keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Keskiviikkona, sitä ja tätä♥

Noin joka kymmenes suomalainen  on kosmetiikka-allerginen.  Herkkäihoisia meistä on vielä useampi.  Sopivien tuotteiden valitseminen tuottaakin monille päänvaivaa.  Vaihtoehtoja on tuhansia,  ja kosmetiikassa käytetään noin  15 000 erilaista raaka-ainetta.  Onneksi lainsäädäntö on tiukka: jokainen  aine on laissa erikseen sallittu,  ja tietyillä aineilla,  kuten hajusteilla,  auringonsuoja-aineilla,  kampaamokemikaaleilla, - väreillä ja säilöntäaineilla on säädetyt pitoisuusrajat.  Kosmetiikka- asetuksessa mainitaan,  että kosmetiikka ei saa aiheuttaa haittaa kuluttajalle. sanotaan  Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksestä.  Tuotteiden käyttäjäystävällisyyttä on mahdotonta valvoa.  Kaikki tuotteet eivät sovi kaikille.  Uusia tuotteita kannattaakin kokeilla maltillisesti varsinkin,  jos on allergisuuteen taipuvainen.
Laitoin nämä loput viime lauantaina otetut kuvat vielä tänne blogiini.  Lauantaina lapset eivät päässeet meille,  niin mieheni otti minusta pitkästa aikaa kuvia.  Minulla oli tarkoitus ottaa lapsista  kuvia ja päästä itsekin johonkin heidän kanssaan.
Minulla on kuvassa pitkä vihreä hame,  pidän pitkistä hameista. Kun loukkaannuin autokolarissa  (jäin kuorma-auton alle pyöräillessäni) jalka murskaantui,  se aiottiin amputoida,  mutta lääkärit kuitenkin  olivat sanoneet: "koetetaan tehdä tytölle jalka.  Minulle on tehty  monia ihonsiirtoja,  kudossiirto, siirrettiin vatsasta polven yläpuoleele kudosta,  pidennetty  akillesjännettä,  laitettu  nivel.  polveen jne.  No siksi pidän pitkistä hameista,  ja pitkistä housuista., koska saan piilotettua jalan. Olen onnellinen hameistani .
Pusero on ruskeaa  puuvillaa,  jossa on kirjailuja.  Hihat ovat alaspain levenevät, ns. trumpettihihat.  Pusero on ihanan pehmeä ja suloisen tuntoinen iholla.  En enää käytä mitään mikä "karvastaa",  niinkuin joskus,  kun en käsittänyt materiaaleista juurikaan.
  Kun minulla ilmeni allergisia oireita vuosia sitten, allergista ihottumaa ja hengitysvaivoja,  kävin usein lääkärissä.   Kasvoissa  ihottuma silmien lähellä  oli kiusallista,  eri  lääkärit määräsivät  jalkasilsaan käytettäviä voimakkaita kortisoonivoiteita.

Minä olin tietämätön silloin  ettei silmien alle ja kasvoille pidä käyttää  niitä,  mutta halusin päästä eroon ihottumasta.  Käytin kiltisti voiteen ja taas lääkäriin ja eri lääkäri määräsi eri nimisen jalkasilsaan käytettävän voiteen,  mutta ei parantunut.  Silloin vasta heräsin huomaamaan ettei ne auta tilasin ajan erikoislääkärille,  sain allergialääkkeen,  jota olen käyttänyt  vuodesta 1988. Allergiaoireiden syitä oli  kokolattiamatot  kaikissa huoneissa.  Asuimme silloin vuokralla.Myöskin meidän monet eläimet vuosien aikana.  Meillä oli lintuja vanhinten lasten ollessa pieniä,  niitä ostettiin myöhemmin lisää.  Meillä oli kaksi kissaa, aivan ihania,  varsinkin Jaki tyttökissa,  harmaaraidallinen,  viisas todellakin.  Toinen oli valkoinen,  kaunis,  mutta puri kaikkia. Vähän aikaa oli pupu,  joka puri barbien jalkoja poikki,  sitten oli  marsu.  Lääkäri sanoi sen varsinkin aiheuttavan allergiaa.
Sitten ei ollut eläimiä,  mutta jotku oireet jatkuivat.  Kausi-influenssapistoksen saatuani,  huomattiin,että olen allerginen kananmunalle.  Sain vastapiikin,  kun tuli niin vaikea reaktio.

Tässä koneeni ääressä surfailen netissä,  oikeasti lähinnä blogissa/blogeissa.

Jumalan Sana, Raamattu, on täynnä lupauksia - lupauksia Hänen rakkaille  lapsilleen.  Aikojen kuluessa Jumalan puoleen ovat kääntyneet erilaiset ihmiset.  He esittävät pyyntöjä Hänelle,  huutavat Häntä avuksi.   Jumalalla  on vastauksia eri elämän  vaiheessa  eläneille ihmisille  tai  ihmisryhmille: uskoville,  Jumalan   omaisuuskansalle  Israelille. 
Niinkuin  te siis  olette omaksenne ottaneet  Kristuksen Jeesuksen,  Heraan,  niin vaeltakaa hänessä.  Kol. 2:6.
Mutta me tiedämme,  että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi,  jotka Jumalaa rakastavat,  niiden,  jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut.  Room. 8:28.
Älkää siis murehtiko huomisesta päivästä,  sillä huominen päivä pitää murheen itsestään.  Riittää kullekin päivälle oma vaivansa. Matt. 6:34.

12 kommenttia:

 1. Kauniit kuvat sinusta, pitkä hame sopii sinulle.
  itsekään en osaa pitää kuin pitkiä hameita kotona, kun tulen ulkoa, housut lähtee vek ja sukat, tykkään olla paljain jaloin aina.
  Olet viehättävän näköinen, toki miehesi haluaa sinusta kuvia ottaa.
  Ikävää tuo sinun loukkantumisesi, onneksi olet iloinen ja positiivinen etkä jäänyt sitä murehtimaan ja tärkeintä on elämä ♥
  Oletko käyttänyt koskaan helokki öljy kapseleita, entä kalaöljy?
  Itse käytän niitä joka päivä ja iho on heleä, kun minullakin esiintyi ennen ihottumaa.
  Kiitos tästä kauniista postauksesta ja iloa päiviisi ja mukavaa helmikuuta ♥
  T
  lämmöllä Seijastiina

  VastaaPoista
 2. kauniita kuvia siusta!kaunis asu!
  mukavaa helmikuun alkua ;)

  VastaaPoista
 3. Kauniisti olet pukeutunut.
  Pitkästä hameesta minäkin pidän.
  Nuorena oli ne mini haneet, ihan huvittaa kun katselen kuvista kuinka lyhyet hameet oliv, minullakin.

  Paljon olet käynyt kärsimyksiä läpi.
  Olet kuitenkin selvinnyt ja Jumalassa olet niin iloinen.

  Minäkin olen allerkian takia heittänyt kokolattiamatot pois sekä kissan. Vaikka myöhemmin huomasin ettei ne ollut syynä vaan appelsiinin kuori.
  Taivaan Isän hyvään hoitoon.
  sylvi

  VastaaPoista
 4. Kiitos Kirsti, myös rohkaiseva raamarun kohta, jota tarvitsen juuri tänään.!

  VastaaPoista
 5. Kauniit kuvat sinusta,olet käynyt päljon vaikeuksia läpi,silti olet niin iloisenpositiivinen,minullakin on aikaajoin käsissä ihottumaa,kaikkia on tullut kokeiltua,välillä on hyvät sitten yks,kak taas puhkeaa,voimia sinulle.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Seijastiina kaikista ihanista ja kauniista
  sanoistasi!
  Olen liikuttunut ystävällisyydestäsi.
  Sinäkin nautit olla hameessa kotona ja paljain jaloin,
  hameessa olo on kotoisaa,mielestäni tunnen oloni"prissessamaiseksi".
  Olen kyllä lukenut helokkiöljyn ja kalaöljyn terveellisistä vaikutuksista ihon terveyteen.
  Nyt innostuin niistä,ja aion saada
  aikaseksi aloittaa vaikka helokkiöljystä.
  Käytän vitamiineja ja kalsiumia,ehkä ilman vitamiineja ei jaksaisi.
  Olen kiitollinen eämästä, ja iloisuudesta,joka on Jumalalta,koen sen näin.

  Kaikkea hyvää Seijastiina sinulle♥
  Taas on pian torstai,toivoa täynnä!
  Siunausta!

  VastaaPoista
 7. Kaunis kiitos Kahvikissa
  suloisista sanoistasi!
  Hyvää helmikuun alkua siulle ja tietysti
  siunausta!

  VastaaPoista
 8. Kiitos Sylvi kauniista sanoistasi♥
  Ne minihameet tulivat 1960-luvulla muotiin ja sitten aina välillä uudestaan,nykyisin ne taitaa olla nuorten muodissa mukana koko ajan. Mutta myös pitkät hameet niistä pitäville.
  !970-luvulla oli Americassa hippinuorten keskuudessa herätys,isompikin. Sieltä heiltä muoti rantautui meillekin, kerroin tämän,kun vanhempi tyttäremme sanoo meidän kuvia katsoessaan,että oltiinko me hippejä. Ilmeisesti meillä miehen kanssa oli senhenkisiä vaatteita. Minulla oli kuvissa leveälahkeisia housuja,värikkäitä puseroita, ja pitkiä hameita ja kukkamekkoja.
  Sinun allergiasi syy oli appelsiininkuori, minunkin suurin syy saattaa olla se kananmuna.

  Niin Jumalan avulla olen selviytynyt, Hänelle kuuluu kiitos ja ylistys,Hän on antanut ilon.
  Minulle on tehty myös selkäleikkaus,kun oli jatkuvat iskiaskivut.

  Mukavaa torstaita Sylvi sinulle!
  Hyvää yötä,Jeesus myötä!

  VastaaPoista
 9. Ihanaa Maria,kun olet saanut
  lohdutuksen Raamatun paikasta,
  jota juuri tarvitsit!
  Jumala tuntee meidät ja tietää mitä tarvitsemme kunkin päivän matkalle.
  Kiitos kommentistasi,josta iloitsen!
  Jeesus olkoon kanssasi Maria!

  VastaaPoista
 10. Kiitos sinulle Ritva,kun
  kommentoit,sanoit kauniisti!
  Tiedätkä mitään ainetta, jolle ehkä olet allerginen?
  On kyllä hyvä kun välillä käsiesi iho on parempana. Tietysti olisi kiva jos ei enää tulisi ihottumaa.

  Siunausta Ritva sinulle ja koko perheelle!

  VastaaPoista
 11. Kerrot tosi hyvin ja koskettavasti tilanteistasi.On ikävää kun sulla on ollut paljon hankaluuksia silti oot aina ollut tosi kannustava ja toivoa eteenpäin antava.Kuvat ovat kauniita sinusta,samoin kuin pitkät hameet.

  Allergiat ovat kyllä kans ikäviä.Mullakin kun niitä on.

  Ihanaa tätä päivää rakkaalle♥

  VastaaPoista
 12. Hei Katariina,kiitos sinulle
  ihanista sanoistasi♥
  Sinä ilahdutat minua,kiitos kulta!

  Tahdon olla kannustava ja toivoa eteenpäin antava,niin kuin osaan tai pystyn.

  Kiitos Katariina,allergiat ovat ikäviä,mutta taistellaan.
  Sinullekin ihanaa, perjantaita!
  Siunattua yötä!

  VastaaPoista