keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Kuvia, värssyjä...

Kuuntele sydäntäsi ja unelmoi, mutta pidä ainakin toinen jalkasi tukevasti maan pinnalla. Putoat pehmeämmin, jos kaikki ei menekään ihan heti niin kuin olet haaveillut.
Koulu antaa pohjan, työ opettaa loput.
Pieni päivänsankari, olet aikamoinen veijari: miten nopeasti sinä kasvatkaan, taas yhden kynttilän lisää joudut puhaltamaan! Ikääntyminen on sisäistä kasvua. Kypsyys taitoa elää ilman pelkoa.
Kuulut kategoriaan ihmisten, jotka eivät vanhene myötä vuosien. Vaikkei sinua vuosikausiin näkisi, tunnistaa sinut pilkkeestä silmissäsi!
Älä pidätä itkuasi. Jokainen kyynel sulattaa pienen sirpaleen surua sydämestäsi. Kaikki tapahtuu hitaasti, mutta ole kärsivällinen.
Aapisesta on alkanut suurmiestenkin taival.
Lukemalla saatu sivistys ja sydämen sivistys eivät aina kulje käsi kädessä. Ihminen, joka asettaa itsensä oppiarvonsa perusteella toisten yläpuolelle, ei ole vielä kasvanut aikuiseksi.
Niin ihmisestä kuin asioistakin löytyvät sekä hyvät että huonot puolensa.

Ylpeä ja ujo käytös on helppo sekoittaa keskenään. Todella harvoin nämä kaksi ominaisuutta löytyvät samasta ihmisestä.
Jännittäjää ymmärtää täydellisesti vain toinen jännittäjä. Mikäli tahdot menestyä nykypäivän maailmassa, sinun on ehkä parasta vaieta koko ongelmastasi.


Rakastumine on helppoa, mutta rakkauden hengissäpitäminen on jo taitolaji!
Kun sinä voit huonosti, on minullakin outo olo. Tämä kai sitten lienee sitä rakkautta?Ne, jotka ovat onnellisia yhdessä, puolittavat toistensa murheet. Ilot he saavat kasvamaan kaksinkertaisiksi, koska kateus ei pesi heidän välillään.

Koti on paikka, jossa voit olla täysin oma itsesi. Kodin seinien täytyy kestää kaikki mielenliikkeesi. Myös parisuhde on kotisi. Kun teillä on vaikeuksia, huojuvat kotisi seinät. Jos eroatte, olette kuin kaksi koditonta.
Isänmaa
Paukkuvat pakkaset ja kukkiva tuomi - sitähän se on tämä kotimaamme Suomi. Ei muualle voi täydelleen juurtua suomalainen, näin kertovat ihmiset, jotka ovat kokeneet sen.
Toteuttavatko nykyajan vanhemmat unelmiaan lastensa kautta?
Mikä on sopiva määrä harrastuksia?
Vanhemmuus
Aidoin rakkaus löytyy äidin ja lapsen väliltä.
Äitinä oleminen on luottamustehtävä. Lapseni hyväksyvät minut tälläisena kuin olen. Vaikka muuten en elämässäni onnistuisikaan, heidän silmissään olen kuitenkin korvaamaton.
Vanhemmat kasvattavat lapsiaan ja lapset vanhempiaan.
Ennen vanhaan pelkällä maalaisjärjellä varustetut vanhemmat kasvattivat lapsiaan luottaen omaan maalaisjärkeensä. Nykyään tarvitaan sadoittain erilaisia kasvatusoppaita, eivätkä asiat ainakaan.
Me olemme kasvaneet yhdessä: minä äidiksi ja sinä vauvasta nuoreksi aikuiseksi. Nyt on minun vuoroni olla reipas, päästää kädestäsi irti ja antaa sinun mennä.
Kun saimme vauvan.
Pieni vauva - vauvan kokoinen sylillinen viattomuutta
Vauvan tuoksu on jäljittelemätön. Sitä ei löydy miltään hajuvesiosastolta
Vauvan hymyllä on valtava voima saada ympärillä olevat ihmisetkin hymyilemään.
Pienessä vauvassa näkee uuden elämän ihmeen. Joka kerta sen voima saa silmiini kyyneleen. Suojelkoon ja varjelkoon teitä jokaista Taivaan Isä. Tervetuloa maailmaan pieni perheenlisä!
Rakas Taivaallinen Isämme, me sinua suuresti kiitämme; olet lahjoittanut käsiimme uuden elämän ja antanut meille vastuullisen tehtävän.
♥♥♥
Apuna Seija Pitkäsen Värssyvakka

9 kommenttia:

 1. Hei Kirsti!
  Sinulla on apulaisia blogin kirjoittamisessa!
  Kauniita pikku tyttöjä. Itse hymyilet aina niin iloisesti kuvissa!
  Kiitos viime vastauksestasi.
  Mietin jo aikaisemmin, että minkä päivämäärän tekstiisi laitan oman kommenttini, kun haluan sinulle kirjoittaa. Ajattelin sitten, että taidan laittaa kommenttini uusimpaan tekstiisi, tässä tapauksessa kuvaan, miksi näitä blogikirjoituksia nyt nimitetäänkään.
  Nyt on jo syyskuu alkanut. Kesä meni nopeasti.
  Kerrot profiilissasi että sinulla on kipuja. Se on rankkaa, sinä itse sen tiedät mitä se on. Rukoukseni yksi sisältö on, että ne helpottaisivat.
  Tänä iltana tuli jälleen väkevää tekstiä TV7:sta. Leo Meller ja ystävät -ohjelma oli uusi, ei uusinta, ja siinä jälleen verrattiin nykyisiä maailman tapahtumia lopunaikaan. Välillä se on hieman pelottavaakin. Haluan uskoa siihen, mistä apu tulee. Toisinaan oma usko tuntuu niin heppoiselta.
  Terveisin Kirsti

  VastaaPoista
 2. Kaunis. aurinkoinen, iloinen kuva, sinusta ja lapsenlapsista.
  Lapset ovat Herran lahjoja.

  VastaaPoista
 3. Kirjoitat niin kaunisti ja viisasti.
  Ihanat kuvat ja teksti niihin.
  Siunausta sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa Sylvi, kun saan kommentteja sinulta,kiitos ystäväni!
  Lapset ovat Herran lahjoja,kiitos Herralle!

  Vastaus toiseen kommenttiin.
  Rakas Sylvi ystävä,olisi niin kiva ottaa nuo kirjoittamani omiin nimiini,mutta minun täytyy sanoa,että olen käyttänyt siihen vakka kirjaa apuna. Tarkoitukseni on tehdä vielä alimman kuvan kohdalle jotain omaa ja myös ehkä jotain värssyvakasta. Ja loppuun sanon jotain tästä kirjasta ja kuka on kirjan tehnyt.
  Kiitos kun toivotat siunausta,sitä me todella tarvitsemme!
  Minä toivon sinulle Jumalan hellää huolenpitoa Sylvi!

  VastaaPoista
 5. Hei Kirsti!
  Lähetin sinulle kommentin aika myöhään eilen illalla, mutta ei sitä täällä näy. Se oli kommentti siihen, missä eilen oli yksi kuva, jossa olit koneella kahden pikkutytön kanssa. Totesin että sinulla on pikku apulaisia. Kehuin vielä, miten ovat kauniita tyttöjä ja miten sinä olet kaikissa kuvissa niin kauniisti hymyilevänä.
  Eilen illalla olimme katselleet TV7:n Leo Meller ja ystävät -ohjelmaa. Kerroin, miten tehokkaasti he rinnastivat nykyiset maailman tapahtumat ja lopunajan.
  Toinen osa samasta ohjelmasta tulee tänään. Välillä puheet lopun ajan läheisyydestä pelottavat minua. Ajatukseni on lähinnä se miten kestän. Toisinaan taas eri puhujat korostavat lopunajasta eri seikkoja - ketä voi uskoa. Tänään sattui kirjastossa silmiini John Vikströmin kirjasta (Vapaus ja vakaumus) kohta Valvokaa luvusta "Sanoma Kristuksen paluusta ei ole uhkaus tai kiristyskeino, vaan suuri ja vapauttava ilosanoma. Keskellä aallokkoa , jonka kourissa maailma silloin on, tulette kuulemaan tutut sanat, jotka opetuslapset kerran kuulivat pimeässä myrskyn läpi:Minä tässä olen, älkää pelätkö." Tämä oli aika lohdullista.
  Kiitos viime vastauksestasi minulle. Kirjoitit pitkään ja kiinnostavasti.

  VastaaPoista
 6. Hei Kirsti!
  Olen lähettänyt sinulle kaksi kommenttia, eilen 1.9. ja tänään 2.9. Ne eivät näytä tulevan perille. En tiedä syytä. Kokeilen nyt tätä viestiä. En kirjoita muuta vielä. Terveisin Kirsti

  VastaaPoista
 7. Hei Kirsti,yhteyksissä on jotain häiriötä,koska aina ei kommentit näy,syytä ei siihen tiedetä.
  Mutta onneksi kaksi kommenttiasi on tullut perille.
  Ihanaa saada kommenttisi,voi Kisti kiitos!

  Minulla on pikku apulaiset kerran viikossa auttamassa minua. Ovat he ihania :)
  Kerroit tv 7:sta tulevasta Leo Melleri ja ystävät ohjelmasta.
  Näin uskotaan tämän ajan olevan lopunaikoja,ajankello on Israel.
  Siis Israelin itsenäisyys 14.5. 1948.
  Israel on viikunapuu.Matt. 24:32 sanotaan kun oksa on tuore ja lehdet puhkeavat,kesä on lähellä...
  Me mieheni kanssa olemme kuunnelleet Melleriä jonkun vuoden,meistä hänen kertomansa tukee ajatusta,että nämä ovat viimeiset ajat.
  Wikströmin kirja on lohdullinen,Jeesus tuleekin meidät Häneen uskovat hakemaan ylösotossa Karitsan häihin ja se on turvallista,aivan voin ajatella niillä sanoilla:"älkää peljätkö,minä se olen" tai miten se meni.
  Sitten täällä vasta onkin kamalaa,kun meidät haetaan pois,kun antikristus tule valtaan.
  Ehkä me joudutaan jotain vainoa/ahdistusta kärsimään,mutta Jeesus on Pyhän Henkensä kautta kanssamme.Ja Hän on pitävä meistä huolta.
  Oletko kuullut opetusta näistä tapahtumista?
  Meillä tytöt eivät ole halunneet kuunnella Melleriä,kun heitä,varsinkin nuorempaa pelottaa lopunajat.(hän on niin herkkä)
  Mutta toinen tytöistä miehensä kanssa haluaa meidän kertovan niistä.
  Tiedän ettei aina voi ottaa vastaan sellaista mistä ei ole kuullut turvalliselta taholta.
  Vanhin tytär on vähän kysellyt ja ihmetellyt kaikkea,hän on ollut vuoden uskossa,mutta on lukenut jotakuinkin kaikki hengelliset kirjamme. Nämä kaksi nuorinta tyttöämme ovat olleet kauemmin uskon tiellä,mutta me itsekään, me vanhemmat siis ei tiedetty mistään mitään,kun ei ole ollut opetusta kuin vasta joitakin vuosia.
  Meillä on ollut raamattutunteja kasetteina (nyk.saa cd:näkin)

  Niin toiset uskovat,että Jeesus hakee omansa 7 vuotta aiemmin ennen tuhatvuotista valtakuntaa,niin mekin jonka olemme omaksuneet Melleriltä,myöskin Ylivainio opetti sitä,ja Hänen puheensa ovat voimallisia
  Pyhän Hengen innoittamia. Kaikki kirkon puolelta eivät usko,tai kansalle ei ole annettu opetusta,niin eihän he voi sitten tietää.

  Kirsti,toivon etten saa sinua ahdistumaan tai ihmetyksiin,kun ehkä poukkoilen asiasta toiseen.

  Mutta kysy vaan,jos haluat kysyä,tai ainakin kommentoi,olen ollut iloinen,kun Kirsti kaimaltani,uudelta ystävältäni on tullut tälläista postia.
  Siunausta, Taivaan Isän hoitoa sinulle!
  Rukoillaan!

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia=)Rohkasevia nää mitä kirjoitit.Suuri kiitos!!!

  VastaaPoista
 9. Kiitos rakas Katariina
  kommentistasi!
  Olette jo kotiutuneet uuteen,
  miltä se on tuntunut?
  Ihana saada teidät kohta tänne luoksemme,ja unelmoida matkasta sinne.
  Rakkaani siunausta sunnuntai iltaan!
  t.äiti

  VastaaPoista