sunnuntai 5. syyskuuta 2010

ISRAEL EI KÄÄNNY ELLEI KUULE JUMALAN SANAA

Todistajia tarvitaan. Usko syntyy Jumalan sana kuulemisesta. Ja kuinka kukaan voi kuulla, ellei ole julistajaa?
Juutalaisten vaikutus maailmanhistoriaan on valtava. He kirjoittivat Raamatun kirjat, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, minkä merkitystä ihmiskunnalle on mahdotonta arvioida.
Miten voi lahjakas ihminen uskoa Jeesukseen? Sanoma ristiinnaulitusta, ylösnousseesta Jumalan Pojastahan on hullutus.
- Romaniassa asui viime vuosisadalla puuseppä. Heikon terveyden ja korkean iän vuoksi elämä oli rajoittunutta. Hän eli kuitenkin vaimonsa kanssa päivittäisessä rukouksessa. Heidän sydämellään oli kauan ollut yksi rukousaihe ylitse muiden: "Rakas Jeesus, emme voi enää lähteä kodistamme. Johdata luoksemme yksi juutalainen. Auta meitä johdattamaan hänet Sinun luoksesi."
- Eräänä päivänä heidän ovellaan seisoi nuori, pitkä ja komea mies. Hän sai lämpimän vastaanoton. Vanhukset eivät puhuneet paljoa, mutta lähtiessään mies sai mukaansa Raamatun. Se ei ollut hänelle ennestään aivan tuntematon. Hän oli lukenut Raamattua hiukan, mutta muut asiat kiinnostivat enemmän. Nyt hän kuitenkin avasi kirjan ja luki. Rivi riviltä teksti alkoi kiinnostaa enemmän. Häntä alkoi itkettää. Lukeminen herätti toistuvasti kyyneleet. "Mistä tämä johtuu?" hän ihmetteli. "Ennen en tällä tavoin ole reagoinut." Jeesus puhui miehelle Raamatun lukemisen kautta.
- Tämä poikkeuksellisen hyvämuistinen, voimakasluonteinen mies oli nimeltään Richard Wurmbrand. Hänestä tuli innokas Jeesuksen todistaja. Joskus, kun kotikäynnillä ovi pysyi lukossa, hän saattoi seisoa pakkasessa niin kauan, että joku tuli avaamaan. Hän joutui rohkean todistuksensa vuoksi 14 vuodeksi vankilaan. Hän ei kieltänyt Kristusta järkyttävissä kidutuksissakaan , ei edes silloin, kun oli kolme vuotta erityissellissään kymmenen metrin syvyydessä.


ELÄMÄ SAARNAA SANOJA VÄKEVÄMMIN
Valtaosa ihmisistä vaistoaa herkästi, mikä on aitoa ja kuka on omistautunut asialleen. Juutalaiset lukevat erityisen tarkasti kristittyjen elämää. Teol. tri Per Wallendorff, yksi viime vuosisadan Israelin- työn uranuurtajista, kehotti usein: "Kerro heille, miten Jeesus tuli sinun elämääsi." Hän oli myös poikkeuksellinen rukouksen mies, joka lukuisten rukousmappiensa lisäksi käytti Jerusalemin puhelinluetteloa muistionaan.

"KOKO ISRAEL ON PELASTUVA"
"Juutalaistyön tulisi olla jokaisessa lähetysjärjestössä etusijalla", sanoi Per Wallendorff. Israel on Jumalan valitsema pappiskansa. Se on hänen oma päätöksensä, johon kansan koolla, vahvuudella, moraalilla tai muilla ominaisuuksilla ei ole vaikutusta. Aikakautemme lopun lähetessä Israelin merkitys korostuu entisestään.
Jumalan lähetyksen esikoisena syntyi Paavali. Kristus kohtasi Sauluksen Damaskoksen tiellä. Hiukan aikaisemmin tapahtunut Stefanuksen marttyyrikuolema, jota Paavali oli ollut todistamassa, saattoi olla alku hänen heräämiselleen.
Corrie ten Boom sai anteeksiantamisen armon. Ilmiantajan kavaluuden vuoksi hän joutui Hitlerin vankiloihin. Siellä hänen sisarensa kuoli. Lukuisat keskitysleireillä eloon jääneet vakuuttuivat Jeesuksen sovitustyöstä. Uskon syntymisessä oli avuksi kohtalotoverin puheiden lisäksi hänen elämänsä todistus.
- Paavali oli tietyssä mielessä juutalaisen kansan typos - ennakkokuva. Edeltääkö Israelin kääntymystä marttyyrius - sitä emme tiedä. Kuitenkin todistajia (martys.kr.) tarvitaan. Israelkaan ei käänny ilman JUMALAN SANAN KUULEMISTA.
teksti Urpo Kyyhkynen kylväjä

5 kommenttia:

 1. Olen joskus kuullut tai lukenut tuon tarinan Richard Wurmbrandista. Se on koskettava.
  Jumala kuulee rukoukset ja Hän pystyy käyttämään meitä, jos olemme uskollisia siinä omalla paikallamme. Monesti hyvin pienikin teko voi muuttua Jumalan avulla yllättävän tehokkaaksi ja isoksi asiaksi.
  Kiitos Jumalalle!

  Siunausta kotiisi!

  VastaaPoista
 2. Hei Nurkkalintu,
  kiitos, on mukavaa,kun kommentoit!
  Leo Meller puhuu joskus Richard Wurmbrandista, kun Meller oli ollut hänen kotonaan Americassa yötä,meni Wurmbrand kotonaan kellariin nukkumaan pelkälle lattialle. Hänellä oli tapana kerran viikossa, olikohan se keskiviikkoisin tehdä niin, huonoja aikoja varten harjoitellen. Tietenkin hän tiesi mitä se on, vankilavuosiensa aikana oli joutunut pahempaankin. Hän kuritti ruumistaan,ettei tottuisi hyviin oloihin.
  Mellerin luona vieraillessaan hän, kun oli keskiviikko kyseli,missä teidän kellari on?
  Minulla pitäisi olla joku ohut kirja valmistautumisesta,jonka Richard Wurmbrand on kirjoittanut.Tällä hetkellä en tiedä missä se on (tallessa kai).

  Niin Jumalan silmissä pienikin asia on hyvä,kun se on uskollisesti tehty, niin Jumala voi käyttää.
  Tätä on kyllä monesti tullut mietittyä.
  Jumala on kokonaan hyvä Jumala,Hän on rakkaus!

  Siunausta Nurkkalintu!

  Hyvää yötä, Jeesus myötä!

  VastaaPoista
 3. Tuota tarinaa en ollutkaan vielä kuullut.
  Aivan liikuttavaa...

  Meillä on kaksi Wurmbrandin kirjaa:
  "Maanalaiseen seurakuntaan valmistautuminen" sekä "Kärsimyksestä voittoon".

  Hyvin vähän olen ehtinyt ja jaksanut käydä toisten blogeissa, saatika kommentoida....

  Siunausta viikonloppuunne!

  VastaaPoista
 4. Hei sinä mukava Nurkkalintu!

  Ehkä meidänkin kirja on tuo "Valmistautuminen maanalaiseen seurakuntaan" ja ehkä on joku muukin kirja, mutta en muista mikä.

  Me kuuntelimme tarinan Mellerin kaseteilta.
  Joskus ei jaksakaan käydä kommentoimassa, minäkin suhteellisen vähän.
  Siunausta myös teidän viikonloppuunne Nurkkalintu!

  VastaaPoista
 5. Rauhaa Vapahtajassamme!
  Kiitos, että jaoit kirjoitukseni eteenpäin.
  Ilmeisesti tilan puutteen vuoksi osa konseptistani oli jätetty Kylväjä-lehdessä pois.
  -Wurmbrand lienee kirjoittanut ainakin 17 kirjaa, joista esim "With God in Solitary Confinement"1969, "The Sweetest Song" (Korkea Veisu 1988, ISBN 0-551-01652-3, "My Correspondence With Jesus,ilm.1990, ISBN 1-85424-112-5 ja joku muu on myös minulla. Mutta
  lisäksi on: "Answer to Moscow's Bible", "Jesus on the Jewish Roads", Was Marx a Satanist?", "If Prison Wals could Speak", "The Underground Saints", "Where Christ is Tortured", "Where Christ Still Suffers" j.n.e
  Lähetyssaarnaaja Sakari Collan kehotti 1960-luvulla:"On hyvä lukea säännöllisesti hiukan marttyyrien historiaa". Etiopiassa se toistui 1974->, monissa maissa tänään, missä huomenna? -Mutta Kristus on voittaja!
  -Wurmbrantin kirjoista useampikin ansaitsisi tulla käännetyksi.
  UK

  VastaaPoista