sunnuntai 3. tammikuuta 2010

D- vitamiini hidastaa vanhenemista ja ja lisää terveitä elinvuosia
D- vitamiini näyttäisi suojaavan keskushermoston rappeutumis sairauksilta. Viime vuosien aikana on saatu lisävalaistusta normaaliin elimistön vanhenemiseen, kun on selvinnyt, että vanhenemista jarruttavan hormonin vaikutus perustuu D- vitamiiniin.
- Tamperelainen tutkimusryhmä on juuri ilmestyneessä arvostetussa julkaisussa osoittanut, että sekä D- vitamiinin yliaktiivisuus että sen vaikutuksen puute nopeuttavat fysiologista vanhenemista.
- Tutkimusryhmän vetäjä, Tampereen yliopiston emeritusprofessori Pentti Tuohimaa arvelee, että erityisesti Suomessa , jossa D- vitamiinin vajaus talvella on yleistä, olisi syytä kokonaan uudelleen arvioida D- vitamiinin terveydelliset vaikutukset.
- Siitä voi olla hyötyä jopa kausi- influenssan torjunnassa, mutta suurimmat kansainterveydelliset vaikutukset saataisiin kroonisten vanhuuteen liittyvien sairauksien ehkäisyssä.
- Eri arvioiden mukaan D- vitamiinin riittävällä annostelulla voitaisiin saada 2- 5 tervettä elinvuotta lisää.
- On mahdollista, että oikealla D- vitamiinin annostelulla voitaisiin lykätä monien kroonisten sairauksien alkamista jopa vuosilla myöhemmäksi.
- Tälläisia sairauksia ovat eräät yleiset syövät, sokeritauti, verisuonten kalkkeutuminen, verenpainetauti, keskushermoston rappeutumissairaudet, astma, autoimmuunisairaudet ja osteoporoosi.
Kaupunkilehti, uutiset

2 kommenttia:

 1. Hei,minunkin pitäisi taas alkaa ottamaan vitamiinejä.Ne voisivat olla avuksi moneen asiaan.
  Pitääkin tarkistaa mitä kaapeistamme löytyy :)

  Hyvä postaus ja suloiset kuvat!

  Halauksin ja siunauksin.Kata

  VastaaPoista
 2. Hei,kiitos Kata!
  Olisi hyvä ottaa vitamiineja,ainakin
  heidän joilla on jotain sairautta.
  Mutta kaikkien pitäisi.

  Mukava oli saada kommentti.
  Halauksin!♥ t. äiti

  VastaaPoista