tiistai 15. helmikuuta 2011

Kirjat esittelyssä

Kristityn vaellus on klassikko,  joka kiehtoo  yhä  uusia sukupolvia.  Se koskettaa  nuoria ja aikuisia,  miehiä ja naisia,  sillä se on yhtä  aikaa historiallinen romaani,  seikkailukertomus  ja elämäntapaopas.
 Tarina kuvaa vertauskuvallisesti  Kristityn kiehtovaa ja vaarallistakin matkantekoa tästä maailmasta tulevaan.  Kerrontaa täydentävät upeat piirrokset,  jotka ovat peräisin  1800-luvun  taiteilijoilta.  
  Kirja ilmestyi  Englannissa jo vuonna  1678  ja  suomeksi  ensimmäistä  kertaa vuonna  1809.  Pappi  John  Bunyan (1628 - 1688)  kirjoitti  sen vankilassa  jouduttuaan näkemystensä  vuoksi  vastahankaan  Englannin  kirkon kanssa. 
  Kirjan lopussa on  Bunyanin  tiivis  elämänkerta  sekä  luettelo  hänen elinaikansa  tärkeistä  tapahtumista.  Lisäksi siellä kuvataan todellisia paikkoja,  jotka esiintyvät  tarinassakin.  Lyhyt  sanasto valaisee harvinaisten,  hiukan  vanhahtavien  sanojen merkitystä.

     APOSTOLIEN  TEOT  SARJAKUVINA    Jean - Francois  Kieffer - Cristine  Ponsard
Kristillisen  kirkon  ensimmäiset  vuodet  sarjakuvina.  Apostolien  teot  jatkaa siitä,  mihin  evankeliumit  päättyvät.  Lue,  kuinka pienestä  opetuslasten  joukosta kasvoi  kristillinen  seurakunta  ja kuinka ilosanoma  levisi  Jerusalemista  Roomaan.

2 kommenttia:

 1. Hyvää kirjallisuutta kannattaaa lukea.
  Siunausta!

  VastaaPoista
 2. Nämä kirjat ovat hyviä, tuo Kristityn vaellus on hieno kuvaus uskovan etenemisestä uskossaan.
  Siinä on versio myös lapsille,joka soveltui minulle hyvin silloin alkuvaiheessa.
  Kiitos Sylvi!
  Siunausta!

  VastaaPoista