torstai 9. kesäkuuta 2011

Syntymäpäivillä

Tiistaina  oli  ollut  kaverisynttärit  Millalla.  Sallan  kaverisynttäreitä  vietetään  heinäkuun  lopussa.
Oikeasti  tytöt  täyttävät  vuosia  heinäkuussa.  Milla  alkupuolella  heinäkuussa  ja  Salla  heinäkuun lopussa.
Milla  näytti  innoissaan  leluja  mitä  oli saanut  kavareilta.  Kristiina  näytti  koneelta  kuvia.  Oli  hauska nähdä  kaikki  tytöt  yhteisissä  kuvissa.  Pikkutytöt  ovat  niin  söpöjä. 

Salla oli  ottamassa  meitä  vastaan  Suomenlippu  liehuen:) 
Tervetuloseremioiden  jälkeen  annettiin  paketit,  ja  meillä  oli  ihanaa  katsella  tyttöjen  innostusta...
 Sain  kaksi  isoa  pakettia:)  Mitä  minä  saan,  saankohan  nukkevauvan?
 
Tätä nukkea toivoin,  äiti  sain  tämän  vauvan  joka  puhuu ja  ääntelee,  IHANA.
Minä sain kans kaikkee  kivaa,  tykkään  näistä♥
Sallasta  otetut kuvat on  hiukan  himmeitä,  hän oli  niin  kaukana,  eikä  kuvan ottaja ollut  asentanut  oikeaa  ohjelmaa.  kameraan. (mummi).
Näin hieno,  kato  äiti,  kato  mummi:):):)    Kiitos♥Minä  sain  nukelle vaatteita  ja  kaksi  yöpaitaa,  koottavan  radan,  missä  voi seikkailla,  hienon lippiksen,  "possun ",  joka  puhuu,  ääntelee.
En  toivonut  nukkea,  kun  minulla  on  nukkeja. 
Milla  sai  kaksi  erilaista,  vähän  samanlaista kuitenkin,  baby  börn-nukkea,  toisen  Katalta  ja  toisen  mummilta.  Toiselle  nukelle  tuli  pony,  jolla  nukke  pääsee  ratsastamaan,  sitä  Milla-äiti   sai  vetää/ohjata  kepistä. 

Mitä  tässä  lukee,  ja  keneltä  tämä  on??  Tämä   paketti  ei  olekaan  minulle:)
Tämä  lahja  näyttää  olevan  Sallalle  t:  äiti  ja  isä♥
Avaatko  sen  Salla,  minua  jännittää  mitä  sait??  :)

Minulla  on vielä  iso  paketti  avaamatta,  saankohan  mitä  toivoin?
        Tämä  minun  sylissäni  on  pieni  possu söpöliini :)
      Tässä  me ihmettelemme,  kun  kukkaa  kastelee  vedellä,   niin  heti  näkee  kuinka    kukka  kasvaa  isoksi:)  Aivan  totta  mummi,  kukka  kasvaa,  kun  kastelen  sitä,  katso  vaikka♥
Ihmeiden  aika  ei  ole  ohitse ))))

Kakku herkuttelun  jälkeen  kävimme  katsomassa  Sallan  todistusta,  kaksi  kohtaa  hyvä  ja  kaikki  muut  kohdat  kiitettäviä,  tyttönen  on  ollut  ahkera.  Salla  sai  stipendin,  se  nyt  jäi  arvoitukseksi  mikä  se  oli,  tuskinpa  mitään  suurta.  Tytöt  jo  menivät  kokoamaan  sitä  Sallan  toivomaa  koottavaa.:)
Meillä  riitti  toimintaa,  mummi  ehti  olla  piilostakin  Millan  kanssa. 
Mummi  ei  nähnyt  mitään,  vaikka  juoksin  nopeasti  hänen  vierestäänkin,  hän  luuli  minua  keijuksi  ja  toisella  kertaa; että  enkelikö  siinä   meni.
Tässä  kuvassa,  yläpuolella,  nukke  on  ponyn  selässä.Minua  harmitti,  kun  en  huomannut  pyytää  jonkun  ottamaan  kakusta  kuvan,  kakku  oli  iso  ja  ihana.  Maku  oli  sitruunainen  unelma,  siinä  oli  myös  suklaata  jossain  kerroksessa.

Tämän  koottavan  Salla  sai.  Susanna- täti  oli  meidän  kanssa  kokoamassa  tätä.

Meillä  oli  ihanat  synttärit,  kiitos  äiti  ja  isä  ja  mummi  ja  vaari,  ja   Susanna  ja  Kata  ja  Jani  ja  Marjaana  ja  Marko.♥♥
Hyviä  kesäisiä  päiviä  toivotan  kaikille  ihanille  lukijoilleni!  Ja  runsasta  Jumalan  siunausta  ja  läheisyyttä!♥

35 kommenttia:

 1. Ihania kuvia prinssoistasi.
  Paljon onnea ja siunausta kummallekin prinsessalle.
  Kivoja lahjojoja sai ja ilolla niitä näytteli meille.
  Kiitos kun saimme olla mukana pakettien avaamisessa.
  Lapsissa on sitä elämän eneriaa..
  Meillä on tänään pojat täällä.
  Oikein ihanaa kesää teille kaikille.

  VastaaPoista
 2. Moikka,Kirsti ystäväni!!!Olet saanut laitettua paljon kauniita kuvia,pikku tytöistä,ja luonnostakin!Oli varmasti kiva olla synttäreillä!Ja taisi olla taas pöytäkin pullollaan,kaikenlaisia herkkuja,NAMS:)Ylihuomenna on sitten Kristan suuret juhlat!!!Harmi,kun me ei nyt päästä,mutta juhlitaan me sitten myöhemmin.Ompahan ainakin syytä juhlia!:)Krista on ollut tosi sisukas!Kiitos,kun oot vieraillut blogeissani:)!Näit varmaan,ne valokuvat siellä yhdessä blogissani?Täytyy taas lähiaikoina laittaa lisää kuvia:)Mukavaa,kun Sakarikin oli katsomassa sitä Englanti blogia:) Olet ollut aika hurjana,kun sulla on postauksia tässä kuussa jo kuusi!:)Ei ole varmaan tarvinnut mietintämyssyä päässä pitää:) No ei minunkaan nyt ole tarvinnut turvautua mietintämyssyihin,eikä mihin muuhunkaan myssyyn,kun ideoita on taas ropissut,kuin niitä kuuluisia sieniä sateella:) On ollut vaan todella tukalan kuumaa!!!Haimme rakkaani kanssa tänään varastosta,ison tuulettimen,kun alkoi koko asunto tuntua jo todella saunalta!:)Mutta tervetuloa taas kaikkiin blogeihini,ja soitellaankin taas lähiaikoina!Tosiaan vasta viime päivien aikana ollaan alettu tuntemaan olomme jo terveemmiksi,mutta voimat eivät tietenkään ole vielä palautunut,ja kun on vielä näin älyttömän kuumakin!Mutta kaikkea hyvää,ja siunausta!T:jani,ystäväsi!Olet ja olette kaikki meille hyvin rakkaita ja tärkeitä!!!T:Ystäväsi,Jani!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Sylvi,olen iloinen kommentistasi♥

  Kiitos, kun toivotat heille siunausta, sitä kaikki tarvitsevat.

  Lapsissa on sitä elämän energiaa,se on totta. Enköhän ehdi lauantai-iltapäivällä katsomaan
  sinun kivoja poikia. Pikkupojatkin ovat hellyttäviä♥

  Teille myös ihanaa kesää♥

  VastaaPoista
 4. Niin kauniita prisessoja,oli varmaan jännää avata lahjapaketteja,oikein paljon onnea,jumanlan siunausta tytöille,hyvää helluntaita teille kaikille:)

  VastaaPoista
 5. Hei ystäväni Jani,kiitos mukavasta kommentistasi!
  Olihan siellä synttäreillä sitä naposteltavaa,eli voin sanoa, että pöytä notkui "pullollaan" herkkuja:)
  Kristan juhlat vietettiin eilen,ja hyvin meni.
  Oli valtavan lämmintä,puhaltajia oli useita päällä.
  Kun tulette,niin juhlitaan oikein kunnolla.
  On kiva odottaa teitä tänne.
  Me Sakarin kanssa ihmeteltiin sitä tiedon määrää mitä olit laittanut englanti blogiisi,se on hieno blogi. Sinne "englantiin" vien hänet uudelleenkin.
  Näin kuvat ja otin niitä itsellenikin. Välillä täytyy poiketa katsomaan oletko laittanut uusia.
  Minä tarvitsen mietintämyssyä miltei joka kerta,vaikka enimmäkseen olen laitellut kuvia, siis siltikin myssy on käytössä.
  Sinulla se on poissa,kun ideoita ja aiheita on ropissut kuin "sieniä sateella,kuten kuuluisassa sananparressa sanotaan:)
  Tukalan kuumaa oli vielä eilen,nyt kuitenkin on ollut sateinen päivä,ja tuntuu jopa kylmältä.

  Se on ilahduttavaa, kun alatte parantumaan,aloin jo huolestumaan:)

  Tulen blogeihisi kohtapuoliin,enköhän johonkin jo tällä viikolla.

  Kiitos Jani sinun kauniista sanoistasi♥

  Mekin täällä rakastamme sinua ja Kataa,olette meille tärkeitä ja rakkaita♥
  Tottakai soitellaan, se kuulostaa mukavalta.
  Siunausta sinulle Jani ystävä rakas, sano rakkaat ja lämpimät terveiset Katalle!
  Näitä ajatuksia t. Kirsti (äiti)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Ritva kommentistasi,olen iloinen siitä♥

  Pakettien avaaminen oli heille jännää,ei yhtään ihme, kun se oli sitä meille isommillekin, katsojina:)
  Kiitos helluntain toivotuksista, sitä samaa teille Ritva ja Pauli!
  Kirjoitan tätä kyllä jo maanantaina,joten helluntai on mennyt,eihän haittaa kuitenkaan:)

  Ihanaa viikkoa Ritva ja Jumalan siunausta♥

  VastaaPoista
 7. Hei Kirsti!
  Kävimme jälleen Ikaalisissa nyt viime viikonloppuna. Siellä oli Kansan Raamattuseuran Sanan suvipäivät. Asuimme siellä vanhassa kotonani ja kävimme sieltä käsin juhlateltalla. Kaikki käytännön jutut oli juhla-alueella hyvin järjestetty.
  Meillä ei ole ollut mitään hengellistä kesäjuhlaa, jossa olisimme joka kesä käyneet ja jossa olisi tuttuja, joita tavata. Ihan kateeksi käy niitä, joilla on paljon tuttuja ja ystäviä ja joita halailevat näillä juhlilla tavatessaan. Hyvä kokemus oli kuitenkin tunnelma juhlateltassa tilaisuuksien aikana. Oli hienoa tietää, että kaikki täällä rakastavat Jumalaa. Oli hyvä kuulla Jumalan sanaa.

  Siellä sisareni luona oli jännitteistä. Ihmettelin, mistä johtui kun sieltä juhlatilaisuuksiin lähtiessä minulle tuli kummallisen paha olo -kuin syyllinen olo. Ei mitenkään erikoisen voimakkaasti mutta häiritsevästi kuitenkin. Sisareni ei lähtenyt mukaan. Hän sanoi, että hän ei pysty istumaan selkänojattomilla penkeillä. Hänellä on rappeumaa ristiselässä. Uskonkin, ettei hänen olisi ollut hyvä siellä istua. Jokin kielteinen asenne hänellä oli. Minulle tuli helpottunut olo kun pääsin hänen luotaan telttaan. Sitten olin syyllinen tästä helpotuksen tunteesta.
  Sisareni on 7 vuotta minua vanhempi.

  Sinulla on ollut lääkkeiden vaihtoja. Kunpa lääkitys olisi nyt kohdallaan!

  Teillä on ollut rippijuhlat. Blogissasi on ollut hyviä kuvia juhlastanne. Olet aina hymyilevä kuvissa. Kuvista välittyy lämmin yhdessäolon henki.
  Sinun kaikki kuvasi ovat hyviä. Lapset ovat eloisan näköisiä, samoin aikuiset. Kukaan ei pönötä kuvissa, niinkuin joskus näkee.
  Olet todella hyvä kuvaaja. Maisema- ja kukkakuvat ovat kauniita, kaupunkikuvat ovat mielenkiintoisia.
  Olen iloinen että olet päässyt liikkumaan kodista.

  Joko sinun gynekologilla käyntisi oli vai onko se ensi torstaina, eli tätä kirjoitettaessa huomenna?

  Kysymyksesi eivät ole olleet ollenkaan höpsöjä. Kyselit, viihdytäänkö aurinkorannoilla vai varjoissa. Toivo on ollut kova auringonottaja. Minä palan helposti. Hämmästyin tässä jokin aika sitten, kun Toivo yllättäen sanoi, että ei hän enää pyrkisi ottamaan aurinkoa, jos olisi matkoilla. Mieluummin hän kävisi katsomassa nähtävyyksiä. Mitään matkasuunnitelmia ei ole.
  Annan perheellä sen sijaan on. He ovat lähdössa Rhodokselle nyt lähiaikoina. Anna on ollut kovin arka lähtemään lasten kanssa ulkomaille. Juhani olisi jo monta kertaa lähtenyt. Minua surettaa, kuinka Anna jännittää ja huolestuu tulevalla matkalla lasten vuoksi. Anna on todella herkkä huolestumaan jopa ylenmäärin, esim. lasten oireista. Nyt viimeksi hän pelkäsi, että Lotan, ilmeisesti hyttysenpuremat, olivat punkinpuremia. Kävivät lääkärissäkin.

  Anna ja Jenni kävivät syntymäpäivilläni lastensa kanssa. Oli kiva kun kävivät. Silloin oli tosi helteinen ilma. Meidän asunto tulee auringonpaisteella kuumaksi.

  Sinä muistat hyvin lastenlapsemme nimet ja iät!

  Milloinkahan parvekkeenne valmistuu. Toivon, että nopeasti. Oletko kärsinyt vielä melusta?

  Sinulle on niin hyvä kirjoittaa. Sinulla on kuuntelijan ja ymmärtäjän erikoislahja! Olet tärkeä perheellesi ja meille ystävillesi.
  Taas ehdin valittaa sinulle sisarestanikin. Totta kai minullakin on osuuteni siinä suhteessa. Olen kyllä yrittänyt ajatella siellä ollessani omaa osuuttani, mutta ei se varmasti näy käyttäytymisessäni.

  Siunausta sinulle ja perheellesi!!
  (Onkohan tämä liian pitkä kirjoitus bloggerille)

  VastaaPoista
 8. Hei Kirsti hyvä rakas blogi ystäväni♥

  Oli mukavaa, kun pääsitte Ikaalisissa Kansan Raamattuseuran suvipäiville.
  Tämä meidän tuleva vävypoika Marko oli äitinsä kanssa siellä.
  Et tainnut nähdä kuvien näköistä nuorta miestä,
  ehkä väkeä juhla-alueella oli siksi paljon ettei olisi voinut nähdä kuin vierestä?
  Meillä on vieraina Kata ja Jani,Krsta ja Marko.
  Oikein ihanaa on ollut,mutta en nukkunut viime yönnä kuin vasta lähellä yhdeksää.
  Ei vielä ole lääkkeet auttanut,en ole kyllä kaikkea aloittanutkaan.
  Joudun jatkamaan huomenna tai tänään myöhemmin...
  Oli ihanaa saada postisi,kiitos Kirsti.
  Olen iloinen sinusta♥

  Ef. 5:19.
  Sinua lämmölla ajatellen...

  VastaaPoista
 9. Hei Kirsti,tässä jatkoa...

  Tänään aloitin uuden lääkkeen, jota otetaan vain kerran viikossa. En tiedä tuliko siitä haittoja,kun minulla pisti muutaman tunnin ajan oikealle puolelle rinnan kohdalle.En voinut kun painaa toisella kädellä siitä kohdasta.

  Kävin gynegologilla ja hän avasi pienellä neulalla kohdunkaulan, se oli tukossa, joka on aiheuttanut verenvuotoa ja vaivaa. Nyt hän otti koeputkeen sieltä tulevan veren, se lähetetään patologille. Hän ajtteli ettei siinä tarvitse olla mitään vakavampaa.Ihanaa kun hän sai sen avattua, muuten olisi pitänyt mennä kaavintaan.

  Hyvä kun kerrot, et sinä mielestäni valita,koen että sinä saat kertoa tilanteet miltä sinusta on tuntunut.Oikeasti pitäisi saada puhua vaikka monia kertoja aiheesta joka on ollut raskas koettelemus,niin kauan,ettei se enää aiheuta mielipahaa.
  Olisi kiva jos sisaresi pystyisi puhumaan avoimesti mitä hän on kokenut jo lapsena. Koska joku alku tälle hänen kireyteensä vai voiko sanoa vihamielisyyteensä on syntynyt jo siellä. Kuitenkin kun hän on seitsemän vuotta vanhempi sinua, niin toivoisi hänen aloittavan keskustelun. Olisikohan hän ollut mustasukkainen,kun sinä synnyit, se on ihan luonnollista, mutta kun vanhemmat pystyvät olemaan viisaita, olemaan hänen kanssaan, mutta tehden vauvan olemassaolon tärkeäksi lenkiksi, perheenne täysivaltaiseksi jäseneksi, niinkuin hänetkin. Sisaresi on ollut seitsemänvuotias,kun synnyit. On siinä voinut olla lisänä muutakin, joka aihettaa häiriöitä lasten kasvuun,terveen itsetunnon muodostumiselle. Ehkä kaikki asiat äidin mielen mukaan tehtynä ei ollut hyvä teille lapsille. Se on surullista miten paljon säröjä on jäänyt monen lapsen, nyt aikuisen mieleen, sisimpään. Ja kun niitä ei ole hoidettu kuntoon, ne tekevät tuhoa mielen sopukoissa, ja tulevat esille joskus myohemmin elämän vaikeuksissa, ehkä avioliiton aikoina tai peräti jo vanhuuden ollessa käsillä, joidenkin kohdalla se ilmenee masennuksena, huonona olona,miten milloinkin.
  Siihen aikaan vanhemmat eivät olleet niin paljon lastensa kanssa kuin nykyisin. Minäkään en ole koskaan ollut missään sanotaan nyt vaikka isän kanssa,enkä äitinkään. Äidin kanssa joskus matkustin Kemiin tädin luokse, ja muistankin äidin kanssa oli käsityöharrastusta jms.
  Haluan muistaa edelleen sitä sinun ja siskosi välistä konfliktia rukouksin.

  Annan perhe on menossa Rhodokselle, se on hienoa. Kumpa Anna vähän voisi hellittää,mutta siitä on vaikea päästä jos huolestuu herkästi. Me voimme pyytää Jumalaa rukouksen turvin hänen kohdallaan, ihan sinne matkalle mukaan. Tiedän että rukoilet, rukousta on huokauksetkin sisimmässämme.Kun emme itse tiedä miten rukoilisimme, Jumalan Henki rukoillee puolestamme monin huokauksin, Hän tulee aina avuksi jos me pyydämme,tuntuisipa meistä miltä vaan,saamme olla turvallisin mielin luottaen Herran apuun.
  Joskus tuntuu ettei ainakaan minua Jumala kuule,mutta ei tarvitse olla tunteita merkiksi,että nyt Hän kuulee, ja kun ei tunnu miltään, niin ajatuksenamme on ei Jumala minua kuule.
  Mutta saadaan uskoa,Hän kuulee meitä aina,ja vaikka joskus apu viipyy, niin se tulee aikana jonka Jumala tietää parhaaksi ajankohdaksi.
  Minäkin muistan Annaa,koska se huolestuminen rassaa häntä,ja saattaa tehdä lapsillekin huolestumista. Mutta muistetaan heitä. Kukas teidän lapsistanne on vanhin,en muista,vaikka olet sanonut sen?
  Meidän parvekkeet eivät ole valmiit,nyt odotetaan,kun toisella puolella taloa tehdään nämä työt mitkä meille on tehty. Toukokuun alusta piti sulkea parvekkeet,eikä saanut mennä sinne. Pikku parvekkeesta puuttuu lasit, eikä ole porattu kehikoita, mihin lasit laitetaan ja väliseinäkään ei ole laitettu,se toisen parvekkeen ja meidän välinen seinä.
  Mukavaa kun Anna ja Jenni kävivät synttäreilläsi lapsukaisten kanssa.

  Taas on ollut helteistä,huomiselle on luvattu 28 astetta. Huh hellettä:)
  Puhaltajat täytyy olla koko ajan päällä, ei muuten pärjää.
  Room.12:12.
  Siunausta Kirstille, ja perheelle,
  Taivaan Isän käteen. T. sinusta pitävä ystäväsi Kirsti!

  VastaaPoista
 10. Kiitos Kirsti ihanista sanoistasi!
  Minulla oli juuri sanojasi lukiessani raskas mieli Annan vuoksi varsinkin. Käytiin tänään heillä ja tunsin perästäpäin että en osannut puhua hänelle "ohjeita" tai muuta vastaavaa matkan varalle, helpottavaa tai lohduttavaa. Sellainenkin rupesi vaivaamaan, että minulla ei ole enää Annalle merkitystä, eli hän on erkaantunut minusta, ehkä pettynytkin minuun.
  En ole ollut hyvä äiti, oikeasti. Minulla ei ole ollut resursseja keskittyä lapsiini aikanaan.
  Rukoilin tänään hartaasti että Jumala siunaisi Annaa ja tämän perhettä. Olen jo aiemminkin rukoillut, mutta tänään tuli voimakkaampi huoli kun kävimme siellä ja huomenna he lähtevät.
  Sinun kirjoituksesi osui juuri kohdalleen. Se liikutti minua syvästi, auttoi ja lohdutti minua huolessani!! Sinä kirjoitit ihan niinkuin asiat ovat. Kiitos kun rukoilet!
  Kirjoitan huomenna tai myöhemmin lisää!
  Siunauksen toivotuksin sinulle Kirsti toivoo Kirsti.

  VastaaPoista
 11. Hei Kirsti!
  Annan perheen matka oli sujunut hyvin, kiitos Jumalalle. Miten syömiset ovat siellä sujuneet, siitä en tiedä. Anna vähän suri sitä, voiko siellä kaikkea turvallisesti syödä. Anna on viestitellyt enemmän Jennin kanssa. Onneksi nämä sisarukset ovat läheisiä toisilleen. Ihan kuten teilläkin. On hyvä, että voivat puhua toisilleen.

  Olli on meidän lapsistamme vanhin, 1974 syntynyt.

  Oletko jo ottanut lääkkeitä enemmän? Entä onko ollut vielä pistoksen tunnetta rinnassa?

  En huomannut Markon näköistä nuorta miestä suvipäivillä. Uskon että olisin tunnistanutkin hänet, niin usein olen nähnyt hänen kuvansa blogissasi.

  Kirjoitit hyvin tarkkanäköisesti sisareni tilanteesta. Varmasti tuo 7 vuoden ikäero on vaikuttamassa. Sisaren syntyminen perheeseen, kun hän on ollut 7 vuotias, on ollut iso juttu. Keskustelu asiasta hänen kanssaan olisi valaisevaa. En osaa kuvitella sitä keskustelutilannetta, ainakaan vielä.
  Kiitos kannanotoistasi!

  Nyt minun ajatukseni eivät oikein juokse. Tänään on ollut kuuma päivä. Oli kyllä hauska olla Jennin ja Jasperin kanssa heidän pienessä rivitalon pihassaan. Jasper laitettiin kylpyammeeseensa pihassa ja voi sitä räiskettä. Välillä hän nousi seisomaan siellä ja huusi suoraa innostuksen huutoa ja istua läiskäytti taas veteen.

  Onneksi on luvattu tämän kovimman helteen päättymistä. Jennikin toivoo sitä. Heillä, niinkuin meilläkin on kovin kuumaa sisällä.
  Jenni ja Paul ovat vuoron perää töissä ja hoitavat Jasperia vuoron perää.

  Kiitos rukouksistasi. Siunausta sinulle ja perheellesi.
  Monin parhain terveisin Kirsti

  VastaaPoista
 12. Kiitos Kirsti ystäväni kirjoituksistasi♥

  Kuuma jakso säässä sai aikaseksi saamattoman olotilan,ja nuoret olivat niin pitkään. Poika Krista ovat vielä täällä. Marko lähti tänään iltapäivllä. Ja viideksi tuli Kristianin venäläinen ystävä pikku tyttärensä kanssa kylään.Hän on pari kertaa käynyt meillä omakotitalo aikana. Kristian tutustui häneen Permissä,ollessaan opiskelemassa Permin yliopistossa. Hän halusi jäädä Suomeen, ja parin vuoden sisällä hän oli jo koulutuksessa Oulussa ja on löytänyt suomalaisen vaimon ja nykyään on kohta kolme- ja yksi vuotiaant lapset.

  VastaaPoista
 13. Ihmettelet varmaan miksi on noin lyhyt
  viesti,ja olen paikalla...poika opastelee minua skypen käytössä.
  Varalle lähetin viestini,kun luulin sen häviävän,kun vastaan skype puheluun.
  Näin käy,kun ei tiedä näitä tietokoneasioita:)
  Eli tämä päivä meni vierailun merkeissä.
  Koeteltiin Kristalle hääpukua, siinä tarvitaan minua laittamassa vetoketjua kiinni takaa.
  Otin tänään toisen pillerin,eikä nyt tullut pistoskipua. Tämä on se pilleri,joka otetaan kerran viikossa. Olen myös ottanut tulehduskipulääkkeen kokonaan,aluksi otin puolikkaan päivässä. Yöksi olen kerralla ottanut vain kaksi tramalia,vaikka piti kolme ottaa,ja niiden kaveriksi yhden lyrican ja puolikkaan unilääkettä. Mutta sillä annostuksella ehdin herätä useaan kertaan pikku aikana.
  Tiistaiaamun aikana porakoneen ääni oli miltei jatkuvaa:). Kaiken lisäksi he eivät tehneet vieläkään meidän parvekkeita. Edelleen parvekkeet ovat remontin alla. Toukokuun alussa tulivat ne parvekkeille meno kiellot.

  Minäkin tiedän täällä pareja missä toinen on töissä ja toinen hoitaa silloin lasta ja sitten taas toisinpäin. Niin se täytyy tehdä,että riittää elanto perheelle.

  Sinulla oli mukavaa siellä katsomassa pikku Jasperia,sen vesselin ilo on aitoa♥ Ihana pikkuinen kullanmuru.
  Ja oli ihanaa kuulla,että Annan perheen matka oli mennyt hyvin,niin kiitos kuuluu Jumalalle,joka aina tahtoo meille hyvää.
  Jumala vaikutti sinulle,että rukoilit palavasti rakkaan Anna tyttäresi ja hänen perheensä puolesta.
  Ymmärrän täysin sinua,kun olet kokenut sellaisia tunteita,ettet ole ollut riittävä ja että Anna olisi erkaantunut sinusta. Ja jatkan tästä sinun asiastasi ensi yönä tai jo tänään iltapäivällä...

  Meidän vanhemmat tytöt ovat yhdessä enemmän. Susanna on pikkutytöille kaikkein läheisin,kun hän on enemmän heillä kuin nämä nuoremmat tytöt. Ja nuoremmat tytöt ovat olleet aina paljon yhdessä.
  Kirsti, minä olen myös tuntenut sellaisia tuntemuksia, varsinkin vanhempien tyttöjen kohdalla. Etten ole ollut heille tarpeeksi sellainen, niinkuin äidin tulisi. Olen surrut valtavasti sitä aikaa,kun nämä nuoremmat syntyivät,kun Susanna jäi väliinputoajana vaille huomiota vaikka vasta täytti viisi vuotta. Minulla oli niihin aikoihin jo yöt niin vähän nukuttuja,etten jaksanut ja sitten varsinkin pikkusia tuli ensin kuunneltua. Vanhempi tytär sai huomiota ja poika,kun he toivat julki tarpeensa.
  JATKUU...
  Siunausta ja HErran täyttä hoitoa sinulle Kirsti!♥
  T. Kirsti Nokialta

  VastaaPoista
 14. Rakas Kirsti,olen aloittamassa kirjoittamistani jatkaakseni lupaukseni mukaan,en ehdi kuitenkaan,kun mieheni jo nousi minua petiin laittamaan.
  Oikeasti minulla oli niin pitkä puhelu Susannan kanssa,jonka vuoksi kaikki suunnitelmani kariutui siihen.Hän on innokkaana puhumassa uudesta asunnostaan,hänen pitäisi päästä muuttamaan ihan pian.

  Sanon nyt vain,että ei Anna ole sinusta erkaantunut,uskon, että hänen huolensa lapsistansa ja matkasta olivat hänen ajatuksissaan etusijalla niin suurina,siksi hän vaikutti erkaantuneelta,mitä luulisit?...
  Jatkan vielä tänään sinulle rakas Kirsti ystävä...
  Jumalan siunausta!

  VastaaPoista
 15. Täältä tullaan jatkamaan...
  Kirsti, en usko,että olet ollut huono,vaan koet ettet ole ollut hyvä äiti. Joskus äitien elämään tulee aikoja,jolloin kokee epäonnistuneensa lapsiensa kohdalla.
  Uskoisin,että sinä olet ollut ihan riittävä äitinä.
  Heillä on vaan se oma elämänsä oman perheensä kanssa,ja siellä huolta.
  Elämä on tällaista,että joudumme luovuttamaan lapsemme,ja päästämään irti heistä. se on kipeää tekevää,ja siinä on monenlaisia tunteita käytävä läpi. Ja sitten se koskee kovimmin äiteihin,joilla on elämässä käsittelemättömiä asioita,hoitamattomia haavoja menneisyydestä.
  Rukoilen sinun ja teidän kaikkien puolesta
  Olet todella tärkeä,muistan pikkusiasikin. Siunauksin Kirsti ystäväsi!

  VastaaPoista
 16. Hei Kirsti
  Kiitos hyvistä ja syvällisistä kirjoituksistasi!
  Lähdemme tänään Ikaalisiin Annan perheen kanssa.
  Kirjoitan sitten tultua. Luulen että palaamme tiistaina.

  Siunauksen toivotuksin Kirsti

  VastaaPoista
 17. Hyvää lomaa Ikaalisissa!

  On kiva,kun menette Annan perheen kanssa.

  Siunausta sinne teille kaikille♥

  VastaaPoista
 18. Kiitos lohduttavista ja viisaista sanoistasi äitinä olosta. Todella hyvin kirjoitit siitä, että kovimmin koskee äiteihin, joilla on hoitamattomia haavoja menneisyydessä. Näin juuri on!
  Minunkin pitäisi olla jonkinmoinen asiantuntija psyykkisissä asioissa, olen opiskellut runsaasti, mutta omilta kivuilta se ei suojaa. Sinulta olen saanut paljon apua!! Kiitos sinulle!

  Anna perheineen kävi matkansa jälkeen meillä ja siinä tuli nopea päätös lähteä yhdessä Ikaalisiin ja olin tästä suunnitelmasta iloinen. Minulle tuli ahdistuksen tunne heidän lähdettyään, kuin olisin tehnyt jotain väärin. Minulla oli levoton olo. Mietin sitä kovasti kun se oli aika häiritsevää mutta en saanut siitä kiinni, mistä se johtui. Arvelin sitten sen johtuneen Ikaalisiin menosta.

  Lähteminen tuntui taas kerran vaikealta. Lähdimme sunnuntaina iltapäivällä. Katsoin nettiä ja sinulla oli postaus Jumalan suojeluksesta. Se tuntui hyvältä. Ajattelin, että tuohon saan uskoa.
  Jaffa vietiin Annalle Misun seuraksi. Jenni kävi kissoja ruokkimassa, muuten olivat siellä kahdestaan.

  Ikaalisissa olo tuntui helpommalta nyt kun siellä oli muitakin. Lapset välittömyydellään loivat hyvää ilmapiiriä. Käytiin ulkona syömässä. Oltiin kaksi yötä.
  Nukkumaan käydessä siellä minulle tuli raskaita ajatuksia kotitalosta ja sisarestani. Miten kaiken tulee käymään.
  Vintit ovat täynnä tavaraa.. Sisareni on aikaisemmin sanonut ettei hän niitä saa selvitettyä. Eikä tietenkään saakaan. Onko se sitten minun harteillani. Se on kauhee möykky koko juttu. Siinä tarvitaan paljon järjestelyjä, jos vinttejä aletaan purkaa. Miehiä kantamaan, siirtolavat tilattuina kaatopaikkatavaraa varten ja muita kuljetusautoja muualle (minne?!) vietäviä tavaroita varten. Lapsuudessani ne vintit olivat minulle kummitus. Ei sinne saanut mennä. Ne ovat vieläkin mahdottoman tuntuisia mennä.

  Pidin tässä välissä tauon. Tuntui raskaalta asialta kirjoittaa. Ensimmäisen kerran kirjoitin tästä aiheesta. Jollekulle toiselle vinttiasia ei olisi mikään ongelma, siitä vaan toimeksi.

  Teillä on ollut paljon ohjelmaa. On ollut paljon vieraita. Jotain kuvastaa se, että ihmiset tulevat mielellään teille!!!
  Sinä olet ollut hyvä äiti. Siinä tilanteessa, jolloin Susanna oli keskimmäinen (?) niin et voinut toimia toisin. Pienemmistä oli huolehdittava ja isompien kysymyksiin vastattava jne. Ihminen toimii kulloisenkin tilanteen mukaan.

  Onneksi nyt on hieman viileämpää.

  Minkälainen vointisi on ollut? Sydämestäni toivon että saisit nukuttua eikä kipuja olisi niin kovin paljon!
  Kiitos kovasti kun olet rukoillut puolestamme. Sinulla on niin paljon jaksamista ja kestämistä voinnistasi johtuen.
  Rukoilen puolestasi.

  Siunausta sinulle ja miehellesi ja koko perheelle.

  VastaaPoista
 19. Kirsti ystävä, hei♥
  Ehkä saan ensi yönä nukutuksi ja sitten kirjoitan "kirjeen tänne sinulle!
  Siunausta koko perheelle!
  Huomiseen...

  VastaaPoista
 20. Hei!
  Kirjoita rauhassa sitten kun jaksat! En hätäile täällä.
  Olemme tämän viikon Iinan ja Lotan hoitajina. Päiväkoti on suljettuna ja heidän vanhempansa menivät jo töihin. Juhanilla on iltaviikko, joten meidän hoitoaikamme rajoittuu neljään tuntiin. Ensi viikon heitä hoitavat toiset isovanhemmat.
  Toivotan ja rukoilen sinulle Kirsti jaksamista! Joudut niin kovasti kärsimään!
  Toivotan siunausta ja jatkan rukousta, terveisin Kirsti

  VastaaPoista
 21. Hei Kirsti,täältä tullaan - vihdoinkin!
  Miten meni tyttöjen hoito?
  Onko päiväkoti kiinni heinäkuun ajan vai kauemmin? Ne tytöt ovat suloisia hoidettavia.

  Oli kauheaa se Norjan verilöyly, siellä on hätä.
  Kuinka kukaan voi tehdä niin pahoin.

  Jeesuksen tulo hakemaan omiansa on niin lähellä, että paha riehuu, kun se tietää,että aikaa on vähän.Se tahtoo eksyttää ja pelottaa ihmiset näillä kauheillä tekemisillään.
  Mitä sinä ajattelet tästä kaikesta?

  Olen ollut vähän aikaansaamaton,oikein harmittaa,kun haluisin tehdä kaikenlaista.

  Ikaalisissa oli syöksyvirtaus,joka kaatoi puita johtuen ukkosista. Me ollaan päästy vähillä ukonilmoilla,jossain kauempana on jyrähdellyt.
  Mukavaa kun Anna perheineen oli kanssanne Ikaalisissa. Ja tosiaan lapsien mukana olo keventää monia vierailuja. Voin kuvitella pikkutytöt kipittämässä pihalla, ja välittömyydellänsä keventämässä tunnelmaa.

  Jos sinä joskus menet vintille siellä kotipaikallasi sinulla pitää ehdottomasti olla joku toinen kaverina,tai älä mene se saattaa tuntua ylivoimaiselta.
  Onkohan sisaresi käynyt siellä?
  Mahtaako kukaan ostaa taloa? Tai voiko sitä kunnostaa, että pitäisitte sitä yhteisenä kesäpaikkana?
  Ne kaikki tietenkin maksaa paljon. Niin se tuntuu isolta projektilta jos kaikki vintillä käydään läpi ja toimitetaan eteenpäin.
  Minä muistin kyllä teitä sen Ikaalisen matkan ajan ja joka päivä.

  Olen ollut niin kipeä,se tuntuu vähän kummalliselta,kun lääkettä lisättiin,luulin pääseväni kivuista,ainakin vähemmällä.
  Nivelkivut ovat tuskallisia,ja kun ei voi ottaa yli määrätyn määrän lääkkeitä, joskus olen ottanut,kun ei kestä sitä kipua. Mieheni mielestä otan liikaa.
  Laastari auttaa kai, mutta siitä (siihen kohtaan) tulee kutiavaa ihottumaa, näppylöitä.
  Kerro joskus jotain Annan perheen ulkomaan matkasta?
  Miten olet jaksellut? Mitä kaikille muille kuuluu? Pikku lapsosille?

  Nyt meidän lapset,siis pikkulapset eivät käyneet,kun vanhemmat ovat innoissaan remontista.
  Lasten huone onkin jo kunnossa,ja Sallalle pidetään kaverisynttärit. Me ollaan käyty jo kauan sitten,vai tuntuuko se kaukaiselta,ehkä?

  Rakas Kirsti lopettelen nyt, on mukavaa kun olet olemassa!

  Pitäisiköhän siirtyä lähemmäksi etusivua. Oletko muuten löytänyt tänne,minä huomasin,kun laittaa siihen ETSI KOHTAAN SYNTTÄRIT,niin se tulee heti tänne.

  Isän hellään huomaan jätän sinut♥
  Joh. 14:27.
  t.Kirsti

  VastaaPoista
 22. Kiitos kirjoituksestasi Kirsti! On todella mukava lukea kuulumisiasi ja ajatuksiasi.
  Kiitos kun muistit meitä Ikaalisten matkan aikana. Siksi se sujuikin niin hyvin!
  Mummolassa on kolme vinttiä, yksi koko rakennuksen mittainen ja kaksi lyhyempää. Kiitos kun otit kantaa minun vinttihuoleeni. En ryhdy siihen ilman muita. Minua alkaa suututtaa jos kuvittelen että sisareni ottaa sen puheeksi ja sanoo ettei hän siihen pysty, hän on siitä jo kerran tokaissut. Ei tietenkään pystykään mutta miten osaan sanoa, että minä en pysty. Hänelle kaikki mummulassa on niin myönteistä ja hyvää. Hän ei ole ymmärtänyt kun olen maininnut kielteisistä muistoistani, kuten siitä, kun jotain pitäisi alkaa korjaamaan niin minulle tulee lähes paniikinomainen tunne. Äidin aikana kun jotain korjattiin ja se ei yleensä mennyt hänen mielensä mukaan, niin hän sanoi painokkaasti että VOI VOI VOI! Se oli niin pahaenteistä, pelkäsin kovin ja tunsin suurta syyllisyyttä. Olen varmaan tästä jo kertonutkin. Sama tunne tulee aivan yhtä voimakkaana vieläkin, tai tulisiko jotenkin voimakkaampana kun "hermoni" ovat ilmeisesti heikontuneet.

  Tyttöjen hoito meni hyvin. Vielä lauantaille tuli Jasperin hoito. Nyt tyttöjä hoiti toiset isovanhemmat ja huomenna alkaa taas päiväkoti. He menevät uuteen päiväkotiin. Se on huomattavasti lähempänä kuin edellinen. Iina menee siellä esikouluun, mutta se ei ala vielä huomenna.
  Eilen lauantaina oli Iinan 6 vuotis synttärit. Oli hauska olla siellä. Aikuiset oli kutsuttu kello 18. Lastenkutsut oli klo 15 alkaen. Aikuisten aikaan tulivat kyllä Joona ja Olivia Ollin kanssa ja Jasper Jennin kanssa. Johanna oli häitä kuvaamassa ja Paul töissä. Tänään oltiin vielä rääppiäisillä.
  Tuntui niin haikealta se, että he menevät huomenna päiväkotiin aikaisin aamulla. Siitä se taas alkaa.

  Älä sinä puhu mitään aikaansaamattomuudestasi! Sinun voimasi vie se, että jaksat kestää kipusi! Olet ollut kovin jaksava sen kanssa. Sinulla on täysi työ että jaksat olla olemassa. Mikä ihana asia että olet olemassa!
  Sinun on otettava tarpeeksi lääkettä. Täytyyköhän laastarin alusnäpyistä ottaa lääkäriin yhteyttä? Se on tietysti helpommin sanottu kuin tehty. Voiko se olla yliherkkyyttä.
  Ette voi olla omassa rauhassa kun tyttäresi asuu teillä. Asuuko hänen sulhasensakin?
  Kunpa pääsisit kahvilaan, jos jaksat vaan lähteä!

  Minä koen paljon syyllisyyksiä. Tässä oli kaksikin Sanan ja rukouksen iltaa mutta en mennyt, siitä tuli syyllisyys. Syön taas liikaa ja sorrun suuriin määriin suklaata enkä halua rajoittaa itseäni yhtään jne jne..
  Se voi olla Paholainen joka kiusaa noilla syyllisyyksillä ja peittää armon näkyvistä.

  Huomenna menemme Jasperia hoitamaan kun Jenni menee lääkäriin. Paul tilasi Jennille lääkärin toistuvien päänsärkyjen vuoksi.

  Rukoilen puolestasi.
  Siunausta sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 23. Hei Kirsti ihana ystäväni,kiitos♥
  Oli mukava lukea "kirjettäsi!
  Joko selvisi Jennin päänsäryn syy?
  Vaikka ei ne aina heti selviä.Kovin ikävää,kun hänellä on päänsärkyä,se on kamalaa.

  No olivat he viikon täällä ja menivät valmistelemaan kutsukortteja Markon kotiin.
  Nyt ollaan oltu pari päivää kahdestaan,paitsi tyttären perhe kävi suihkussa ja kahvilla ja yksi koneellinen pyykkiä peseytyi samalla kun he kertoivat lomamatkastansa, torstai-iltana.

  Huomenna he tulevat tänne. Susanna ja vanhin tytär pikkutyttöjen kanssa. Severi jää puuhailemaan kotiin,ja tulee myöhemmin hakemaan heidät ja samalla kahville.

  Minä olen ollut innoissani,mistäkö, no kaappien järjestelyistä, käydään läpi mieheni kanssa mitä komerot sisältävät.
  Kirpputorille joutuu sellaista tavaraa,mitä emme enää tarvitse.
  Astioitakin ollaan jouduttu viemään,kun kukaan ei tarvitse.
  Kaikilla on jo niin paljon. Markolla ja Marjaanallakin, me annoimme Kristalle monia tarpeellisia, esim.astioita.
  Ajatella miten aika on mennyt nopeasti, koulut jo alkavat ensi viikolla.
  Ja Iina ja Lotta pienet joutuvat aina aikaisin menemään päiväkotiin,kuinka tyttöset
  ovat jaksaneet?
  Kirsti, jatkan tänään. Nyt on taas nukkumaan meno aika.
  Hyvää yötä, Jeesus myötä♥

  VastaaPoista
 24. Heippa Kirsti,tässä jatkoa♥
  Meillä on parhaillaan tytöt. He näyttivät laitteita Tykkimäeltä ja Vasalandiasta,jossa olivat käyneet.
  Perhe kävi taas suihkussa,Severikin.

  Siellä Ikaalisten talossa on paljon sitä vinttitilaa...

  VastaaPoista
 25. Keskeytys tuli taas,kun minun piti mennä tyttöjen kanssa leikkimään,joten jouduin laittamaan kiinni tämän koneeni...

  Mitä jos niitä vinttejä ei tarvitse toistaiseksi penkoa. Jos sisaresi voisi kuitenkin katsastella vinttejä,kun hän on siellä miltei aina.
  Sinulla on raskaita muistikuvia äidin ankaruudesta,ja jos hänellä ei ole, niin olisi oikein hänen ottaa selvää mitä siellä on ja mitä pitäisi tehdä.
  Koeta sinä ettet ota painolastia omaan sisimpääsi,ja katsotaan miten se etenee. Pyydetään Jumalan apua Kirsti, hänelle voi kertoa kaikesta mikä painaa.
  Voidaan pyytää edelleen Jumalaa parantamaan ja vapauttamaan sinun sisäiset kuormasi,koen todellakin myötätuntoa sinun taakkaasi ajatellessa.
  Syyllisyyden voi myös viedä Jeesukselle. Olisimpa toivonut, että äitisi olisi sanonut,miksi hän on ankara,jutellut sinulle,niin sinun ei olisi tarvinnut kokea pelkoa ja syyllisyyttä.
  Koska et sinä ollut syyllinen. Lapsi vaistoaa herkästi kodin ilmapiirin,ja ajattelee olevansa syyllinen. (riita,ankaruus)
  Sitten tulee pelkoa,eikä lapsi uskalla olla vapaa eikä nauttia lapsuudesta.
  Kumpa vanhemmat hellisivät lapsiansa,niin heistä kasvaisi tasapainoisia.

  Nykyisin opettajilla on hankalaa,kun lapsia ei saa komentaa,vaikka jotkut eivät noudata sääntöjä. Suurin osa lapsista on hyvin käyttäytyviä,mutta joukossa on uhmapäisiä,jotka eivät tottele opettajaa.

  Kirsti pyydetään,että Jumala vapauttaa vaikka vähitellen sitä pelkoa,mikä on muodostunut lapsuudessa. Ja syyllisyyskin annetaan Hänelle,Hän vei ristille syyllisyydet,ettei meidän tarvitse enää niitä kantaa. Puhun tässä samalla itselleni,minä olen helposti syyllinen. Minusta tuntuu, jos joku riitelee,että se johtuu minusta.
  Kirsti joudun sanomaan Hyvää yötä.

  Kirsti rukoilen puolestasi ja rakkaitesi puolesta.
  Jaffalle terveisiä!
  Maailman talouskin näyttää olevan sekaisin. Tokkopa kannattaa enää kerätä liikaa tavaraa. Siksi olen mielissäni,kun pengotaan komerot lävitse ja viedään liika pois.
  Runsasta siunausta rakas Kirsti ystäväni!
  Jeesus ottaa sinut hellästi syliinsä♥
  t. Kirsti

  VastaaPoista
 26. Mikä ihana kirjoitus sinulta taas. Olit jälleen oikein paneutunut minun asiaani. Osuit taas asioiden ytimeen. Kannanottosi olivat antoisia. Miten voit osata eläytyä toisen osaan näin hyvin! Ehdotuksesi olivat rakentania ja hyviä. Lukiessani niitä minulle tuli helpottunut olo. Kiitos kaikista lohduttavista sanoistasi!
  Voisin kuvitella kysyä sisareltani, onko hän käynyt vintissä ja että mitä esimerkiksi siellä on. Minun täytyy vaan olla varovainen siinä hetkessä etten provosoidu hänen mahdollisista sanoistaan.
  Kiitos sanoistasi etten ottaisi tätä vinttiasiaa liiaksi painoksi. Totta on, ettei siinä asiassa juuri nyt tarvitse ryhtyä toimenpiteisiin.

  Syyllisyydestä sanoit hyvin. Syyllisyys on rankkaa. Itse siinä ei tahdo löytää mitään helpotusta.
  Olet myös herkkä syyllistymään. Miten voi olla sinun syytäsi jos toiset riitelevät. Vastuu on heidän. Mutta syyllisyys on hyvin vähän järjellä ohjattavissa. Tosin on hyväksi aina yrittää puhua itselleen järkeä näissä asioissa, kyllä se jotain auttaa.

  Oli kiva lukea että olet oikein innostunut kaappien tyhjentämisestä. Olen huomannut, että kun saa päätettyä mistä kaikesta voi luopua, tulee hyvän helpottunut olo. Sitten tulee se ilo, että tulee vapaata tilaa kaappiin.

  Teillä on täyttä elämää. Välillä tulee porukkaa suihkuun ja pyykille ja kahveet keitetään. Välillä saatte "vanha pari" olla kaksistanne.

  Teillä on paljon puuuhaa ja miettimistä häiden vuoksi. Älä sinäkään ota liiaksi paineita niistä! Helppohan minun on täten neuvoa - varmasti elät mukana niissä asioissa.

  Lääkäri ei todennut Jennin päänsäryssä mitään vakavaa. Jumalalle kiitos! Jennillä on ihmeellinen ominaisuus: hänen verensokerinsa laskee kun hän syö. Tämä huomattiin raskauden aikana. Nyt määrättiin taas erilaisia sokerikokeita.

  Tapasin Iinaa, Lottaa ja Jasperia lauantaina. Siinä oli kaikenlaista touhua ettei tullut tyttöjen kanssa puheeksi päiväkotikokemukset. Annan mukaan ensimmäinen viikko oli mennyt mukavasti. Kerran oli kuulemma Iinaa ruvennut itkettämään kun ruokailu alkoi. Päiväkodista oli ehdotettu, haluaako Iina soittaa äidille. Iina ei ollut halunnut ja tilanne oli rauhoittunut.

  Maanantaina Jenni soitti aamupäivällä ja kysyi, onko meillä nyt mitään tekemistä ja jos ei ole, tulkaa leikkimään Jasperin kanssa. Jasper oli sellaisella tuulella että halusi koko ajan syliin. Jennillä oli selkäkipua ja hän olisi tehnyt vähän taloustöitä. Lähdimme heti Järvenpäähän. Oltiin siellä siihen asti kunnes Jasper meni päiväunille.

  Jennin tekee mieli mennä Ikaalisiin. Yhdessä eivät pääse. Jenni on pyytänyt meitä lähtemään kanssaan. Mentäisiin meidän autolla. Iiris koira tulee mukaan. Lähdetään siis nyt lauantaina.
  Meidän piti lähteä jo viime viikonloppuna, mutta luvattiin sateista viikonloppua ja siirrettiin lähtöä viikolla. Se tapahtui oikeastaan minun aloitteestani ja siitä tuli syyllinen olo joksikin aikaa.
  Se lähtemisurakka on mielestäni jotenkin työläs. Jaffa pitää laittaa kuljetuskoppaan eikä se tykkää siitä yhtään. (Kiitos terveisistä Jaffalle!) Vaikka Annalla se on hyvä olla. Kai siihen vaikuttaa se myös etten ihan mielelläni sinne lähde.

  Voi sinä hyvin äläkä rasita itseäsi. Anna nuorten huolehtia.
  Rukoilen puolestasi. Siunausta sinulle.

  VastaaPoista
 27. Rakas Kirsti ystäväni♥
  Olen aloittamassa sinulle kirjettä, vain vähän
  nyt ja sunnuntaina lisää.
  Kävimme vanhimman tytön kotona. Remontti on tehtynä. Kyllä heillä oli upeaa,kaikki uusittu. Pikkutytöillekin kivasti yhteen huoneeseen omat puolet. Sellaiset vaatekaapit molemmille, missä on peili alas asti. Jatkan nukkumisen jälkeen...
  Siunausta!

  VastaaPoista
 28. Hei Kirsti, taas olen jatkamassa kirjettä ainakin vähän♥
  Anteeksi Kirsti sanoin kirjoittavani sunnuntaina
  nukkumisen jälkeen. Mutta enpä saanutkaan nukutuksi,rasituin kyläreissulla ja tulin kipeämmäksi.
  Olitteko Ikaalisissa viikonloppuna?
  Miten Jaffa selvisi matkasta? Vieläkö Jaffa tulee keskellenne kahville? Mielessäni on kuva siitä kahvihetkestä, se on söpö siinä teidän kanssanne. Ajattele Jaffa on yksi perheenjäsen ja on oikeutettu saamaan huomion,hyvän olon, ja sen se saa teidän kanssanne... Kun on lapsen oikeudet, niin myös on lemmikkien oikeudet.Onko koskaan otettu kuvaa siitä tilanteesta?...
  jatkuu...

  VastaaPoista
 29. Ihana Kirsti ja sinun rakas perheesi♥
  Aika on mennyt kuin siivillä, no ainakin nopeasti.

  Meillä kävi tänään eräs naishenkilö seurakunnasta. Ja tytöt tulivat 1½ tunniksi, osaksi samaan aikaan.
  Parvekkeista puuttuu vielä väliseinä,saa nähdä milloin tulee.

  Kuulostaa hyvältä,että Iina ja Lotta viihtyvät päiväkodissa. Joskus pikkusta itkettää,saattaa tulla ikävä äitiä,kotia. Se että lapsi voi soittaa äidille on kiva asia.

  Ja hauskaa,kun asutte niinkin lähellä Jenniä, että voitte ajaa sinne,niinkuin nyt Jasperin kanssa leikkimään.
  Jennillä on ihmeellinen ominaisuus,että verensokeri laskee, kun hän syö. Hän on lääkäreillekin hämmästyttävä ja ihmeellinen sellaisen ominaisuuden vuoksi, he tahtoisivat saada selville syyn. Ilmeisesti se ei ole yleistä. Seurataanko niitä sokeriarvoja säännöllisesti? Onko ne laskeneet liian alhaisiksi?
  Vanhimmalla tytöllä oli raskausajandiabetes, sanotaankohan sitä niin, mutta sokerit kovasti koholla.
  Minun veljelläni on diabetes. Hän joutuu pistämään kaksi kertaa päivässä insuliinia.
  Minun äidillänikin oli. Loppuvuosina piti antaa pistoksina lääke. Mutta monia vuosia hänellä oli tablettihoito.
  Minä eksyin nyt perusaiheesta.

  Oletteko sinä ja miehesi säästyneet selkävaivoista? Se on aika yleistä vaivaa.

  Mitä teille kuuluu,tällainen peruskysymys? Joku sanoi,että siihen on vaikea vastata. Kun pitäisi kysyä vastapuolelta; "onko sinulla aikaa kuunnella kuulumisiani,minulle kuuluu niin monenlaista,jaksatko kuunnella?

  Joo,olen innostunut kaappien tyhjennyksestä. Ollaan jo viety monta säkillistä/pussillista,uudet ja hyvät vaatteet meni lähetysyhdistykseen,he vievät niitä karjalan -ja lähiseutujen lastenkoteihin, katulapsille ja vanhuksille. Heillä ei ole mitään, siellä on paljon köyhyyttä. Siellä oli tulipalo vammaisten lastenkodissa, melkein kaikki tuhoutui ja moni lapsi kuoli.Se oli traaginen tapaus. Aamulehtikin raportoi siitä.
  He tarvitsevat kaikkea. Olemme antaneet lakanoita,kaikki valkoiset lakanat ja joitakin pussilakanapakkauksia. Olen ostanut tarjouksista edullisesti niitä.
  Ja nyt mies sanoo,että nukkumaan.
  Kirsti jos kestät,niin jatkan vielä vähän,uskoisin nyt keskiviikkona.
  Jumalan runsasta siunausta sinulle ystäväni♥
  T. Kirsti

  VastaaPoista
 30. Kiitos hyvistä neuvoista,etten rasittaisi itseäni.
  Aion ottaa niistä vaarin,ainakin yritän:) Olen kyllä innoissani häiden järjestelyistä. Pikkutytöt tulevat morsiusneidoiksi,vai ovatko he kukkaistyttöjä. On tarkoitus,että he kulkevat kirkossa morsiusparin edellä. Se laahus on aika painava,Salla ei jaksa sitä yksin ja Milla on niin pieni ettei hänestä ole apua...
  Ajattelin,että siirryttäisiin vähän edemmäksi,jos sinulla on ehdotuksia niin sano vaan.
  Kirsti Jumala rakastaa paljon sinua, sinä olet ainutkertainen,kallisarvoinen Hänen silmissään sellaisena kuin olet.Jumalalla on suunnitelma sinun elämällesi,Hänellä on suunnitelma meidän kaikkien elämää varten. Joskus vaan se viipyy ja syynä on monet asiat.
  Odotetaan Jumalaa♥ Hän antaa ajallaan.

  Rukoilen puolestasi,rakkaiden lastenlastesi puolesta,teidän kaikkien puolesta.
  Olet tärkeä♥ Sinua siunata tahdon!
  Isän käteen!
  Ps. 103:10-14.


  Tuossa aikasemmin,kun kirjoitin lakanoista kuinka annoimme kaikki valkoiset köyhille. Olin saanut äidiltäni paljon lakanoita mm ne valkoiset. Ettet luule,että koetan kehua kuinka nyt teen sitä ja teen tätä. En ollenkaan.

  VastaaPoista
 31. Kiitos monesta kirjoituksestasi. Sinulla oli paljon kiintoisia asioita.
  Et ollenkaan ole kehunut itseäsi. Lakanoiden antaminen on tärkeä juttu. Minullakin on noita valkoisia paljon.
  Maailmassa on niin paljon puutetta ja monenlaista tarvetta. Joskus mieli aivan pakahtuu kun sitä ajattelee. Tässä ihan hiljattain, oliko se eilen, kun tuli kaikki monet puutteenalaiset mieleeni. Olin tainnut kuunnella TV7:sta sellaisia ohjelmia, ettei mieleni meinannut sulattaa kaikkea kuulemaani. Useat ohjelmat painottavat köyhyyttä ja kurjuutta niin tehokkaasti, varmaankin tavoittaakseen kovakorvaisemmatkin, mutta herkemmät ahdistuu. Varmaan se riittää kun silloin antaa kun on tilaisuus ja pystyy.

  Ikaalisten matka sujui hyvin. Oltiin kaksi yötä. Jasperia sai kovasti seurata, hän olisi mennyt kaiken aikaa yläkerran rappuun. Huomasin vaan, että tosi mielelläni lähdin sieltä. Jenni olisi lähtenyt vasta illalla lähtöpäivänä, tajusin sen vasta perästäpäin. Istuin ensimmäisenä autossa kun tehtiin lähtöä.

  Toivolla oli silloin kun lapset olivat pieniä, paljon ja usein selkäkipuja. Oli aikoja ettei hän päässyt sängystä ylös. Ne oli kovia aikoja.

  Miten sinä olet voinut? Olen ajatellut sinua usein. Olen rukoillut puolestasi. Enemmän varmasti voisin rukoilla. Monesti mietin, miksi sinulla pitää olla tuskia noin paljon!
  Kolmiyhteinen Jumala, auta Kirstiä. Poista hänen tuskansa. Anna hänelle apusi, Sinä voit kaiken.
  Onko mielesi ollut alamaissa, vai oletko voinut iloita jostakin?
  Oli kiva lukea postauksistasi, että parvekkeet ovat valmiit. Onko siellä nyt liian kuuma? Oletko voinut juoda siellä kahvit? Join äsken yksistäni meidän parvekkeella päiväkahvin. Toivo katselee MM kisoja. Vähän oli liian kuuma mutta onneks kävi vähän tuuli sinne.

  Ollaan haettu nyt kaks kertaa Iina ja Lotta päiväkodista. Nykyinen päiväkoti onkin hyvin lähellä heidän kotiaan. Kerran ollaan oltu Joonan ja Olivian hoitajina. Joona oli kuumeessa ja oli sängyssä koko ajan. Sanoi vaan että kipu. Onneksi kuume parani sitten pian. Kiitos sinulle kun olet rukoillut heidän puolestaan!

  Israelin tilanne painaa mieltä. TV7:ssa korostettiin, että pitäisi rukoilla sen asian puolesta, ettei Suomi kannattaisi YK:ssa palestiinalaisten valtiota. Yritän rukoilla.

  Ensi lauantaina on Toivon sisaren 70 v-juhla Järvenpään srk talolla. Sinne tulee toistasataa vierasta. Siellä on seurat ja kahvitus. Lopuksi olisi sukulaisille keittotarjoilu. Mielestäni koko tilaisuus menee aika pitkäksi. Annan lapset eivät ainakaan jaksa olla paikoillaan. Siellä saa mennä kyllä kerhotilaan mutta siellä pitää sitten jonkun aikuisen olla mukana. Ehkä minä yritän olla siellä ainakin onkin aikaa.
  Olen huomannut että olen kova valittamaan. Mutta kun tuntuu etten tahdo jaksaa mitään. Pitkä tilaisuus on mielessäni kauhistus. Pitäisi päästä kohtuullisessa ajassa omiin oloihin.
  Sitten sunnuntaina on Toivon veljen vaimon 60 v-päivä. Sinnekin varmaan mennään. Hän sanoo, ettei tule juuri ketään vieraita. En usko että näin on. Tämä pariskunta lähtee marraskuussa pitkälle matkalle Amerikkaan, Meksikoon, Kaliforniaan ja Havaijille. Olen tuntenut kateutta, vaikka tiedän että en jaksaisi tuollaista matkaa ja jännittäisin sitä aivan liikaa. Tiedän että tälle rouvalle matkustelu on hyvin tärkeää.

  Kaikkea hyvää sinulle! Siunausta!!

  VastaaPoista
 32. Hei Kirsti,sinä ihana♥

  Nyt vasta pääsin aloittamaan sinulle vastausta mukavaan kirjoitukseesi.
  Sinulla oli monta asiaa, johon tahdon jotain sanoa.
  Ensiksikin olen iloinen, kun Ikaalisten matka meni hyvin. Sellaisen pikku vesselin perässä saa juosta, kun hän menee juuri sinne mihin ei pitäisi. Ja rappuset ovat kiinnostava paikka Jasperin ikäiselle.
  Minulle tuli mieleeni meidän poika sen ikäisenä, kun olimme invalidien kesäpaikassa lomalla. Yläkerrassa oli meidän huoneemme,niin poika oli jatkuvasti menossa kovaa vauhtia rappusille. Alakerrassa oli ruokasali,ja sieltäkin päin rappuset oli kiinnostuksen kohde.
  Mieheni veljen vaimon kanssa pidämme yhteyttä sähköpostin välityksellä. He käyvät monia kertoja vuodessa ulkomailla. Nyt he tulivat Turkista,oli ollut ihanaa. He kustantavat kahden lapsensa ja heidän perheidensä lomat. Sain juuri tyttären perheen Turkin ja Tunisian lomakuvia sähköpostiin. Hienoja kuvia lähinnä lapsista. Muistaakseni viime vuonna tai pari vuotta sitten he olivat ensin Englannissa,josta tekivät ihanan matkan Skotlantiin. Ja englannista matkasivat Kiinaan,olivat noin kuukauden ja oli ollut mahtavaa. Onkohan maata missä eivät olisi käyneet.
  Kirsti ystäväni nyt yritän mennä nukkumaan ja jatkan,kun lauantain synttärit ovat menneet.
  Kristalla on syntymäpäivä, ja kaikki tulevat meille juhlimaa.
  Minulla on ollut närästystä,valtavan paha olo.
  Kiitos Kirsti,kun olet rukoillut puolestani.
  jatkuu..

  VastaaPoista
 33. Hei Kirsti,täältä tulee jatkoa...
  Joko teillä oli ne syntymäpäivät?
  Oliko se tämä viikko,kun teillä oli niitä lasten hoitamisia ja kuljetuksia? Jos oli,niin miten on mennyt. Lapset varmasti ovat nauttineet,kun saavat olla mummin ja vaarin kanssa.
  Kyllä Kirsti siinä antamisessa saa noudattaa sitä,että antaa silloin kun on mahdollisuus antaa. Kovakorvaisia on niin paljon,että täytyy puhua kurjuudesta, mutta herkimmät kyllä ahdistuu, se on ikävää.

  Mitä kuuluu,oletteko säästyneet syysflunssalta? Meidän hääparimme pärskii ja Krista juo kuumaa teetä,kun hänellä on vähän kurkku kipeä.

  On ollut kiva, kun parvekkeet ovat valmiita,minäkin olen käynyt useita kertoja,kun ennen laseja en mennyt kuin harvoin. Ei tällä isommalla ole liian kuuma,se on itään päin, ja pikku parveke on etelään päin, sinne paistaa aurinko,mutta ei koko päivää.

  Voi Kirsti miten kovia aikoja tekin olette saaneet käydä läpi silloin, kun Toivolla oli niitä selkäkipuja. Ajattele miten olet ollut urhea, olet kestänyt ja selvinnyt, vaikka lapset olivat pikkusia ja "ahjo kuuma.

  Kuinka hellästi Jumala katsoo sinua Kirsti, Hän tietää kaiken, Hän näkee sinun herkkyytesi ja tahtoo auttaa sinua,olet Hänen silmissään kallisarvoinen. Jossakin sanotaan:"kätteni hipiään minä olen sinut piirtänyt.Se oli Jesajassa,mutta en muista missä siellä.

  Niin meidän tulee muistaa Israelia,ettei Suomi kannattaisi Yk:ssa palestiinaisten valtiota. Olen rukoillut Tarja Halosen puolesta,pelastumista ja ettei hän sanoisi mitään poikkipuolista Israelista.
  Minun sydämeni on ahdistettu Israelin puolesta,en haluaisi,että sen syyksi laitetaan kaikki. Joskus ihmetyttää kuinka ei ihmiset voi ymmärtää, jokainen valtio saa puolustaa rajojaan ja suojella kansalaisiaan,miksi ei Israelkin. Ja miksi siltä riistetään oikeudet omaan maahansa.
  Niitä 1967 rajoja ei tarvitse luovuttaa, koska ne ovat Israelin. Siinä 1967, kuuden päivän sodassa Israel voitti ja sai takaisin heiltä otetut omat alueensa.
  Et sinä valita, sinä kerrot tilanteista, ja ettet haluaisi liian pitkiä juhlia,tai seuroja, minäkin olen vastaan kauan kestävistä juhlista. Nämä häätkin taitavat venyä pitkiksi,kun siellä on ensin ruokailu. Ja kun mennään kahteen paikkaan,kirkkoon ja juhlapaikalle.
  Nyt minun täytyy lopetella.
  Mitä mieltä olet jos siirrytään etusivulle,evankeliumit kohtaan?
  Nyt keskiviikkona Kata ja Jani jo tulevat
  Rukoile puolestani,että saisin nukutuksi,ja erikoisesti lauantaina saisin laitettua itseni.
  Krista ja Kata menevät meikkaukseen.

  Siunausta ja Taivaan Isän varjelusta Kirsti sinulle ja perheellesi,lapsille ja lastenlapsille♥
  Muistan rukouksin teitä♥
  Rakkain terveisin,lämpimästi sinua ajatellen.
  Jeesuksen sylihoitoon!
  Joh.3:16-17.

  VastaaPoista
 34. Kiitos ihanasta vastauksestasi minulle! Miten löydätkin niin sydäntäni parantavat ja voitelevat sanat!
  Rukoilen puolestasi. Olen usein jo ajatellut teidän häitänne. Taivaallinen Isä on siellä mukananne. Jeesukselle tuli häät tutuksi jo maan päällä ollessaan. Toki Hän muutenkin tietää kaiken.
  Jatkan sitten myöhemmin siellä uudessa paikassa. Siunauksen toivotuksin Kirsti.

  VastaaPoista
 35. Kiitos Kirsti rakas kommentistasi♥

  Sinä sanoit ihanasti,että Taivaallinen Isä on siellä mukananne.Kiitos,minä liikutuin sanoistasi!
  Kiitos kun rukoilet puolestani,olet suloinen ihminen.
  Minäkin rukoilen teidän puolestanne,sinun ja perhekuntasi puolesta.
  Siunausta! t. Kirsti ystäväsi

  VastaaPoista