tiistai 9. helmikuuta 2010

Vammaistyö laajenee Intiassa

Vammaisten tarpeet Intiassa ovat suuret. Liikuntavammaisia ihmisiä on Intiassa arvioiden mukaan noin 10 miljoonaa. Suurin liikuntavammojen aiheuttaja on edelleen polio. Monet vammaiset tarvitsevatkin apuvälineitä tai leikkaushoitoa voidakseen liikkua itsenäisesti.
- ONE WAY- kylän Kaarisillassa vammaiset saavat fysioterapiaa ja kuntoutusta. Koska useimmat Kaarisiltaan tulevat vammaiset eivät kuitenkaan ole aikaisemmin saaneet minkäänlaista kuntoutusta, heidän käsiinsä tai jalkoihinsa on ehtinyt kehittyä jo vaikeita virheasentoja.

Näitä virhea sentoja ei voida välttä mättä enää korjata fysioterapian avulla, vaan monesti tarvitaan leikkausta. Leikkauksella korjataan esimerkiksi liian lyhyt ja kireä akillesjänne niin, että henkilö pystyy kävelemään ja liikkumaan paremmin.
LAPSET ODOTTAVAT LEIKKAUSTA
Leikkaus on Intiassa niin kallis, että köyhillä perheillä ei ole siihen varaa ilman meidän tukeamme. Tämän vuoksi olemme päättäneet tukea niitä lapsia, joiden vamman hoito vaatii leikkausta. Leikkauksia tehdään sitä mukaa, kun siihen tarvittavat varat ovat koossa. Kaarisillassa leikkausta odottavat tällä hetkellä kiireisimpinä Anil, Anitha ja Bharath, joille pitäisi tehdä jalkoihin jänne- tai polvileikkaus

APUVÄLINEIDEN VALMISTUS
Tulevaisuudessa tarkoituksenamme on valmistaa One Way kylällä apuvälineitä niitä tarvitseville vammaisille. Viime vuoden lopulla apuvälinekoulutuksen Vijayawadassa aloitti Mahesh, joka on myös itse ollut kuntoutuksessa Kaarisillassa.
Mahesh on sairastanut 3- vuotiaana polion, minkä seurauksena hänen vasen jalkansa on vammautunut. Koulutuksen avulla Mahesh saa ammatin, jolla hän voi elättää itsensä, ja samalla hän voi auttaa muita vammaisia valmistamalla heille apuvälineitä.
- Pyydämme, että muistatte Intian vammaistyötä rukouksin ja rukoilette erityisesti niiden vammaisten lasten puolesta, jotka tarvitsevat leikkauksen.
- Mikäli haluat tukea taloudellisesti yhden lapsen leikkausta, ota yhteyttä vammaistyön kummisihteeriin.
Raportti N:o 1/ 2010 teksti: Leena Kinnunen

4 kommenttia:

 1. Hei äiti!
  Tärkeä aihe.Surullista,että he voisivat saada jonkinlaista apua,mutta ettei heillä ole siihen varaa.10 miljoonaa on todella paljon!Muutenkin ajattelen,että miksei tässä yhteyskunnassa laiteta rahat ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin ja avuksi syrjäytyneille.
  Päättäjät korottavat mielummin omaa palkkaansa ja ottavat sen pois köyhemmiltä.Vaalipuheet.ym. ovat kyllä täynnä lupauksia,mutta miksei mitään silti tunnu tapahtuvan.Voisipa jotakin tehdä.
  Olen pahoillani myöskin kun sinulla on paljon kipuja,etkä saa nukuttua öisin.Toivottavasti näiden intialaisten ja myöskin teidän asioihinne tulisi apu(halaus)♥

  VastaaPoista
 2. Hei rakas Kata!
  Siellä on paljon vammaisia, kaksi kertaa maamme väkiluvun verran.
  Minulla on vielä kesken tämä kirjoitus,mutta olennainen tässä jo näkyy.
  Sanoit hienosti,että satsattaisi ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin
  ja syrjäytyneitä tuettaisi.
  Eikä annettaisi niille, joilla jo on isot tulot,vaan annettaisiin köyhille.
  Ainakin voimme rukoilla ,jos ei voida muuta tehdä.

  Minun yöni on mennyt aika huonosti.
  Joskus pyydän,Jumalä anna jonkun rukoilla puolestani, ja joku on rukoillut. Päivä kerrallaan tässä mennään eteenpäin.
  Mukavaa illanjatkoa ja halauksia!♥

  VastaaPoista
 3. kaunis kuva ;)
  oikein mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Kahvikissa,talvikuvatkin ovat kauniita.
  Sinulla on kokoelma ihania valokuvia.
  Blogissasi on mahdollisuus niitä ihailla!:)
  Toivotan mukavaa tekemistä sinulle ja perheellesi tähän päivään!

  VastaaPoista