lauantai 7. elokuuta 2010

Muuttoaalto Israeliin kasvaa

Muuttoliike Israeliin on kasvanut dramaattisesti viime vuoden alusta lähtien. Juutalaistoimisto on pyytänyt ICEJ:ltä apua uusiin ohjelmiin, joilla tuetaan maahanmuuttajia.
Maailman talouden laskusuunta ja juutalaisvastaisuuden voimistuminen ovat lisänneet Israeliin muuttavien määrää. Israelin vakaa talous ja parempi työllisyystilanne ovat samaan aikaan loistaneet ikäänkuin majakkana, joka johtaa juutalaisia takaisin kotiin.
- Viime vuoden sota Gazassa nostatti ympäri maailmaa Israelin vastaisia protesteja, jotka puolestaan johtivat väkivaltaisiin hyökkäyksiin juutalaisyhteisöjä vastaan, myös Euroopassa ja Amerikan mantereella.
-Ranskassa antisemitististen hyökkäysten määrä kaksinkertaistui viime vuonna. Ranskanjuutalaiset olivat paenneet Pohjois-Afrikasta 1950- luvulla ja löytäneet maasta turvapaikan. Myöhemmin maahan tuli muslimimaahanmuuttajien tulva, mistä on aiheutunut hankaluuksia juutalaisille. Alija Ranskasta on lisääntynyt.
- Pitkällinen taantuma on kiihdyttänyt juutalaisten muuttoa Pohjois- ja Etelä- Amerikasta, erityisesti Argentiinasta. Viime kuussa Israeliin lensi Brasiliasta suuri koneellinen juutalaisia eri puolilta Latinalaista Amerikkaa.

Vaikeina aikoina juutalaiset tulevat Israeliin turvaan. Samaan aikaan talousvaikeuksien myötä maahanmuutossa auttavat järjestöt ovat joutuneet pienentämään budjettejaan.
- Viime joulukuussa ICEJ auttoi 85:tä Etelä-Afrikan juutalaista muuttamaan Israeliin nopeutetulla aikataululla heidän paetessaan kauheaa rikosaaltoa.
Valko-Venäjällä ICEJ on auttanut vuosittain jopa 500 juutalaista lähtemään tästä Euroopan viimeisen diktaattorin johtamasta sortopolitiikkaa harjoittavasta maasta. Baltian maissa taas huono taloustilanne saa monet juutalaiset lähtemään.
- Ruotsissa ICEJ on kustantanut lentoja juutalaisperheille, jotka lähtevät pakoon muslimien ja vasemmistolaisten antisemitismiä, jossa ollaan myötämielisiä palestiinalaisia kohtaan ja ahdistellaan paikallisia juutalaisia. Monet maan juutalaisista ovat alun perin Tanskasta, mistä he pakenivat natseja toisen maailmansodan aikana yöllisessä pelastusoperaatiossa.


ICEJ tekee työtä Uzbekistanissa, jossa juutalaisten tilanne on vaikeutumassa, sillä uudet lait ovat rajoittaneet juutalaista kasvatusta.
- Venäjällä hallitus on kiristänyt kahden juutalaisille maahanmuuttoviisumeita myöntävän Israelin konsulaatin valvontaa, mistä syystä monien viisumia anovien täytyy matkustaa Moskovaan maan 11 aikavyöhykkeen halki. Silti alija Venäjältä on lisääntynyt viimeisten kahden vuoden aikana 20 prosenttia kumpanakin vuonna.

- Suurin osa juuri tulleista juutalaisista on onnellisia siitä, että he ovat tulleet Israeliin, missä he kokevat olonsa turvalliseksi. Siellä heillä on paremmat mahdollisuudet tehdä työtä, opiskella ja elää juutalaisten tapojen mukaan.

Maailmasta on tulossa juutalaisille entistä vaarallisempi paikka.
Äskettäin tehdyn maailmanlaajuisen tutkimuksen mukaan vuonna 2009 juutalaisia vastaan kohdistui 1 129 väkivallantekoa, kun vuonna

2008 niitä oli 559.
- Kristityillä on nyt mahdollisuus auttaa Israelia tuomaan lisää juutalaisia kotiin. Talousvaikeuksien ja uudelleen voimistuvan antisemitsimin keskellä tuhannet juutalaisperheet palaavat Israeliin. Voimme antaa avokätisesti, jotta ICEJ voi vastata tähän tarpeeseen.
Howard A Flower
♥♥

4 kommenttia:

 1. Otsikko on lupaava!
  Muuttoaaltoasia on ollut ja on jatkuva rukousaiheemme.

  Varmaan kirjoitat kohta asiasta lisäinfoa.

  Siunausta!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Nurkkalintu,kohtapuoliin tulee infoa!
  Käytän niitä hengellisiä lehtiä tähän, jotka tulevat sinullekin.
  Muuttoaaltoasia kiinnostaa ja on tärkeä rukousaihe.

  Sinulla on ollut useita mielenkiintoisia kirjoja Islamin naisista.

  Eikö olekin aika rientänyt nopeasti,
  elokuu jo,ja koulujen alku käsillä.


  Siunausta! Hyvää lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
 3. Viikot vilahtelevat vauhdilla!
  Toivoisin, että lapset saisivat olla lomalla elokuun loppuun asti.
  Ihan liikaa vaaditaan pieniltä ihmisiltä tässä maassa!

  Hyvää illanjatkoa!

  VastaaPoista
 4. Tuntuu vain kiihtyvän, ja on vain yksi elämä!

  Täällä koulut alkavat jo 11 päivä.

  Elokuu on kesäkuukausi ja olisi ihanteellista lasten saada lomailla.
  Niin miksi,minua surettaa ne vaatimukset mitä lapsilla on.
  Entäs ne kiusatut pikku ihmiset?

  Hyvää yötä,Jeesus myötä!

  VastaaPoista