keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Totuus, joka muuttaa arkipäiväsi

Tiesitkö, että sinulla on lupa nauttia elämästä? Eikä vain silloin tällöin vaan joka ikinen päivä!
Joyce Meyer sanoo; Vaikka kuinka rakastin kutsumatyötäni, en nauttinut siitä, en nauttinut siitä. Usein ajattelin: "Ompa mukavaa, kun tämäkin konfrenssi on ohi ja pääsen kotiin nauttimaan sunnuntaipäivästä!"
-En nauttinut jokapäiväisestä elämästäni vaan odotin aina lomia ja asioita, jotka olivat mielestäni erikoisempia kuin tavalliset arkipäivät. Jeesus haluaa kuitenkin meidän iloitsevan jokaisesta päivästä. Hän kuoli puolestamme, että saisimme "elämän, yltäkylläisen elämän" (Joh.10.10.)
Jumalan tahto on, että nautimme elämästä. En tarkoita vain lomia, viikonloppuja tai palkkapäiviä, vaan tavallisia arkipäiviä, jotka ovat täynnä rutiinitehtäviä kuten siivoamista, pyykkäämistä ja asioiden hoitamista.
- Uudestisyntyneinä uskovina olemme Jumalan edustajia maailmassa. Hän haluaa, että me näytämme, millainen Hän on. Olemme kuin eläviä mainoksia siitä, mitä on omistaa henkilökohtainen ja läheinen suhde Jeesukseen. Ja mainos on tehokkaampi, kun ihmiset näkevät ilon elämässämme!

MISTÄ ILO TULEE?

Ilo-sanalla on hyvin laaja määritelmä äärimmäisestä iloisuudesta rauhalliseen mielihyvään. Se ei tarkoita, että kerromme vitsejä päivät pitkät ja nauraa hohotamme jatkuvasti. Se ei ole itsensä viihdyttämistä tai sitä, että iloitsemme vain saadessamme oman tahtomme läpi. Tämä ei ole sitä iloa, jonka Jeesus Kristus antaa.

Joh. 17 luvussa Jeesus rukoilee , että Hänen ilonsa täyttäisi meidät. Saatat ajatella: "Voi Joyce, minulla on niin paljon ongelmia, etten mitenkään voi nauttia elämästä ja olla iloinen." Totuus on, että mitkään elämän tilanteet eivät ole ilomme todellinen lähde. Jeesus antaa oikean ilon , joka vahvistaa ja auttaa selviytymään ongelmistakin. Jeesukseen uskovilla on kyky elää iloiten kaikissa tilanteissa. Meidän on otettava vastaan Hänen ilonsa.

PÄÄTETÄÄN OLLA ILOISIA!

Oikea asenne ja ajattelutapa auttavat olemaan iloisia joka tilanteessa. Jos päivittäin etsimme ensin Jumalaa ja keskitymme Häneen emmekä ongelmiimme, saamme ilon elämäämme ja voimme nauttia elämästä kaikkinensa. Avainsana on siis "päivittäin" eikä vain silloin, kun epätoivoisesti tarvitsemme apua.

Hyvä asenne ja iloinen mielenlaatu auttavat myös hoitamaan jokapäiväiset velvollisuudet, vaikka ne olisivat tylsiäkin. Päätä, että nautit näistäkin tehtävistä. Negatiivinen elämän asenne vain hukka aikaa ja energiaa.

On tärkeä kertoa ihmisille, että elämästä voi nauttia ja että se on Jumalan tahto. Sielunvihollinen haluaa pitää meidät masentuneina, tressaantuneena ja tuomitsevina. Vihollinen haluaa varastaa ilomme. Me voimme kuitenkin valita kuinka haluamme elää.

Tee kanssani päätös, että nautit jokaisesta päivästä. Päätä myös, että tartutat toisiinkin Herran antamaa iloa. Kun teemme tästä tärkeän osan elämäämme, ilomme Jeesuksessa vain kasvaa.

Avainmedia 9/2010

2 kommenttia:

 1. Hyvä kirjoitus ja niin totta kaikki.
  Päätän kanssasi iloita jokaisesta päivästä, se ei ole kuitenkaan minun varassani, siihen tarvitsen apua Taivaan Isältä.
  Siunausta Sinulle Kirsti!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sylvi, iloitaan yhdessä!

  Pyydetään apua Taivaan Isältä, Hän iloiten antaa sitä.

  Herra olkoon kanssasi!

  VastaaPoista