

2 kommenttia:

 1. Hei rakas äiti!

  Kiitos tästä tosi rohkasevasta kirjotuksesta.
  Tosiaankin ihana muistaa aina,että meidän lepomme ei ole maantieteellisessä paikassa,vaan Jeesuksessa itsessään.Kaikkea mukavaa sinne teille!Me lähdetään kohta Irjan kans kahville ja puhumaan asunto-asioista.ym.Täytyy yrittää alkaa säästää ja tehdä ostoksia enemmän kirpareilta.hyvät kengät me kumpikin silti viä tarvitsisimme,kun ovat huonot.Auringonvaloa päivääsi♥

  VastaaPoista
 2. Kiitos Katariina kommentoimisesta!
  Lepo löytyy Jeesuksessa,ei tarvitse etsiä muuta.
  Kun meillä on Jeesus Kristus,meillä on lepo ja rauha sydämessä.

  Kenkien tulisi olla laadukkaat ja hyvät jalalle. Jalat joutuu koville.
  Kyllä kirppareiltakin löytyy hyvää,kun malttaa etsiä,
  ja seuraa kauppojen alennuksia,niistäkin saa edullisesti.
  Ihania iltahetkiä Kata! ♥
  Terveisiä Janille! Vaikuttaa mukavalta (täällä):)♥

  VastaaPoista