tiistai 6. elokuuta 2013

Ihana tyttökirja-sarja


Fakta Rauha S. Virtasen teossarja Seljan tytöistä kattaa pitkän aikakaaren 1950- luvulta vuoteen 2009.
SELJAN TYTÖT
1955
Seljan tytöt on kirjailijan esikois teos,
se oli ilmestyttyään heti myyntimenestys
.
 TAPAAMME SELJALLA
1957
VIRVA SELJAN YKSITYISASIA
1960
TUNTEMATON SELJA  1964


SELJALTA MAAILMAN ÄÄRIIN
2001
SELJAN TULI JA LUMI
2009
Minä en muista milloin sain ensimmäisen Selja- kirjani, mutta olin heti sen lumoissa. Luin sen moneen kertaan.
Seljan tyttöjä on neljä , vanhin tyttö on kaunis vaaleahiksinen Kristiina, Kris lyhennettynä, toinen tyttö on tummahiuksinen Margareta, hyvin kaunis tyttö. Kolmannen tyttären nimi on Virva, hän on vähän hiljaisempi, kokee olevansa ruma, hänestä tuntuu ettei kukaan poika välitä hänestä. Neljäs tyttö on 11- vuotias Dodo. Perheen äiti on kuollut, isä huoltaa tyttöjänsä.
Isä tutustuu Rea nimiseen naiseen, ja menee naimisiin, ongelmia tulee tyttöjen taholta, varsinkin tuliluonteisen Margaretan taholta, hänen mielestään isän olisi pitänyt tyytyä tyttöihinsä, eikä tuoda mitään vierasta ihmistä kotiin, oltais pärjätty ilmankin. Dodo taas on onnellinen, kun hänellä on äiti. Perheeseen syntyy kaksospojat. Vähitellen Rea saa myös Margaretan kiintymyksen. Kaikki rakastavat pikku vauvapoikia. Krisse on hyväksynyt heti Rean, hän on Krisselle kuin isosisko. Kirjoista löytää myös romantiikkaa, onhan Virva 14- vuotias, Margareta 16 - vuotta ja Kris 17- vuotias.
Suosittelen kirjoja luettavaksi, jos vain saatte käsiinne, kirpputoreilta voi löytää. Minä olen harmitellut, kun antamisvimmassani vein kaikki tyttökirjat kirpparille. 
 Tosin olen saanut tyttäreltäni  lahjaksi  kaksi tai kolme Selja-kirjaa,   ja  ostin
  alennusmyynnistä. jonkun.  Vielä puuttuu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti