keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Oikeudenmukaisuuden ongelma

Oikeudenmukaisuuden ongelma!...... Haitin maanjä ristyksen uhreja on autettu monin tavoin.
Kirkon yhteisvastuukerä yksiä aikaistettiin toissa viikolla, niinpä punaisen ristin kerääjät ovat olleet liikkeellä useilla paikkakunnilla, ja ihmiset ovat olleet halukkaita antamaan omastaan, vaikka talous on kouraissut monia rajustikin.
-Kärsimys on iskenyt alueelle, jossa yhteiskuntarakenteet olivat valmiiksi
lähellä katastrofia. Totaalisen romahduksen edessä ei voi tuntea kuin suurta surua, ja tehdä sen vähänkin minkä voi. Rahallisen avun lisäksi voi laittaa kädet ristiin. Ajatuksissa läsnä oleminen ei ole vähäinen asia, sillä on merkitystä hätää kärsivälle ihmiselle.
- Oikeudenmukaisuus ei toteudu maailmassa.
Miksi juuri siellä, missä voidaan kaikkein huonoimmin, näyttävät tapahtuvan kaikkein suurimmat katastrofit?
Tällaisen edessä joutuu maailmankuva, jopa Jumalakuva koetukselle. Tuo epäoikeudenmukaisuus näkyy myös lähellä. Menetykset, luopumiset, sairaus, kuolema... kaikki ovat elämälle vieraita. Ihmiset kyselevät:"miten hyvä Jumala antaa sen tapahtua?"
- Suuren Jumalan edessä ihminen kutistuu pieneksi. Ihmisen tehtäväksi jää se, mitä tehtävissä on. Ja etsiä luottamusta siihen, että elämällä on mieli.
- Raamatussa on kertomus, jossa kerrotaan miehistä, jotka olivat eri ajan töissä, yksi aamusta ja kolmas vain pari tuntia. Isäntä maksoi kaikille saman palkan. Oikeudenmukaisuus ei tapahtunut sen mielestä, joka teki työtä aamusta saakka.
- Jäämme kärsimyksen edessä ymmälle, kysymysmerkeiksi. Niin myös armon edessä. Jumalan oikeudenmukaisuus ei aukea meille, se ylittää ymmärryksen. Niin hyvässä kuin pahassa.
- OIkeudenmukaisuus on ihmisten sana, se ei tavoita Jumalan todellisuutta. Rakkaus on oikeampi, myös kärsimyksen hetkellä.

2 kommenttia:

 1. Hei Kirsti!
  Haluaisin myös tässä yhteydessä tuoda esille sen, kuinka hyvä Jumala meillä on. Nimittäin ilmeisesti Haitilla oli sellainen tilanne hengellisesti, että 2000 vuotta sitten maa oli myyty Paholaiselle ja nyt oli maan presidentin tarkoitus tämän sopimuksen tultua loppuun, myydä maa uudestaan 2000 vuodeksi Saatanalle. Haiti on surullisen kuuluisa noituudesta ja kaikenlaisesta henkien palvomisesta, joten henkilökohtaisesti pidän tätä Jumalan suurena väliinpuuttumisena ja mahdollisuutena Haitilaisille kääntyä vielä Jumalan puoleen. Monia ihmeitä on tapahtunut Haitilla tämän katastrofin sattuessa, eikä vähäisimpänä esim. se, että eräällä kristillisellä järjestöllä oli sattumoisin 2000 ruoka-annosta varastossa odottamassa, eikä rakennus vahingoittunut lainkaan järistyksessä. Lisäksi maahan on päässyt paljon kristittyjä viemään konkreettisen avun lisäksi evankeliumia, ilosanomaa Jeesuksesta ja pelastuksesta.
  Tiedän, että monilta menee tällainen täysin yli hilseen, mutta halusin kuitenkin tämän jakaa. Jumala joutuu joskus käyttämään tällaisiakin keinoja saadakseen omansa kotiin. Meillä on hyvä Jumala ja Hän on valmis tekemään paljon vaikka vain yhden sielun tähden. Juuri siksi, siellä, missä jo muutenkin näyttää menevän huonosti, Jumala ilmestyy. Aina ei tavalla, jolla me haluaisimme tai odottaisimme hyvän Jumalan ilmestyvän. Tällaisissa tilanteissa on helppo syytellä Jumalaa epäoikeudenmukaisuudesta, se on inhimillinen valinta, mutta ei välttämättä totuus.
  Siunausta sinulle Kirsti, toivottavasti et loukkaannu tiukasta kommentistani :) Tarkoituksenani ei missään tapauksessa ole arvostella, tuoda vain oma näkökantani esille ♥

  VastaaPoista
 2. Hei rakas Johanna! En pahastunut,olen samaa mieltä, ja iloissani kun kommentoit.
  Ajattelin,jos ihmiset reagoisivat jotain tähän.
  Muistathan,kun oli se tsunami joulukuussa 2004,silloinkin kysyttiin,miten rakastava Jumala sallii. Papit ja piispat olisivat voineet kertoa, että Jumala rakkaudessaan ravistelee maailmaa,ja sitä kautta kutsuu ihmisiä pelastukseen. Ehkä jossain niin toimittiinkin.
  Koska, niinkuin sinäkin sanoit,ilmeisesti synnin vuoksi Jumalan pitää niin tehdä ja puuttua
  asioihin. Jumalan teot ovat ihmeellisiä. Minäkin olen iloissani
  kaikista kristityistä ja järjestöistä,jotka veivät kongreettista ja hengellista apua sinne kärsiville.
  Haitin kaduilla ihmiset huusivat:"Jeesus auta!"

  Joskus meidän poika toi meille ystävän, joka oli Haitilainen.
  Meillä on käynyt monia ulkomaalaisia, poikamme tekee ystävyysevankelioimista ulkomaalaisten parissa. Joskus meillä oli kaksi tyttöä ja kaksi poikaa yövieraina,jotka olivat thaimaasta. Heille käynti oli mukava,kun saivat hiihtääkin ensimmäisen kerran. Ja meille kaikki on ollut sopeutumista, kun ollaan hiljaisemman puoleisia. Mutta antoisaa se on ollut.

  Jumala on rakkaus!
  Olen onnellinen Johanna sinun näkökulmastasi, ja voin yhtyä siihen koko sydämestäni.
  Ihanaa,kun olet olemassa! ♥
  Siunauksin: Kirsti

  VastaaPoista