tiistai 3. maaliskuuta 2015

Jotain paastosta

                    Rakkaat ystäväni hyvää
alkavaa viikkoa  ♥  Nimipäiväsankari on Kauko!
Ihanaa maaliskuuta ja  laskeutumista paastoon ♥Mitä on kristillinen paasto?


Lainauksia kirjasta Paul Cedar: Rukous valloitti minut. Päivä Osakeyhtiö, 2010. Sivuilta 300 – 305.

Mitä on kristillinen paasto?
Raamatun kirjoituksista, kirkkoisiltä ja monilta tämän päivän hengellisiltä johtajilta saamme useita raamatullisia näkemyksiä siitä, miksi on hengellinen tarve paastota.
·  Paasto on raamatullinen tapa nöyrtyä Jumalan edessä (Ps. 35:13; Esra 8:21).
·  Paastotessa Pyhä Henki ilmaisee henkilön todellisen hengellisen tilan, mikä johtaa särkymiseen, parannukseen ja muutokseen.
·  Paasto on ratkaisevan tärkeä henkilökohtaisen herätyksen keino, koska sen kautta Pyhän Hengen sisäinen toiminta tulee näkyviin hyvin poikkeuksellisesti ja vahvasti.
·  Paasto auttaa meitä paremmin ymmärtämään Jumalan Sanaa tehden sen merkityksen selvemmäksi, elinvoimaisemmaksi ja käytännöllisemmäksi.
·  Paasto muuttaa rukouksen rikkaammaksi ja henkilökohtaisemmaksi kokemukseksi.
·  Paasto voi johtaa dynaamiseen henkilökohtaiseen uudistumiseen – Henki hallitsee elämää ja johdattaa ja saamme uudelleen vahvan tunteen hengellisestä päättäväisyydestä.
·  Paasto voi uudistaa menetetyn ensirakkauden Herraa kohtaan.

Paasto oli alkuseurakunnassa ja monien Jumalan nostamien johtajien elämässä voimakas, Jumalan siunaama strategia.  (..) Paastoaminen on edelleen Jumalan valitsema keino syventää ja vahvistaa rukousta. Olet hengellisesti köyhä eikä rukouselämäsi ole koskaan sitä, mitä Jumala haluaisi sen olevan, ellet harjoita paastoamista etuoikeutenasi. (..) Raamatullinen paasto on itsensä kieltämisen muoto Jeesuksen ja Hänen valtakuntansa tähden. Se on tietoista pidättäytymistä joistakin tai kaikista ruoista hengellisen tarkoituksen tähden. Siihen tarvitaan syvää sitoutumista ja uhria.

 
       Raamatun paasto Jes. 58. Kirjoitan tämän Raamatun kohdan seuraavaan (päivitykseeni?:)  Jos jaksan niin huomenna.
   Jesaja 58 alkaen jakeesta 
6.  Eikö tämä ole paasto,  johon minä  mielistyn: että avaatte vääryyden siteet,  irroitatte ikeen nuorat, ja päästätte  sorretut vapaiksi,  että  särjette kaikki ikeet? 
7. Eikö tämä: että taitat leipäsi isoavalle ja  viet kurjat kulkijat  huoneeseesi, kun näet alastoman, vaatetat  hänet etkä  kätkeydy siltä,  joka  on omaa  lihaasi? 
8.  Silloin sinun valkeutesi puhkeaa  esiin  niinkuin aamurusko,  ja  haavasi  kasvavat  nopeasti  umpeen;  sinun vanhurskautesi käy sinun edelläsi,  ja Jumalan kunnia seuraa  sinun suojanasi. 
9.  Silloin sinä rukoilet,  ja Herra  vastaa, sinä  huudat,  ja hän sanoo:  "Katso,  tässä minä  olen". Jos sinä keskuudestasi poistat  ikeen,  sormella-osoittelun ja  vääryyden puhumisen, 
10.  jos  taritset elannostasi  isoavalle ja  ravitset vaivaisen  sielun,  niin valkeus koittaa  sinulle  pimeydessä,  niinkuin keskipäivä.  
11.  Ja Herra johdattaa sinua alati ja ravitsee  sinun  sielusi  kuivissa  erämaissa; hän vahvistaa  sinun luusi,  ja sinä olet  oleva niinkuin runsaasti kasteltu puutarha,  niinkuin lähde,  josta  vesi ei koskaan puutu. 
12.  Sinun jälkeläisesi rakentavat jälleen  ikivanhat  rauniot,  sinä  kohotat  perusmuurit,  muinaisten polvien  laskemat;  ja sinun nimesi on oleva:  "halkeamain  umpeenmuuraaja" ja  "teitten korjaaja maan asuttamiseksi".
13. Jos sinä pidätät  jalkasi  sapattia rikkomasta,  niin ettet toimita omia asioitasi minun pyhäpäivänäni, vaan kutsut sapatin ilopäiväksi,  Herran pyhäpäivän  kunnioitettavaksi  ja  kunnioitat  sitä,  niin ettet toimita omia  toimiasi,  et aja omia  asoitasi etkä  puhu  joutavia,  
14. silloin on ilosi oleva Herrassa,  ja  minä  kuljetan sinut maan kukkuloitten ylitse,  ja  minä  annan sinun nauttia  isäsi Jaakobin perintöosaa.  Sillä  Herran suu on puhunut.

4 kommenttia:

 1. Kiitos samoin sinne hyvää maaliskuuta.♥

  VastaaPoista
 2. Valo voittaa aina pimeyden, ihana lohduttava lause.
  Hyvää ja siunattua Maaliskuuta sinulle ja rakkaillesi Kirsti.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Ritva blogiystäväni ♥
  Toivon sinulle ja
  perheellesi siunausrikasta
  maaliskuuta♥

  VastaaPoista
 4. Kiitos Sylvi ystäväni, se on
  todella
  lohduttava lause ♥
  Kiitos siunaus toivotuksestasi maaliskuulle , minä toivotan myös sinulle ja
  koko perheväellesi runsasta siunausta maaliskuun päiviin ♥

  VastaaPoista