perjantai 17. toukokuuta 2013

TOUKOKUUSSA ♥

                                                 NYT SE KESÄ TULI ♥
Vihdoinkin saimme kesäiset ilmat ja  saimme nähdä luonnon heräämisen "talviunestaan":) Toukokuu on täynnä monia juhlia,on  koulujen päättäjäisten aika, on  ylioppilasjuhlia,  valmistujaisia - opintonsa päättäviä.  Meillä on ollut  kevään aikana  pääsiäinen,  vappu, äitienpäivä. 
 Keväällä juhlitaan  pyöreitä vuosia täyttäviä, hääjuhlia - juhlan aihe voi olla  vaikka grillikauden avajaiset.
 Perheessämme on ollut useita syntymäpäiviä,  Katalla,  Susannalla,  Kristiinalla,  Sakarilla,  Sakulla.  Nimipäivää on viettänyt Marko, Janin nimipäivä oli myös kevätpuolella  ja kohta on Millalla nimpparit. Näissä kotijuhlissa on ollut leppoisaa yhdessäoloa                                                 
                                                                       
                                                         
                                                           
                                                          
                                                                    
                                                                        


Kun kootaan yhteen ystävät ja  rakkaat, läheiset,  naapurit,  kummit ja sukulaiset on syytä juhlaan! Juhla voi olla iso tai pieni, tärkeintä on viihtyvyys ja hauska yhdessäolo:) Juhlatunnelma on valmis 
Meidät on kutsuttu kummitytön ylioppilajuhlaan kesäkuun 1. päivä.
 Lupasimme mennä  mukaan, iloitsemaan sekä  ilostuttamaan kummityttö Pauliinaa :) ♥  
                                                                                        
                                                                     

                                                             

                                                                   

                                                                      

                                                        :):):):):):):):):):):)


Nämä mustavalkoiset kuvat kertovat minulle kuinka Jeesus rakastaa lapsia.   Olen kuvitellut itseni pieneksi, ja että olisin pikkutyttönä päässyt Jeesuksen hellään hoivaan,  syliin. Minä en ole koskaan ollut, ainakaan maallisen isäni sylissä.

Mutta ihanaa on Jumalan rakkaus kaikkia ihmisiä kohtaan. Hän kutsuu ihmistä yhteyteensä. Mutta on totta,  että Jumala erityisesti rakastaa lapsia.  Lapselle on kaikkein parhain koti uskova koti,  uskova isä ja äiti,  niin että he kertovat  lapselle Jeesuksesta. Lapselle muodostuu perusturvallisuus.  Rakastavat vanhemmat  asettavat rajat: nukkumaanmeno- ja kotiintuloajat,  karkkipäivät ja vastaavat,  ja pitävät niistä  kiinni,  vaikka lapsi yrittää ylittää rajoja,  niin aikuisen tulee uskaltaa ja viitsiä pitää niistä  kiinni.
On hyviä vanhempia,  vaikka he eivät ole uskossa (vielä), ja lapsi voi saada turvatun ja rakastavan kasvatuksen rajoineen. Ja taas saattaa uskovissakin perheissä olla turvattomuutta,  johtuen kai siitä, että vanhemmilla on ahdistusta  ja/tai adjiktioita, joita ei ole hoidettu. Vaikka ihminen on löytänyt Kristuksen elämäänsä,  on hän ehkä kasvanut rikkinäisessä turvattomassa kodissa,  ja jäljet ovat sitten senmukaisia.
Mutta kun seurakunnan toiset jäsenet - uskovat osoittavat lähimmäisen rakkautta, ovat lämpimiä ja ottavat uuden uskovan,  vasta uskoon tulleen,  "siipiensä suojaan", toivottavat tervetulleeksi Jumalan lasten yhteiseen "perheeseen" seurakuntaperheeseen jossa häntä hoidetaan lempeästi rukouksen turvin eheytymään.  Jos hän on niin särkynyt hänet ohjataan apua saamaan vaikka kristilliseen hoitokotiin. Siellä annetaan terapiaa ja lääkärin hoivaa. 

Vanhemmille!  Ota pieni lapsi syliin aina kun hän haluaa.  Älä pelkää osoittaa kiintymystäsi Ole kiinnostunut lapsen tekemisistä Turvaverkosto olisi hyvä olla olemassa - isovanhemmat,  ystävät, lähimmäiset, sukulaiset. Opeta ruoan kunnioittaminen,  opeta sanat kiitos  ja anteeksi.  Asiallinen kielenkäyttö on yksi tärkeimmistä perustavoista.  Kun  lapsi  jo pienenä on oppinut hyvät tavat, niistä koituu hyvää myöhempää elämää varten. Pidä huoli  ettei lapsi pääse katsomaan vahingollisia ohjelmia,  valikoi pienelle sopivat ohjelmat ja keskustele koululaisen kanssa ohjelmien valinnasta. Tietokoneen käytöstä sovitaan yhdessä,  mihin aikaan ja millaista aineistoa käsitellään. Huomasin, että monet muutkin ovat huolissaan lapsista, ja tämäntapaisia kirjoituksia on monia.
Pääasia on, että vastuuntunto oman elämän valinnoista olisi itsellä ja elämän arvot kunnossa. Vanhempien omalla käyttäytymisellä on painoarvoa lapsen kehitykselle ja  arvomaailman löytymiselle lapsen elämässä. Älä milloinkaan puhu pahaa naapureista ja sukulaisista,  lasten korvat kuulevat herkästi,  ja he oppivat sinusta. Ei se koskaan rakenna lasta tasapainoiseen ja turvalliseen kuvaan itsestä, eikä ole tae onnelliseen aikuisuuteen.  Jos palikat ovat huonoja,saa se aikaan tuloksestakin huonon ja rikkinäisen.
Hyvä olisi noudattaa tätä ohjetta, joka löytyy ainakin evankeliumeista. MINKÄ TAHDOTTE  TOISTEN TEILLE TEKEVÄN TEHKÄÄ TE  SAMOIN HEILLE ♥ 

4 kommenttia:

 1. Hei Kirsti!
  Ystävien seurassa on kauska juhlia.
  Teillä onkin ollut paljon juhlan aihetta.
  Ihania juhlia.
  Idästä päin on sinne suomeen tullut lämpöä.
  Mekin saatiin lämmintä sieltäpäin, muuten lännestä meille tulee aina sadetta.
  Hyvää juhlamieltä teille ja Siunausta!♥

  VastaaPoista
 2. Kesä on ihanaa aikaa ja myöskin juhlat ja yhdessä oleminen.Hieno kirjoitus.:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Sylvi,olet ihan oikeassa
  ystävien seurassa on hauska juhlia!
  On niitä aiheita paljon,tässä lähimpien keskellä.
  Mutta on myös ollut veljeni syntymä-,ja nimipäivä tänä vuonna, sekä kahden siskoni syntymäpäivä ja siskoni pojan syntymäpäivä, hän on samalla meidän kummipoika
  . Kun veli ja siskot asuvat kaukana, niin juhlat usein jää vain kortin lähettämiseen ja puhelin soittojen varaan. Minulla oli juuri pitkä puhelu toisen siskon kanssa, ja toinen sisko miehensä kanssa kävivät meillä.
  Täällä on ollut kauniita ilmoja,nopeasti se kesä tuli,ihanaa♥
  Kiitos Sylvi hyvän juhlamielen toivotuksestasi ja runsasta siunausta teille koko perheelle!♥

  VastaaPoista
 4. Kiitos rakas pikku Kata!

  Kesä on ihanaa aikaa, ja kuten sanoit myös juhlat
  ja yhdessäolo ♥
  Kiitos Kata!
  Rakastan sinua,me molemmat rakastamme sinua♥
  Ja Janikin on meille rakas, mukava vävypoika!
  Nauttikaa kesästä kultaset! ♥
  Ja Jumalan siunausta!

  VastaaPoista