torstai 22. elokuuta 2013

Päällystämistä

Heippa kaikki mukavat blogi-ihmiset!  Jälleen on päivä kulunut ohitse,  eli eletty,  siitä  huolimatta -


 aurinkoisia terveisiä!
  Täällä  on ollut  lämmin kesäinen keskiviikko, aurinko paistoi,  tuoden  suloisen kesän tunnelman.   Suunnittelin jo päivällä  aloittavani  tämän päivitykseni, mutta tekemistä  tuntui  riittävän.

 Ilon pisaroita  ja sydämen valoa,  onnen helmiä,  hymyn aurinkoa.  Kaikkea hyvää!:)


 Koti on paikka,  jossa  voit olla  täysin oma itsesi.  Kodin seinien täytyy kestää kaikki mielenliikkeesi,  Myös  parisuhde on kotisi.  Kun teillä  on vaikeuksia,  huojuvat  kotisi  seinät.  Jos eroatte,  olette  kaksi  koditonta.


Nyt on sitten "torstai  toivoa täynnä" päivä aluillaan. 
Lauantaina  lapset ja Susanna olivat meillä.
 Sain taas kunniatehtävän,  jota arvostan  suuresti,  koulukirjojen päällystämisen.  Olen iloinen, että voin jollakin tapaa  osallistua heidän elämäänsä.
 Kaikkein eniten olisin halunnut viedä  heitä kävellen kauppaan ja puistoon ja kyykistyä lapsen tasolle. 
     Jokatapauksessa olen iloinen ja kiitollinen, kun meillä on niin pirteät  lapsenlapset.
  Millalla oli neljä kirjaa päälystämistä varten - ja Sallalla kaksi  kirjaa  ja kaksi  vihkoa. Onneksi sain Sakarin avukseni.

 Salla,  Milla ja Susanna kävivät  ostamassa irtokarkkia,  ja  linnottautuivat katsomaan elokuvaa tv-huoneeseen:) 
   Ei hyvyys  saavu huutaen,  se kulkee hiljaa  kuiskaten.
  - Eino Leino


Sain tiistaina kummilapsen vuosikirjeen. Hän asuu aluekehitysohjelman alueella,  korkealla  Andien vuoristossa  Perussa. Yksi tärkeimmistä tehtävistämme on lasten  aliravitsemuksen  hoito  ja  vähentäminen. Kirjeessä sanotaan: Seuraamme  erityisesti alle  5- vuotiaiden lasten tilannetta. Lähes kolmannes lapsista on  aneemisia  ja lähes  puolet  aliravittuja.  80%  lapsista on saanut oikeanlaista  nestehoitoa  ripulitauteihin.  Jatkossa onkin keskityttävä lasten perusterveydehuoltoon: kehityksen  ja ravitsemustilan  seurantaan,  ravintolisien antoon,  terveystarkastuksiin sekä  rokotuksiin.
Aliravitsemus  ja  anemia johtuvat osaltaan perheiden heikosta taloustilanteesta. Perheita opastetaan käsien pesussa ja jätteiden käsittelyssä.  Maidontuotannosta,  käsitöistä ja marsunkasvatuksesta he saaavat enemmän tuloja ruokaan,  mutta tuloja ei ole edelläänkään riittävästi.jatkuu ...On suloista nähdä Rakkauden voimaa kaikessa, ei mikään suuttumus,  ei mikään viha kestä rakastavan   sydämen lämpöä. Lämpimässä  maassa  sulaa  raekin ja muuttuu lempeäksi kuin  AAMUKASTE.
J.L. Runeberg
 

2 kommenttia:

 1. Kyllä on kauniita kuvia,kohti syksyä mennää nyt on ollut viellä kauniita päiviä,oikein hyvää alokuun jatkoa.siunausta päiviinne Kirsti.♥

  VastaaPoista
 2. Kiitos Ritva kommentista!♥
  Niin kohden syksyä ollaan menossa.
  Nautitaan näistä elokuun viimeisistä päivistä!

  Siunausta Ritvalle ja Paulille!

  VastaaPoista