perjantai 18. helmikuuta 2011

Erilaisuus

kauneusleikkauksista,  kauneusihanteista  ja  iästä.  (kauneus  on katsojan silmissä),   Eräässä hengellisessä  lehdessä  käsiteltiin hienosti  erilaisesta  näkökulmasta  aihetta,   mutta miksi emme nauttisi  erilaisuudesta?
.NAUTI  ERILAISUUDESTA  Miksi siis ihmisten pitäisi olla samannäköisiä?  Miksi meidän tulisi uskoa   se valhe,  että vain tietynnäköinen on kaunista  ja ihanaa?  Nauti  siitä,  minkälaiseksi Jumala  on sinut luonut.  Mieti,  mikä sinussa on aivan mahtavaa,  ainutlaatuista.  Sellaista,  mitä  Jumala on vain sinulle antanut.  Hän ei halunnut,  että  olisit   samannäköinen  tai  samanlainen  kuin naapurin  Maija.   Hän on  luonut  sinusta  kauniin  ja  ihanan,  mutta niin myös  Maijasta. 
T
     Älä  vertaile  äläkä  kadehdi.  Annetaan  kaikkien  kukkien  kukkia  ja  levittää  kauneuttaan ja  tuoksuaan  ympäristöön.  Me  tarvitsemme  sitä - sinä  tarvitset  sitä. 
Mitä  luulet:  tekikö  Jumala kuitenkin  virheen  silloin,  kun  Hän  loi miehen  ja naisen?
    Miksi  Hän  ei  luonut  vain  toista?  Aatami  olikin  aluksi  yksin.  Mutta  Jumala  näki,  ettei  ihmisen  ole  hyvä  olla  yksin,  ja  Hän  muotoili   Eevan,  Aatamin  kylkiluusta.  Jumala  loi  ihmisen  siis  mieheksi  ja  naiseksi  ja  sanoi,  että näin on hyvä.  He  molemmat  ovat  Jumalan kuva,  ei  vain  toinen.  Jumala  rakastaa  miehisiä  luonteenpiirteitä  mutta  myös  naisellisia. 
Meidän ei siten tarvitsi taistella toisiamme vastaan  miehenä ja naisenakaan.  Emme saisi  kilpailla  keskenämme tai luokitella  tiettyjä ominaisuuksia paremmiksi kuin toisia.  Tarvitsemme äidillistä huolenpitoa  siinä  missä miehistä sankaruuttakin.
Ikävää,  kun maailmassa kaikki yritetään laittaa samaan muottiin,  ja meidät aivopestään  ajattelemaan,  että  esimerkiksi   vain  tietyn  näköiset ihmiset ovat  kauniita..  Kauneusihanteet  ovat kuitenkin muuttuneet ajan kuluessa: muutama sata vuotta sitten  pidettiin  kauniina  tietynnäköisiä  naisia,  nykyisin  kauneus  määritellään  aivan eri lailla.  Joku  jää aina  ajan määrittelyn  ulkopuolelle.  On  aina joku,  joka on liian  iso tai liian pieni.  Onko  jumala  siis tehnyt virheen  luodessaan tietynnäköisiä  ihmisiä?  Ei  missään nimessä,  Jumala ei ole sidottu aikamme  kauneusihanteisiin,  vaan  Hän rakastaa  luoda  erilaisia  ihmisiä.  Hän rakastaa  uniikkia.  Jumala ei ole  tylsä  vaan  mielikuviteksellinen  ja  idearikas  Luoja,  joka rakastaa  kauneutta.  Katso  luontoa  ja ihaile  Hänen  luomakuntaansa,  kaikkea  tuota  kauneutta  ja erilaisuutta.  Afrikan punaista  aurinkoa  ja kuivaa savannia,  Lapin tuntureita,  Thaimaan  hiekkarantoja  ja  turkoosimerta  ja  Kanadan  massiivisia   vuoria  ja vesiputouksia.  Kaikki on  erilaista  mutta upeaa.
Entäpä  eläimet?  Onko norsu  ruma,  koska se on iso?  Onko  kirahvin  kaula  liian pitkä?  Katso peuraa siroine,  hoikkine  jalkoineen   tai  hirveä  valtavine  sarvineen!  Eikö  nämä  kaikki ole  omalla laillaan  kauniita  eläimiä?  Entäpä  pieni,  söpö  perhonen  tai  henkeäsalpaavan  lumoava  haukka  liitelemässä  vuorten  yllä?  Ne ovat niin erilaisia  keskenään,  mutta silti ihania. Pieni hiirikin  on suloinen isoine korvineen  ja tummine silmineen. 
Jeesus tuli  ja kantoi meidän syntimme,  virheemme  ja rikkomuksemme  ja palautti sen aseman,  minkä  Jumala oli alunperin  suunnitellut:  lapseuden .  meistä  on tullut jälleen Jumalan rakkaita lapsia.  Kun annamme  Hänen sovittaa itsemme,  saamme  antaa  vanhan  syntiluontomme   ristiinnaulittavaksi  Jeesuksessa  ja  vastaanottaa  Jeesuksen  vanhurskauden   ja  täydellisyyden.  Eletään Jumalan uusina luomuksina!  Eletään Hengen mukaan,  vapaana  synnistä  ja syyllisyydestä,  vanhurskaana  ja  pyhänä.  Ei ole ylpeyttä olla  sellainen ihminen,  joksi Jumala on sinut  luonut.

Olen levittänyt  askartelutarvikkeet   
valmiiksi pöydälle,  meidän oli tarkoitus  askarrella kortteja.  Mutta oli niin paljon juttelemista  ja  muuta touhua,  jonka  vuoksi  (jotenka) tämä  sai jäädä  toiseen kertaan.

12 kommenttia:

 1. Onnellinen kihlapari,suloiset lapset,niin nauravia ovat.Hyvää viikon loppua teille,pakkaset sen kun jatkuvat viime yönä meillä oli 32 astetta.

  VastaaPoista
 2. Ihana sinä olet jaksat kirjoittaa ja hyvyydestä ,ilosta ja maailman menosta ja asioiden tärkeys järjestyksestä ♥
  Oikein hyvää viikonloppua ja iloa tähänkin päivääsi Kirsti ♥
  Halaus ja terkut
  t
  Seijastiina

  VastaaPoista
 3. Kiitos Ritva,kihlapari on kovin onellinen!

  Lapsukaiset ovat iloisia ja nauravia.
  Miten sinun pikkunen lapsenlapsesi voi?

  Täälläkin on ollut pakkasia,taitaa olla koko Suomi tänä talvena pakkasten kourissa.

  Ihanaa sunnuntaita!
  Hyvää yötä, Jeesus myötä!

  VastaaPoista
 4. Kirjoitat aivan yhtä ihanasti erilaisuudesta, kuin "Elämää ja Israel-kaipuuta" blogin "Esther". Ehkä tämä on nyt sellainen aihe, mitä Pyhä Henki nostaa mieliin :))
  On kyllä niin, että joka mediantuutissa toitotetaan piiloviestinä sitä, millainen ihmisen pitäisi olla ja miltä näyttää. Erityisen huolissani olen lapsista, kuinka tämä kaikki vaikuttaa..
  Hyvää alkuviikkoa ♥

  VastaaPoista
 5. Rakas äiti.Kiitos ihanasta ajasta kanssanne.Ei parempaa olekkaan kuin rakastava Jumala ja rakastava perhe.Kiitos♥Pikaisiin näkemisiin.

  Hyvä aihe.Jokainen on kaunis/komea sellaisena miksikä hänet on luotu.Esim.idolssissa en tykkää siittä kun aikuiset ihmisetkin haukkuvat nuorten ulkonäköä vaikka sen pitäisi olla laulukisa.Mutta Jumala katsoo toisenlailla kuin ihminen.Ei ulkoista.

  VastaaPoista
 6. Heippa Seijastiina olen iloinen kaikista kauniista sanoistasi, kiitos♥

  Lauantaina kävimme vanhimman tyttären luona,
  he olivat tehneet pikku muutosta kodissaan.Oli ihan kiva ilta lapsukaisten kanssa.
  Ehkäpä teen pikku postauksen siellä vierailusta.

  Hyvää yötä Seijastiina, Jeesus myötä!♥
  Halauksin: Kirsti

  VastaaPoista
 7. Kiitos AnneMari, kyllä itsekin olen huolissani lapsista, kuinka he voivat kasvaa tasapainoisiksi ja olla onnellisia. Kun kaikkialta tulee viestejä mitä pitää olla, miten pitää ja mitä sinulla täytyy olla ja miltä näyttää. Jos olisi kaikilla
  uskova koti, vanhemmat,isovanhemmat,lähellä olevat turvalliset aikuiset,jotka muodostavat turvaverkon, rukoussuojamuurin lastensa ympärille. Siltikin he näkevät ulkoa tulevan "hyökkäyksen",mutta heistä kasvaa tasapainoisia lapsia - nuoria, koska he kokevat rakkauden ilmapiirin.Ja mitä Jumalalla onkaan heitä varten,mekin iloitsemme.
  Kumpa Suomen kanssa katsoisi Jumalan tuomaan pelastukseen.
  Hyvää ja siunattua alkuviikkoa♥

  VastaaPoista
 8. Rakas Katariina,kiitos kaikesta ihanasta yhdessäolosta♥
  Rakastava Jumala ja rakastava perhe on parasta mitä ihmisellä voi olla♥
  Meillä oli suloista täällä,kun saimme pitää teitä luonamme.
  Jospa pian taas♥
  Marko lähtee tänään.
  Ei pidä ketään haukkua,se on väärin,hävettävää käytöstä aikuisilta nuoria kohtaan. Mitä ne vaikuttavatkaan heihin?
  Rakastan sinua Kata♥

  Hyvää yötä, Jeesus myötä!

  VastaaPoista
 9. Kirsti, vauva voi hyvin,on niin pieni söpöliini,syö ja nukkuu hyvin,taivaan isä suojelkoon tätä pientä.

  VastaaPoista
 10. Kiitos hyvästä kirjoituksesta.
  Jumalan on meidät luonut eikä hän ole mitää huonoa tehnyt.
  Erilaisuus on rikkautta.
  Kaikille on annttu lahjoja vaikka ne on erilaisia niin kuitenkin samanarvoisia.
  Iloitaa niistä lahjoista ja kunnioitetaa ja hyväksyrään toinen toisiamme sellaisena kuin olemme

  Hyvää alkavaa viikkoa sinne teille.
  Halit♥

  VastaaPoista
 11. Ritva,ihanaa,kun vauva voi hyvin!Suloinen pikku ihminen,Taivaan Isän suojelua ja varjelusta pienelle ihmistaimelle,söpöliinille!
  Siunausta Ritva teille!

  VastaaPoista
 12. Kiitos Sylvi kommentistasi!
  Jumala luo vain hyvää ja erilaisuus on rikkautta.
  Kaikilla on varmasti joku lahja, vaikka kaikki ei ole lahjaansa löytänyt,ainakin sellaista kuulee.
  Hyväksytään toisemme sellaisena kuin ollaan,ja kunnioitetaan. Kiitetään Jumalaa kaikista ihmisistä maailmassa.

  Hyvää alkavaa viikkoa Sylvi ja kiitos k kauniista sanoistasi!
  Myös Halit♥

  VastaaPoista