lauantai 11. syyskuuta 2010

Rukoillaan Israelin puolesta!

Rosh HaShanah
Juutalainen uusi vuosi Jewish Year 5771 Septemper 9-10.2010

God`s blessings!

21 kommenttia:

 1. Hei Kirsti. Rukoillaan.

  Siion,Siion, olkoon onni sulla,
  Jerusalem, pyhä kaupunki.
  Koskaan ei voi tuhon hetki tulla,
  onhan Herra itse turvanasi.
  Onhan Herra itse turvanasi.

  Ystävilles pyydän siunausta,
  paljon niitä, jotka toivovat.
  Herra, anna uutta rohkeutta :
  niille, jotka yössä valvovat:

  SK.155.
  Hyvää pyhää Sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 2. Hei Sylvi!Olen iloinen kommentistasi,kiitos paljon!

  Kauniita säkeitä,kuin Siionin Kanteleesta!
  Teillä oli ihana matka Israelissa,sitä matkaanne lukee mielellään ja katsoo ihaillen loistavia kuvia.

  Israelilla taitaa olla vähän ystäviä.
  Me voimme ainakin rukoilla!

  Sunnuntai taas meni ja viikko alkaa,
  toivotan mukavaa alkuviikkoa Sylville ja Suloselle!

  Ja runsasta siunausta!

  VastaaPoista
 3. Siunausta rakas äiti.Kiitos kaikesta♥

  VastaaPoista
 4. Siunausta myös sinulle rakas Kata!

  VastaaPoista
 5. Hei Kirsti,täällä yön hiljaisina hetkinä pääsin hiljentymään sinun kommenttisi ääreen.
  Se "erehdys" olin hyödyllinen meille
  molemmille!
  Kun Samarialainen nainen tapasi Jeesuksen hänen elämässään lehti kääntyi,
  hän sai ihmisarvonsa takaisin,hän pelastui, hän tapasi Vapahtajansa Herran Jeesuksen. Mikä ilo ja riemu! :)
  Ollaan Kuninkaan lapsia. Niin minäkin olen ajatellut ja ihmetellyt,miten voi olla,mutta vaan on niin, armo on kohdannut sinua ja minuakin,kiitos Jeesus!
  Nyt sain tutustua
  Joonaan ja Oliviaan. Hoitaako äiti kotona lapsia,vai ovatko he päiväkodissa? Voikun minulla on paha mieli,kun Joona on niin kärsinyt. Tuntuu raskaalta ajatella syöpää sairastavia pikkulapsia,
  (aikuisiakin)
  hoidot ovat rankkoja,kuten Joonalla oli. Kuinka hän on toipunut?
  Jumala paransi Joonan,kiitos Jumalalle! Rukoillaan Kirsti jatkuvasti Joonan puhumisen vaikeuden vuoksi,anotaan Jumalaa parantamaan! (sinä oletkin niin tehnyt) Nyt meillä on rukoustiimi!Kun eilen luin kommenttisi, tuntui tarve rukoilla lapsen puolesta,sisimmässäni tein niin.
  Jasper on varmasti ihana,hän on nuorin siinä serkku joukossa. Kaikki lastenlapset ovat rakkaita ja tärkeitä. Jasper menee omilla käyrillään neuvolassa.

  On meillä ollut ihania kahvihetkiä
  näiden omien "vieraiden" kanssa.
  Katariinaa ehti olla jo ikävä.
  Kahvihetket ovat miltei parhaita,siinä on hauskaa jutella.
  Torstaina tulee Marko,hän on Marjaana tyttäremme poikaystävä.
  Kirsti minä en nyt tee enempää,mutta jatkan illalla tai yöllä,
  Ole runsaasti siunattu sinä ihana Kirsti!
  Sananl.19:22.
  jatkuu... saat kommentoida jos haluat jo tähän,miten vain.:)

  VastaaPoista
 6. Hei Kirsti,
  kirjoitin sinulle pitkän jutun, mutta kun olin lähettämässä, tuli ruutuun tieto niinkuin joskus tulee, että server error. Kun palasin takaisin, koko teksti oli hävinnyt.
  Kirjoitan huomenna uudestaan. Halusin vastata sinulle heti kun kirjoitit niin kauniisti Joonasta, olit jo rukoillutkin hänen puolestaan, tuli vedet silmiin sitä lukiessa.
  Jumalan siunausta sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 7. Hei Kirsti!
  Uusi yritys kirjoittaa vähän pitemmästi.
  Poikani Olli oli vuoden pois työstä, eli vuoden 2009. Hän hoiti, oli sairaalassa ja kuljetti Joonaa hoitoja saamaan, kuvauksiin ja laboratoriokokeisiin. Joonan ei tarvinnut olla paljon sairaalassa. Munuaisenpoisto-leikkauksen jälkeen ja erään kuumetaudin aikana isä ja poika olivat sairaalassa. Olli kuljetti Joonaa hoitoa saamaan ja myös ns. kotisairaala tuli välillä kotiin antamaan lääkityksen. Joona oli koko vuoden infektioaltis, niin että vierailuja heidän kotiinsa sai tehdä vain lähisukulaiset. Käsien desifiointi oli aina ensiksi sinne mennessä. Muuten Joona vaikutti ihan samalta kuin ennenkin. Välillä oli väsyneempi. Hiukset lähtivät. Kiitos Jumalalle että hoito sujui hyvin! Viime vuodenvaihteessa otettiin rinnasta, solisluun alta - ihon päältä ja vähän sisältäkin - pois se laite, josta oli aina yhteys suoraan suoneen. Samalla sai eristyksen purkaa. Joona on toipunut hyvin.
  Äitinsä on työssä ja isäkin nyt siis (kolmivuorotyössä). Toinen mummi on hoitanut heitä tarvittavat ajat, me mieheni kanssa muussa tarpeessa mutta ei säännöllisesti. Nyt he ovat päiväkodissa kolmena päivänä viikossa. Joona kävi tutkimuksessa puheasian vuoksi ja sieltä suositeltiin päiväkotia.
  Meitä on nyt rukoustiimi, ihana!

  Kiitos Raamatunkohdasta. Siinä sanottiin myös köyhyydestä. Luin jokin aika takaperin Saarnaajasta ajatuksen, kuinka on turhaa hankkia omaisuutta koko elämänsä ajan ja sitten tulee aika lähteä tästä maailmasta, eikä omaisuudesta ole mitään hyötyä. Rikkaus tuo omistajalleen myös paljon huolta. Sen voi myös yhtäkkiä menettää rosvoille, tms.

  Me ei älytty hankkia omaa kotia aikanaan. Meillä oli liian hyvä työsuhdeasunto, eli ei tullut mitään paineitakaan siihen suuntaan. Minua useinmiten hävettää kertoa, ettei meillä ole omistusasuntoa. Mieheni kertoo auliisti, että me asutaan siellä ja siellä kunnan vuokrataloissa. Hän sanoo, että mitä häpeämistä siinä on kun itse maksetaan vuokra. Tähän muutimme kun tilavasta työsuhdeasunnosta lähdimme, jäätyäni eläkkeelle. Oli Jumalan johdatusta, että saimme tämän. Minulla ei ollut voimia eikä mitään pontta etsiä itse. Tämä on pieni, mutta mahdutaan kuitenkin. Asuinympäristö on nätti, nämä kunnan neljä luhtitaloa ovat pari-kolme vuotta vanhoja, eli uuden veroisia ja ympäristöäkin on laitettu istutuksin. Täällä on myös ollut rauhallista.
  Entinen asunto oli kerrostalossa (70-luvun) ja siellä kuului yläkerrasta askeleet ja muut kolinat. Vanhemmat kerrostalot ovat aivan toisella tavalla rakennettuja ja siis monin verroin parempia.

  Teillä on jälleen ollut vieraita. Teidän tytöillänne on kauniita nimiä, Katariina, Marjaana... pidän pitkistä nimistä.

  Siunausta teille kaikille! Voimia sinulle!

  VastaaPoista
 8. Kiitos Kirsti viestistäsi,katsotaan mitä saan aikaseksi!
  Nuoret menivät nukkumaan.Huomasit varmaan,kuinka Marjaana on Krista,hän käyttää sitä blogissa.
  Ihanaa kun Olli sai vapaata töistä, hän sai kuljettaa pikku Joonaa tutkimuksissa, se oli pojalle turvallista,kun oma isä oli vierellä.Hänen ei tarvinnut jäädä yksin sairaalaan.
  Minusta oli mukavaa,kun työstä sai vapaata ja oma isä oli hoitamassa Joonaa. Kyllä pikkumies on käynyt läpi raskaat jaksot lyhyen elämänsä aikana. Minä muistan päivittäin rukouksissani ihanaa pientä poikaa.
  Ja sinä rukoilet siellä,ja rukoustiimimme toimii,valtavan ihanaa.
  Niin sieltä suositeltiin päiväkotia, että hän tottuisi toisiin lapsiin, vai olikohan se syynä?

  Kirsti,ei minusta siinä ole mitään häpeämistä ettei ole hankkinut omistus asuntoa.
  Niitähän saa vuokrattua, mekin ollaan välillä mietitty,että miksi maksetaan asuntovelkaa vuosikaudet.
  Meillä on kyllä hyvä asunto,kun ei kuulu naapureiden äänet, aluksi kun muutimme ajateltiin, että asuukohan täällä ketään,kun ei mistään kuulunut mitään.
  Kirsti minun pitää lopettaa,jatkan heti,kun saan aikaa,illalla tai huomenna.
  Laitoin vain pikasesti,sanon vielä pikku kullnmurusta Joonasta.
  Rukoilen kaikkien teidän puolestanne ja vien Joonan asian uudelleen ja uudelleen Jumalalle tiettäväksi,vaikka Jumala tietää silti kaiken.
  Minun onneni on olla Jumalaa lähellä!
  Siunausta! Varjelusta! Isän käteen!
  Enkelvartio ympärillesi!

  VastaaPoista
 9. Hei Kirsti, tässä vähän täydennystä tekstiini!

  Mitä Joonalle kuuluu? Mitä toisille suloisille lapsosille?
  Joonan isän Ollin läsnäolo kokeissa, sairaalassa ja kotona oli ihmeellistä antavaa rakkaudellista huolenpitoa pojasta,vaikka olikin oma lapsi.jonka vuoksi pienellä oli jatkuva turvallinen olo.
  Jäädä nyt pois työstä vuodeksi,rakkautta lapseen. Jumala näki sen,ja tahtoi osoittaa rakkauttansa,parantamalla Joonan. Olemme kuitenkin armosta pelastetut,ilman tekoja.

  Mitä ihminen kylvää,sitä hän niittää.
  Ajattelin tätä kylvönä ja niittona!
  Ja Jumala vaikuttaa meissä myös hyvät teot,
  kun annamme Jumalalle valtuudet elämässämme.

  Nykyisin kotisairaalasta tullaan kotiin
  antamaan lääkitys tai joku muu hoito.Voi olla,että käytäntö on ollut jo kauan,en vaan muista tai tiedä.
  On hyvä,kun toinen mummi on hoitanut ja tekin tarvittaessa.
  Tosiaankin Kirsti,ei tarvitse hävetä ettei teillä ole omistusasuntoa. Eikä tarvitse olla rikkautta,eikä, että jäisi perintöä,kun lapsilla on omat perheensä ja tulevat toimeen.
  Asutte nyt Luhtitalossa,se on kauniissa asuinympäristössä,kukkia ja istutuksia pihalla.Vähän pieni,mutta hyvä,oliko se niin?
  En muista oliko siellä toisessa blogikohdassa sinulla joku kysymys.

  Jumalan siunausta! Rukoillaan Joonan puolesta! Ja rukoilen toistenkin pienten , Iinan, Lotan, Olivian ja Jasperin puolesta!
  Jes.12. ja Mark.11:24-25.
  Hyvää sunnuntaita! Jeesus kanssasi!

  VastaaPoista
 10. Kiitos kirjoituksestasi!
  Lauantaina päivällä katsoin mitä olet laittanut blogiisi ja löysin teidän nuorten kuvat. Voi kuinka ne tekivät minuun vaikutuksen: sellainen ilo ja raikkaus ja onnellisuus välittyi kuvista! On helppo uskoa että teillä on ollut hyvä yhdessä ja että teillä on rakkaat välit toisiinne.
  Ajattelin laittaa sinne kommentin, kukaan muu ei ollut vielä kommenttia jättänyt, mutta sitten ajattelin että hetken päästä. Mutta kun sitten menin uudestaan koneelle, netti ei auennutkaan, ei koko lauantai-iltapäivänä eikä myöhemmin illallakaan. Sunnuntaina poikani Tarmo (toinen kaksosista) kävi tyttöystävänsä kanssa ja katsoi konetta ja kaikki oli muuten kunnossa mutta nettiyhteyttä ei ollut. Kävin naapurista kysymässä toimiiko heidän koneessaan internet. He vastasivat ettei toimi. Taisi olla koko kulmakunnalla yhteydet poikki. Suunnittelin soittavani maanantaiaamuna Saunalahteen tai Elisaan. Kello yhdentoista jälkeen illalla suljin koneen ja samalla huomasin, että yhteys oli palannut. Olin jo ehtinyt surra miten saan sinuun yhteyden jos vika vaikka kestää monta päivää!

  Tänään olimme Järvenpää mission tilaisuudessa ja viime viikolla olin Sanan ja rukouksen illassa. Nämä ovat olleet hyviä kokemuksia.

  Ensi lauantaina vietetään Olivian 3-vuotispäivää. Silloin näen Joonankin.
  En ole ihan varma miksi Joonalle suositeltiin päiväkotia, varmaan juuri siksi mitä arvelitkin, että tottuisi toisiin lapsiin ja jos ajateltiin, että eri virikkeet saisivat aikaan puheen oppimista.
  Kiitos todella paljon, että olet rukoillut näiden pienten (kaikkien) puolesta!!

  Olitko ehkä väsynyt vieraiden jälkeen? Varmaan toisaalta kaikki kanssakäyminen oli hyvin virkistävää!

  Olet tehnyt uudistuksia blogiisi. Kuvasi on uusi ja paljon kauniita kuvia olet lisännyt sivukohtaan. Mistä niitä löydätkään!
  Omat kuvaamasi kuvat ovat myös kauniita ja onnistuneita!

  Jumalan siunausta sinulle!
  Muistan rukouksin.

  VastaaPoista
 11. Hei Kirsti,ihanaa,kun olet olemassa!
  Pelästyin jo ettet löydä tänne,kun Severi,vävypoika muutti meille jotain nettiin menemisestä,sähkopostiinkin mentiin erilailla.
  Kiitos kuvakehuista,olihan meillä antoisaa yhdessoloa tänä viikkona. Marjaanan kaverikin tutustui Katariinaan ja Janiin. He pitivät toisistaan.
  Tulevaisuudessa he jo miettivät muuttavansa samalle paikkakunnalle asumaan.
  Teillpäin oli nettiyhteydet poikki,se ei ole mukavaa.
  Tarmollakin on tyttöystävä,noin ne nuoret löytävät toisensa. Nyt sitten olen kuullut teistä kaikista.
  Hienoa,kun olitte Järvenpää missiossa,muistatko keitä puhujia tai kuka oli saarnaosuudessa? Se kiinnostaa.
  Ja miltä tuntui ylistys?
  Sinä olit Sanan ja rukouksen illassa, voi kuinka ihanaa,kun ne olivat hyviä kokemuksia. Ne tilaisuudet ovat tunnetusti hyviä,siellä voi mennä rukoiltavaksi. Vaikka kaikissa kokouksissa voi mennä eteen,ja pyytää rukousta.
  Täällä päin on myös torstaina Sanan ja rukouksen iltoja.
  Mies menee päivärukouskokoukseen nyt tänään on torstai,se alkaa jo kahdeltatoista. Jos vähän paranen,menen mukaan.
  Ajattele miten nopeasti tämä kuukausi on mennyt,tämä vauhti on kovaa:)
  Teillä toinen pikku tyttönen täyttää kolme vuotta Olivia Joonan pikkusisko.
  Saat nähdä Joonaakin synttäreillä,saat kuulla mitä Joona pitää päiväkodista. Vai tietääkö siitä vielä,sehän on vasta alkanut.
  Jatketaan rukousta hänen puolestaan. Ja toisten suloisten lapsosten puolesta myös.
  Miten sinä ja miehesi voitte?

  Kyllä nämä omien vierailu virkistää,vaikka on mukavaa,kun palataan normaaliin päiväjärjestykseen heidän lähtiessään.
  On ihana olla miehen kanssa kahdestaan, nyt kuitenkin Krista on meillä välillä yönkin, hänen tietokoneensa näppäimistöstä puuttuu ä ja ö,eikä ole vielä ostettu uutta.Meillä on vanha tietokone,eli toinen kone,joka toimii ihan hyvin.
  Sivukuvia olen ottanut netistä,(kukkia), jotkut ovat tunnustuksia blogiin. Ostin noita enkelikortteja,en niitä ole kuvannut itseltäni,vaan siitä ostopaikasta,mutta ne ovat juuri niitä, omalla kameralla ei voi ottaa kovin pientä yksistään.
  Joku sivukuvista on meistä kuvia.Jeesuskuvat on netistä.
  Netistä saa ottaa ,tai kaikki ottavat, Jeesuskuvat näyttävät olevan samoja eri blogeissa, jotka ovat netissä.

  Kiitos kun muistat rukouksin Kirsti!
  Samoin minä teen täällä,muistan sinua ja perhettäsi.
  Oikein erikoisesti pikkusia!
  Muistetaan rukousyhteys Joonan puolesta!

  Ps.37:16.(Sananl.15:16.)
  Ps.30 on pelastuneen kiitosvirsi.
  ja vielä Ps. 91:2
  Nyt näyttää tulevan annos psalmeista sinulle.
  Ympäröiköön Jumalan hellä huolenpito teidät!
  Siunauksin! Kirsti

  VastaaPoista
 12. Kirsti,kirjoitin pitkän vietin sinulle,mutta se ei mennyt perille!
  Tässä on otain erilaista,kuin ennen, vävy teki muutoksia,mutta aina olen ennen saanut pitkänkin viestin lähetettyä.
  Teen uuden yrityksen iltapäivällä.
  Teillä oli nettiyhteys poikki,ikävää.
  Kiitos kuvakehuista,oli meillä mukavaa.
  Marjaanan poikaystäväkin tutustui Kataan ja Janiin ja heillä oli kivaa yhdessä.
  Jatkan ...

  VastaaPoista
 13. Hei KIRSTI!
  Nyt kun valmistauduin tekemään pitkää viestiä uudelleen,niin se olikin tullut tänne.Yöllä se ei ollut.Tuleekohan pitkät kommentit viiveellä,varmastikin.
  Siunausta Kirsti!

  VastaaPoista
 14. On niin hyvä lukea sinun kirjoituksesi!! Minulle se tuo aina iloisen ja hyvän olon, kuin lämmin tuulahdus ympäröisi minut.

  Järvenpää mission Yhteyden illassa puhui viimeksi Ilkka Puhakka Kansan Raamattuseurasta. Eloisa puhuja. Jos ehdit tai jaksat niin nettiosoitteessa www.reijotelaranta.fi on tiivistelmä puheesta ja muita tietoja tästä missiosta.
  Nyt lauluja ei ollutkaan niin paljon kuin viimeksi ja ohjelma eteni hyvin. Jaksoin olla hyvällä mielellä. Samoin Sanan ja rukouksen illassa lauluja ei ollut niin monta kuin aikaisemmin, laulujen esittäjä oli yksi nainen ja laulettiin myös pari virttä. Siellä oli hyvä olla.

  Olli soitti tänään päivällä ja kertoi, että Olivian syntymäpäiviä siirretään viikolla. Molemmat lapset ovat kuumeessa. Joonaa oli käytetty myös laboratoriossa. Ei puhuttu sen pitempään puhelimessa kun hänellä oli kutsujen peruutus-soittokierros menossa.
  Me kyllä jaksetaan odottaa ensi viikkoon. Uskon, että kyseessä on jokin ns. kulkutauti joka paranee kyllä.
  Itsekin olen aikamoisessa nuhassa, joka iskee minuun harvoin, en tiedä mistä olen tämän onnistunut saamaan. Varmasti menee pian ohi.

  Olen kurkannut tyttäriesi blogeihin. Sinulla, siis teillä, on ihania lapsia. Nämä tyttäret kirjoittavat niin välittömästi ja vilpittömästi nuoruuden raikkaudella asioistaan. Eritoten juuri nyt Krista kirjoittaa rakkaasta poikaystävästään, muistaen toistaa miten rakas hän on! Aivan ihanaa luettavaa. He kaikki ovat ansainneet onnensa.
  Lienevät tulleet äitiinsä kun osaavat niin kertoa tunteistaan ja ovat avoimia ja myöteisiä! Monesti me ihmiset olemme kovinkin varautuneita.

  Olen niin iloinen kun voin kirjoitella sinun kanssasi!

  Löysin kirjastosta tänä vuonna painetun kirjan. Olen jostain kuullutkin siitä. Sen nimi on Tuhlaaja-Isä, alaotsake kuuluu Eräällä miehellä oli kaksi poikaa - ja heillä kohtuuttomasti tuhlaileva isä. Kirjoittaja on Timothy Keller, amerikkalainen pastori ja kirjailija. Kirjan julkaisija on Päiväosakeyhtiö. Olen vasta alussa mutta kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta. Tämä on pieni kirja.

  Tänään voimmekin sanoa Shalon sabat! Israelin uutisten lukija muistaa aina perjantaisin esittää tämän toivotuksen (kirjoitinkohan sen oikein).

  Kiitos rukouksistasi, kiitos!
  Toivon sinulle ja teille runsasta siunausta!
  Kiitos psalmiannoksesta!

  VastaaPoista
 15. Kirjoitin hetki sitten pitkän kirjoituksen mutta se ei ole vielä ehtinyt tänne julkaisuun.
  Korjaan nyt siinä kirjoittamani toivotuksen, joka kuuluu Shabat Shalom!
  Katsoin äsken TV7:sta Israelin uutisia ja huomasin, että olin kirjoittanut sen edelliseen postaukseeni väärin.
  Terveisin Kirsti

  VastaaPoista
 16. Hei Kirsti,näin myöhään ehdin aloittamaan kommenttia sinulle!
  Kiitos sinun kommentistasi, ihana Kirsti!


  Kolme kertaa jouduin tekemään siitä kirjasta esitettä blogiin,siksi viivyin.Ensimmäisellä kerralla painoin väärästä kohdasta ja kaikki katosi.
  Sitten koko teksi ja kuva oli mennyt pois käydessäni jossain blogissa ja koetin laittaa Adobe Flash playeriä,en kai osannut. Itsepintaisesti kolmannen kerran laitoin uusiksi postauksen.
  Suothan anteeksi,kun tohotan tälläisiä,no nyt eteenpäin.
  Lapset ovat kipeinä,mitenkähän he jakselevat? Usein on liikkeellä kuumetta tai muuta tautia,yskää ja nuhaa.Pääsette ensi lauantaina juhlimaan. Rukoilen pienten rakkaitten lapsosten puolesta,ihanien Olivian ja Joonan. Tottakai muistan Jasperia,Lottaa ja Iinaa.
  Oikeasti kova nuhakaan ei ole mukavaa,minulla on myös harvoin nuha.

  Meidän lapset eivät päässeet tulemaan lauantaina,mutta ehkä nyt sunnuntaina. Heillä oli jotain asunnon tyhjennystä,he olivat auttamassa joitakin tuttujansa.

  Minä soittelin toiseksi vanhemman tytön kanssa,me jutellaan puhelimen välityksellä
  silloin tällöin.

  En ole ehtinyt vielä mennä katsomaan Telaranta.fi sivuille,mutta laitoin sen osoitteen esille. Mielellämme kuuntelemme mieheni kanssa Puhakkaa,nimi tuntuu tutulta.
  Ihanaa, kun sinulla oli hyvä olla niissä tilaisuuksissa.
  Tuhlaaja-Isä on uusi kirja,en ole lukenut, kuulostaa kiinnostavalta.En tiedä olenko kuullutkaan,ehkä se johtuu siitä,kun en ole käynyt netissä katsomassa,silloin tulee kiusauksia ostaa,kun näkee.
  Minulla ei ole kirjastokorttia.
  Kirjastosta voi kysyä määrättyä kirjaa,ja he tilaavat toisesta kirjastosta sen.
  Yksi tyttäristä kertoi,että kirjasto oli tilannut hänelle kirjan mitä heillä ei ollut.
  Hienoa,kun on kirjastot,kouluikäisenä ja nuorena olin kirjaston suurkuluttaja.Oletko sinä pitänyt lukemisesta?
  Kohta joulu on tulossa,kaikille ostetaan jotain lahjaksi. Hengellinen kirja tai elokuva tai pyjama tulee ostettua aikuisille tytöille. Tänä jouluna päätettiin ettei aikuisille osteta kuin pari lahjaa. Miten teillä hoidellaan lahjapulmat?:)
  Mitä Israel uutisissa on ollut? Oliko ne lauantaisin? Perjantaina,huomasin sen kirjoituksestasi.

  Shabat Shalom Kirsti!
  Rukoilen puolestasi ja perheesi,lapsesi ja lastenlapsiesi puolesta.
  Ef.2:5. Ps. 91:11-12.

  VastaaPoista
 17. Hei!
  Arvaan, että blogin ylläpito vaatii aikaa vievää työtä ja näperrystäkin.
  Kerran menin kesken kirjoitustani sinulle, käymään toisessa blogissa tarkistaakseni jonkin asian, kun palasin, koko pitkä kirjoitukseni oli hävinnyt.

  Joona on jo parantunut kuumeesta. Eilisen tiedon mukaan Olivialla oli vielä kuumetta. Jenni ja Jasperkin sairastuivat. Jasperillakin on ollut kuumetta ja kova nuha. Samoin Annalla. Iina ja Lotta ovat olleet terveitä ja reippaita päiväkotilaisia!!
  Minunkin nuhani on jo parantunut.

  Minulle iski tänään illalla kova pelko. Luin netistä uutisia ja siellä kerrottiin että Amerikka on varoittanut Eurooppaa terrori-iskun uhasta. Mieleeni tuli, että Anna kulkee junalla Helsinkiin ja siellä jatkaa metrolla. Niihinhän nää terroristit iskee. Monet Euroopan maat ovat uutisten mukaan nostaneet valmiustasoaan, mutta Suomesta ei puhuta mitään. Mieleeni tuli, että ne äkkää, että Suomeen on helpompaa tulla! Lisäksi Suomella on sotilaita Afganistanissa.
  Ei voi muuta kuin rukoilla ettei mitään tapahtuisi, ei missään maassa.

  Minulla ja meillä on sellainen elämäntilanne, että voidaan lukea ja käydä kirjastossa. Siellä tulee käytyä usein. Kirjasto on tosiaan hieno juttu. Olisi hurjan kallista ostaa kirjoja. Luin myös nuorena, mutta sitten tuli pitkä jakso etten lukenut mitään ja luulinkin etten koskaan enää lue. Nyt taas pidän lukemisesta. Joskus minun on vähän vaikeampaa keskittyä lukemiseen, vars. jos on jokin huoli mielessä.

  En tiennytkään tästä David Pawsonin kirjasta, josta kerrot tämän päivän blogissa. Enkä siitä, että rautaesiripun takaisten maiden kristityt saivat opetusta hänen tallenteistaan. Mielenkiintoista!
  Kirjoitat kiinnostavista asioista. Sinulla on paljon kivoja kuvia.

  TV7:sta tulee joka arkipäivä Israelin uutiset kello 21. Kestää 10 min. Sieltä saa ajankohtaista tietoa.
  Viime aikoina on kerrottu mm. että Israel on käynyt palestiinalaisten kanssa rauhanneuvotteluja. Hamas on yrittänyt eri tavoin häiritä näitä neuvotteluja. Perjantaisin uutisten lukija toivottaa Shabat Shalom kun tuleva lauantai on sabatti (tai se on jo alkanut pe auringon laskettua).
  Katsomme joka päivä nämä uutiset. Se on meille helppoa, koska voimme vaihtaa televisiosta vaan kanavaa.

  Hyvä kysymys miten meillä hoidetaan lahjapulmat! Se on ollut joka vuosi uusi pulma! Ja asian hoitaminen jäänyt viime tippaan. Nyt olen surrut, miten lahjat hoituvat. On ihan erilaista taloudellisesti olla eläkkeellä kuin työssä oloaikana. Miten voin mitään ostaa! Kai aikuiset ymmärtää, täytyisi yrittää saada lapsille jotain.
  Te olette tehneet hyvän sopimuksen.

  Edelleen me juodaan aamukahvia kolmestaan!
  Usein aamu-, päivä- ja iltakahvilla ollessamme ajattelen, että onkohan Kirsti kans juomassa kahvia! Meidän tulee tosiaan juotua vielä iltakahvitkin. Ne ei olisi mitään tarpeellisia, mutta kun ei ole huolta aamunousemisesta.

  Kiitos että rukoilet meidän kaikkien puolesta!
  Se on hyvin tarpeellista.
  Rukoilen sinun ja teidän puolestanne.
  Rakkain terveisin Kirsti

  VastaaPoista
 18. Hei ihana ystäväni!
  Minulle kävi nyt niin,että olin tehnyt pitkän kommentin sinulle miltei valmiiksi,mutta kääntyessäni tuolissani kurkottamaan jotain paperia pöydältä, hiiri oli tipahtanut viereeni ja osuin siihen niin,että kaikki hieno työ valui hukkaan.Koko blogisivusto meni koneen alkukohdalle,ei kuin uudelleen bloggeriin.
  Tiedät varmaan kuinka harmitti!!!
  Kiitos Kirsti kirjeestäsi,sähköisestä kirjeestä!
  Aloitan nyt loppupuolen asiasta,eli minusta oli hauska lukea ja ajatella kuinka te kolmestaan olette kahvittelemassa.
  Mitä Jaffalle kuuluu,oletko saanut tarpeeksi raksuja?:)
  Kyllä me joskus juodaan iltakahvit,mutta ei säännöllisesti. Kahvi on hyvää,ja kahvihetket ihania,voi kuinka niistä nauttii. Niin tekin.?:)

  Iloinen asia on,kun Joona on jo parantunut kuumeesta,pian varmaankin Oliviakin on kunnossa ja pääsette juhlimaan 3-vuotiasta.
  Entäs pikku Jasper vauva,ja tyttäret Jenni ja Anna?
  David Pawson on hyvä kirjailija ja opettaja,kun katsoo hänen opettamiansa ohjelmia,ne on niin mielenkiintoisia ettei voi muuta kuin seurata.
  Nauhotin jonkun opetuskokonaisuuden netistä koneelle,olemme katsoneet mieheni kanssa ja pitäneet niistä. TV7:n ohjelmistossa hänellä on jatkuvasti joku opetus meneillään.
  Tästä kirjasta varmasti pitäisit.
  Ostin hänen vietailustaan Suomessa olevat cd:t
  Ne on tulleet TV7:ssä joskus,vierailut Seinäjoella ja Helsingissä.Ja Tampereella Nokia Missiossa. Siellä oli hänellä hyvät raamattutunnit ja lopuksi käsiteltiin kastetta. Jotkut luterilaisista hätkähtivät,kun Pawson sanoi ettei Raamatussa ole lapsikastetta,vaan uskovien kaste.

  Ehkäpä he eivät ensimmäisenä pommita Suomea,mutta Suomen pitäisi olla hälytysvalmiina kaikenvaralta. Minulle tuli myös ensin mieleen, että mitä jos ne valitsevat Suomen, mutta mikä hyöty siitä heille olisi,eiköhän terroristit halua hyötyä kaikesta. Rukousta tarvitaan.

  Hienoa kun käytätte kirjastoa,uskoisin että minäkin käyttäisin ,jos pääsisin.

  Lähetyssaarnaajat ja eristettyjen alueiden kristilliset johtajat ovat David Pawsonin etäkoulutuksessa. Anteeksi Kirsti,tämä Pawson
  asia olisi pitänyt laittaa oikeaan kohtaan,mutta tässä se on.


  Israel uutisia haluaisin katsoa,kai minun pitää irrottautua blogista välillä.

  Oletko miettinyt,sitä omaa blogia?
  Vai onko sinulla kohta jo valmis?
  Minusta tuntuu,että osaisit hyvin blogata,kun tekstisi on sujuvaa.
  Kyllä tää on ihan mukavaa.
  Minä en joskus meinaa keksiä aihetta,mietin pitkän ajan mitä laittaisin.

  Niin mistä rahat joululahjoihin,olisi ihanaa antaa. Meilläkin,kun mies jäi eläkkeelle on pitänyt hillitä ostoja. Viime jouluna aikuiset lapsemme noudattivat parin lahjan ostamista,minä olin ainoa,joka ei sitä tehnyt.
  Nyt täksi jouluksi kyllä, mutta on vaikea valita mitä ostaa,kun pitää valita vain kaksi tai kolme lahjaa.
  Ostaako käytännöllistä,vai muuta,tai kysyiskö mitä? Ja jokainen saa toivoa,mitä ajattelisit tästä viime mainitusta?

  Nyt on eläinten viikko.

  Kiitos Kirsti sinulle rukouksista!

  Minä muistan rukouksin teidän sulosia lapsosia ja teitä jokaista!
  Isän käteen Kirsti ja koko perheväkesi!
  Jeesuksen rauha vallitkoon sydämessäsi!
  Jaffalle ja miehellesi terveisiä!


  Jes. 40:1-5.

  VastaaPoista
 19. Hei Kirsti ja kiitos kirjoituksestasi. Jouduit kirjoittamaan sen toistamiseen.
  Hyvin kirjoitat, ei sen väliä ettei samat asiat ole juuri samassa kohtaa. Jos muistaa myöhemmin jotain, josta jo aikaisemmin kirjoitti, niin kyllä siitä selvän saa vaikka sen kirjoittaa siihen missä se tuli mieleen.

  Kaikki kahvijutut ovat niin kivoja.
  Nautin kovasti kahvihetkistä! Yhdessä nautitaan.
  Jaffa kyllä vastais, ettei hän ihan tarpeeksi ole saanut raksuja, enemmän saisi tarjoilla! Ison kourallisen sille tarjoan yks raksu kerrallaan ja voi kun se tykkää. Ne kuluu niin nopeasti. Olen vähän torunut sitä kun useimmat raksut nielastaan kokonaisina, ei kuulu puremisen ääntä, mutta kuinka opetat kissalle puremista?! Kerran hain sille reilusti lisää raksuja, se söi ne vauhdilla ja hetken päästä kuului makuuhuoneesta oksentamisen ääntä. Sinne tuli ylimääräiset!

  Jasper on parantunut, samoin äitinsä Jenni. Annakin on toipuneempi. Lotta oli kans kuumeessa mutta on nyt toipumaan päin.

  En ole aloittanut mitään blogin suunnittelua. Ajattelen vaan, että tarvitsisi niin paljosta ottaa selvää, että riittäisikö rahkeeni siihen. En valokuvaa paljoakaan, miten kuvat sitten liitetään blogiin jne.. Olisihan se varmaan hauskaa.

  Kiitos kun rauhoittelit terrori-iskuasiassa. Kyllähän se niin on ettei maailmalla tunneta Suomea, niin ettei isku täällä saisi sellaista huomiota osakseen kuin mitä terroristit havittelevat.
  Silloin antamasi yksi Raamatunkohta oli että hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua kaikella tielläsi (menikö se juuri näin?). Se sopi hyvin tähän terroripelkoon.

  Meidän seinänaapuri muutti pois. Nyt pelkään, että jos siihen muuttaa joku meteliporukka. Olen kyllä rukoillut viitaten Isä meidän rukouksen Anna meille meidän jokapäiväinen leipämme -rukoukseen, johon sisältyy myös hyvät naapurit.

  Tänään tuli postissa verolaput. Saan maksaa lisäveroa. Sekin on joulurahoista pois. Kumpa keksisin jotain kivoja mutta edullisia lahjoja, jotka yllättäisivät saajansa.

  Kiitos sinulle lämpimistä ja kauniista toivotuksistasi! Ne ilahduttavat mieltäni! Kerroin miehelleni ja Jaffalle terveisesi.
  Käytiin muuten tänään Uunoa ruokkimassa kun Jennin perhe on isomummulassa käymässä.
  Eli isomummu oli äitini, joka kuoli kaksi vuotta sitten 93-vuotiaana. Isäni kuoli jo paljon kauemmin sitten. Ainoa sisareni asuu siellä isomummulassa, siis lapsuudenkodissamme. Emme ole jakaneet sitä perintöä. Hän haluaa niin kovin asua siellä.
  Sinne mennään 3-tietä, eli vähän niinkuin teidän ohitsenne. Tampereelta vajaan tunnin matka pohjoiseen päin. Kun me tullaan sinne, niin tulemme Helsingin suunnasta ja ajamme Tampereen ohi sitä tietä, jota juuri on laajennettu monikaistaisemmaksi. Tämän kuun aikana varmaan mekin tulemme siellä käymään.

  Kiitos rukouksistasi!! Ihana että jaksat rukoilla lapsien ja kaikkien meidän puolesta.
  Rukoilen sinun ja teidän puolestanne.

  Terveiset miehellesi. Hän on sitten kertomasi mukaan päässyt eläkeläiseksi. Minulle tuli tämän kuun alusta vuosi täyteen eläkkeelläoloa.

  VastaaPoista
 20. Hei Kirsti,ihanaa kun kaikki ovat vähinerin paranemassa!
  Sopiiko,että vastaan sinulle kohtaan Lehtimajajuhla? En muista lukeeko yläpuolella israel asiaa

  Toivotaan että naapureiksi tulisi ihania ihmisiä,jotka eivät metelöi ja häiritse ja sellaisia,joitten kanssa voi ystävystyä tai jotka peräti ovat uskovia.
  Joh.16:7-15.
  Huomenna lisää...
  t.Kirsti ystäväsi

  VastaaPoista
 21. Kirsti,siinä lukee Lehtimajajuhla,siihen kohtaan laitan kommentin.
  T.Kirsti

  VastaaPoista