sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Tavoitteena ELÄMÄ

Tavoit teena elämä nimises sä kirjassa kysy tään. Mitä ihmettä varten olen täällä? Tarkoitus vie eteenpäin.

"Jo ennen kuin synnyit, Jumala suunnitteli juuri tämän elämäsi hetken", kirjoittaa Rick Warren.
Kirjassaan hän johdattaa lukijan 40-päiväiselle matkalle, jolla löytyy vastaus kysymykseen: "Mitä ihmettä varten olen täällä?"

- Tavoitteena elämä on hyvin käytännöllinen matkakumppani. Jokaisen luvun lopussa on kysymys pohdittavaksi, ja kirjan liitteenä on keskustelukysymyksiä ryhmälle. Kirjailija neuvookin: "Älä vain lue tätä kirjaa. Antaudu sen kanssa vuorovaikutukseen. Alleviivaa sitä. Kirjoita ajatuksiasi marginaaleihin. Tee siitä oma kirjasi, ota se henkilökohtaisesti!"

- Elämän tarkoituksen oivaltaminen vähentää paineita, auttaa keskittämään voimavaroja, selkeyttää päätöksentekoa ja ennen kaikkea valmentaa iankaikkisuuteen. Sanalla sanoen: kirja osoittaa, mikä elämässä on olennaista!

Rick Warren on ollut perustamassa Kalifornian Saddleback -seurakuntaa. Hänen kirjansa "Purpose -Driven Church" (julkaisu suomeksi nimellä "Päämäärätietoinen seurakunta") on ilmestynyt 20 kielellä, ja sitä on myyty yli miljoona kappaletta.

19 kommenttia:

  1. Meilläkin on tämä kirja.Toisen luvun luimme siittä ja se oli rohkaiseva.Suosittelen kaikille.Kiva,että tekin tykkäätte siittä.

    Varjelusta tuleviin päiviisi ja kaikkea ihanaa!
    Lämpimin ajatuksin<3

    Kata

    VastaaPoista
  2. Kiitos Kata,tämä on hyvä kirja.
    Olen aloittanut vasta,mutta heti ihastuin.
    Opas 40-päiväiselle vaellukselle,kiehtovaa.
    Olen vasta alkanut tutkistelun,pitäisköhän lukea yhdessä miehen kanssa.

    Miten jakselet kultaseni? Ikävää sattuu,joskus meille uskovillekin.

    Kuunneltiin pari kasettia,lopun ajoista, ei ilman vainoa kukaan pääse,ei ainakaan uskova,joka tahtoo näyttää värinsä.Elää uskonsa todeksi.
    Minä en ole saanut muuta aikaseksi,kun tämän kirjoituksen.Eilinenkin meni vain ohi,samoin tämä päivä,minua väsytti mahdottomasti.
    Kuten huomaat minulle ei tule juuri kommentteja,kiitos sinulle Kata.
    Samoin varjelusta sinulle ja Janille.

    VastaaPoista
  3. Hei Kirsti!
    Nyt on hetki aikaa lueskella näitä kirjoituksia näistä seuraamistani blogeista ja kommentoidakin, vaikka onkin yö. Mutta tiistaina aloitankin jälleen yövuorot, joten täytyy tässä samalla tätä unirytmiäkin koittaa kääntää...tai mitä ihmeen unirytmiä, se on siitä kummallinen juttu, ettei sitä ole.

    Kiitos kirjavinkistä! Tykkään hurjasti lueskella erilaisia kirjoja ja nämä tällaisetkin kirjat ovat ihan mielenkiintoisia tutustua. Löytyyköhän tuota kirjaa ihan kirjastosta?

    Katselin tuossa aiemmin noita sinun kuviasi joita täällä on, ilmeisesti sinusta ja lastenlapsistasi? Mukavia kuvia! Sinulla on todella valloittava ja kaunis hymy!

    Oikein hyvää viikon alkua, kivuttomia hetkiä, hali ja enkelin suojaa!

    VastaaPoista
  4. Hei Kirsti!
    En ehtinyt aiemmin kommentoida, mutta kirjoitit Israelista hyvän tekstin tuossa aiemmin. Olen erittäin tyytyväinen löytäessäni vielä ihmisiä, jotka ääneen uskaltavat tunnustaa seisovansa Israelin rinnalla. Minä luulen, että alamme lähestyä aikaa, jolloin kaikki kansat kääntyvät Jumalan kansaa vastaan. Ja minua ihan hirvittää, jos esimerkiksi Suomi kansana menettäisi Jumalan siunauksen, jolla on suuri yhteys siihen, että täällä pyhät rukoilevat Israelin puolesta. Suomella on myös poikkeuksellisen paljon yhteistyötä Israelin kanssa ja uskon, että päätöksillä, joita maamme hallitus tekee Israeliin nähden, on suuri vaikutus Suomen kansaan ja maamme asemaan.
    Rukoillaan, että mediassa saisi tulla ilmi totuus ja ihmiset saisivat nähdä Jumalan suuren suunnitelman! Rukoillaan, että Herra asettaisi yhä enemmän uskovia media-alalle vaikuttamaan, tekemään päätöksiä ja tuomaan julki totuudellista sanomaa.
    Rukoillaan maamme päätöksiä tekevissä asemissa oleville Jumalan viisautta ja näkökykyä ja ehdottomasti Herran pelkoa, että he voisivat toimia kansamme parhaaksi.
    Meillä on rukouksia kuuleva Jumala!!
    Siunattua tätä päivää ♥

    VastaaPoista
  5. HEIPPA!KIRSTI ystäväni!Vihdoinkin ehdin ja maltoin tulla tänne ihanaan ja kauniiseen blogiisi vierailulle.Kun mulla pää vaan pursuaa ideoita ja ajatuksia,tehdä lisää bloggauksia:)Täällä on kuitenkin niin mukava käydä!Yläpuolella mainittu kirja on varmaankin todella mielenkiintoinen!Kiitos vierailustasi blogiini,rakas Kirsti!On aina niin mukavaa,kun käyt siellä vierailulla:)Kiitos ihanista kommenteistakin.Taidat oppia jo kohta eri urheilulajien säännöt ulkoa,kun katselet niitä videoita:)Eilen valvoimme tosi myöhään.Menimme nukkumaan vasta puoli viisi tai viisi aamulla:)Nyt olemmekin aika väsähtäneitä.Tulen taas vierailulle,kun ehdin...T:Jani ystäväsi!

    VastaaPoista
  6. Kiitos Misty kommentistasi, minä tulin iloisesti yllätetyksi. Näin sen jo yöllä, mutta pitikin jo mennä nukkumaan, kun mies heräsi. Meille on "kehittynyt" tapa,että hän nukkuu vähän aikaa alkuyöstä, ja hän sitten jaksaa paremmin auttaa minua nukkumaan.
    Sinulla alkaa yövuorot työssäsi,ja koetat kääntää unirytmiä, se voi olla todella vaikeaa. Ehtiikö sitä kääntää,kun alkaakin uudelleen yövuorot. Mutta väsynyt olet varmasti yövuorojen päätyttyä?
    Onko sinulla usein yövuoroja?

    Lukeminen näyttää olevan sinullakin harrastuksena, se onkin mielenkiintoista. Minäkin olen aivan nuoresta lähtien lukenut paljon, kirjastossa kävin ahkerasti.

    Tämä kirja on kiinnostava,suosittelen lukemista. Ajattelin soittaa kirjastoon ja kysellä asiasta,vaikka emme asu samalla paikkakunnalla,niin olisin saanut tietoa kuuluuko se kirjastojen valikoimiin, mutta unohdin. Tämä painos on vuodelta 2005, ja uskoisin sitä olevan kirjastoissa.

    Kuvat ovat minusta ja lapsenlapsista, mieskin on joissakin.
    Kiitos kehuista, otin ne sellaisena, siitä hymystä sanoit kauniisti.

    Sinulla on hieno blogi Misty, ja kiinnostavia aiheita, joista kirjoitat. Olen vieraillut siellä välillä.

    Toivon sinulle jaksamista yövuoroon,
    ja enkeleitä ja siunausta!♥

    VastaaPoista
  7. Hei Johanna,kolmas kerta,kun yritän tehdä vastausta kommenttiisi. Netissä on ehkä vaikeuksia yhdistää.
    Kiitos kommentistasi,
    elämme jo tänä päivänä aikaa jolloin
    monet kansat kääntävät selkänsä Jumalan kansalle Israelille.
    Minuakin kauhistuttaisi, jos Suomi menettäisi Siunauksen,jolla on yhteys siihen, että Pyhät rukoilevat Israelin puolesta.

    VastaaPoista
  8. Hei Johanna!
    Onnistuin lähettämään osan vastauksestani,tässä jatkoa.

    Suomella on paljon yhteistyötä Israelin kanssa ja minäkin uskon, että päätöksillä, joita maamme hallitus tekee Israeliin nähden, on vaikutusta Suomen kansaan ja asemaan.

    Olen samaa mieltä,että meidän tulee rukoilla median puolesta, että siellä tulisi ilmi totuus ja ihmiset saisivat kokea Jumalan ihmeellisen suunnitelman. Ja rukoillaan, että Herra asettaisi uskovia median puolelle vaikuttamaan päätöksiä tekevissä elimissä. Jotka viisaasti ja totuudellisesti toimisivat kansamme parhaaksi.

    VastaaPoista
  9. Johanna, vastaus viestini on tänä yönä "pätkittäistä".

    Sanoit kommentissasi:
    Meillä on rukouksia kuuleva Jumala!!
    Minä sanon:
    Amen!
    Herran pelko on viisauden alku!
    Siunausta!♥
    Jooel 3

    VastaaPoista
  10. Hei rakas Jani ystäväni!
    Kiitos kommentistasi,ompa mukavaa lukea kommentteja.
    Sinulla "pää edelleen pursuaa" ideoita ja ajatuksia, se on mukavaa kuulla,
    koska sitten tiedän vierailupaikan minne mennä.
    Blogisi on hieno, no sinne tulen mielelläni.
    Kun sanoit.että taidan jo osata monien urheilulajien säännöt. Minun on vastattava,etten kovin monien, mutta jotain kuitenkin. Ja opin lisää blogissasi.
    Ei ihme,että olitte väsyneitä,kun menitte nukkumaan vasta viideltä aamuyöstä. Toivon että tänä yönä nukutte hyvin, kumpikin.
    Jumalan siunausta rakkaat Jani ja Kata!!♥♥♥

    VastaaPoista
  11. Jani,unohdin sanoa,että kirja tässä yläpuolella on lukemisen arvoinen,mielenkiintoinen.
    Siunauksin: Kirsti

    VastaaPoista
  12. Hei rakas!
    Kiitos =)
    Minulle kuuluu ihan hyvää.Lähden kohta ulkoilemaan ja ehkä käyn kirpputorilla.
    Sinulla on paljon hyviä ajatuksia ja sinun kanssasi on aina kiva keskustella.
    Olet kaikintavoin todella ihana♥♥♥

    Mekin vasta aloitimme kirjaa ja se unohtui taas ja jäi kesken,mutta vaikutti erittäin rohkaisevalta ja hyvältä.Joskus kun kaksistaan luemme pitää vain järjestämällä järjestää sitä aikaa siihen tai muuten se jää lukematta =)
    Siunauksin.Kata

    VastaaPoista
  13. Moikka rakas Kirsti!♥,Ihana postaus ja rohkaseva kirja!,On mukavaa lukea tallaista ihanaa kirjotusta,oot tosi taitava postauksien tekia!,Olet ihana ihminen!♥,Voimia kaikkeen!!!,Rukoilen puolestasi!,Mukavaa viikon alkua!,Halauksin>Krista

    VastaaPoista
  14. Niin aikaa pitää järjestää kirjan yhteisiin lukuhetkiin.
    Sama se on meilläkin.

    Kiitos rakas kommentistasi.
    Oli kiva jutella kanssasi.

    Joko kävit kirpputorilla?
    Ulkoilu tekee hyvää!
    Siunausta päivääsi kultaseni!♥♥♥
    t.äiti

    VastaaPoista
  15. Kristalle! Edellinen oli vastaus rakkaalle Katalle

    Siis hei rakas Krista, nyt vastaan sinulle.
    Oli kiva kommentti, kiitos.
    Sinäkin olet ihana ihminen.
    Kirja on hyvä,kannattaa lukea.

    Tänään oli ihanaa,kun sain teiltä molemmilta tytöiltäni kommentin.

    Rukoilen puolestasi ja kiitos, kun sinäkin olet rukoillut minun puolestani.

    En jaksanut nousta ennen kolmea, mutta nyt tässä ollaan jo päivän rytmissä mukana. Hyvää vointia kultaseni!♥♥♥
    t.äiti

    VastaaPoista
  16. Rick Warrenin kirjat ovat varmasti lukemisen arvoisia. En ole vielä lukenut, mutta ajatuksen tasolla ovat lukusuunnitelmissa.
    Välillä tulee sellainen "hepuli", kun on niin paljon hyviä kirjoja, joita haluaisin lukea ja sitten on myös niitä kirjoja, jotka olen joskus lukenut, mutta haluaisin lukea uudelleen. Liian vähän tunteja vuorokaudessa! Ei sentään; ihan sopiva määrä, sillä Taivaan Isä on säätänyt päivämme pituuden :)
    Siunausta jokaiseen päivääsi!

    VastaaPoista
  17. Kiitos Nurkkalintu kommentistasi!
    Oli mukava saada se:)

    Nyt Seljakirjoja saa taas ostaa, näin erään kirjakerhon valikoimissa kaikkia osia.
    Sinullahan oli niistä joitakin?

    Kirjoja on niin monia,joita haluaisin lukea,mutta nyt on ollut sellainen vaihe etten saa aikaseksi aloittaa, vai onko siihen syynä kiire, haluisi tehdä enemmän,eikä ehdikään.

    Raamatun lukemisen tulisi olla etusijalla, uskovan hengellistä ravintoa ei saisi laiminlyödä.

    Taivaan Isä on säätänyt päivän tämän pituiseksi, onneksi muistutit, aloin miettimään, miksi on kiire.

    Yhdessä miehen kanssa kuitenkin tuota Warrenin kirjaa tutkitaan.

    Ihana kevät on pian käsillä,eikös ole loistavaa:)
    Hyvää yötä, Jeesus myötä!♥
    Siunauksin!

    VastaaPoista
  18. Oikeassa olet, Raamattu onkin kirjalistani iki-ykkönen. Pyrkimykseni on, että jos en päivän aikana muuta kirjaa ehdi / jaksa lukea, niin silloin tartun Raamattuun ja luen edes joitakin jakeita ja mietiskellen rukoilen niiden pohjalta.

    Juu, muutama Selja-kirja on hyllyssäni.
    Jos meillä olisi lastenlapsia, olisi kiva ostaa lasten kirjoja ja lukea niitä itsekin :)

    Kevään valoa kohti olemme onneksi menossa. Jospa olo sen myötä virkistyisi....
    Taivaan Isä on säätänyt tänne pohjolan perukoille nämä pimeätkin viikot, joten voimme uskoa, että vähemmän virkeinäkin saamme päivämme viettää. Silloin on hyvä hakeutua Jeesuksen seuraan lepäämään.

    Keskiviikko-aamu on nyt vielä aivan pimeä ja kahvikaan ei ole vielä tehonnut niin, että puhtia löytyisi lähteä päivän pakollisiin kuvioihin, joten istun tässä läppärillä ja laiskottelen :)
    Siunausta päivääsi!

    VastaaPoista
  19. Hyvää keskiviikkopäivää klo 16.50.
    Huomasin, että neljän aikaan ei enää ollut niin pimeää,kuin jouluna,kuitenkin tarvitsin valoa,kun tutkin postia.
    Olen taas päässyt päivän rytmiin ja blogiin. Päivään ohjelmistoon kuuluu niitä pakollisiakin kuvioita.
    Kiitos Nurkkalintu kommentistasi, olen niin kiitollien sinusta blogiystävä.

    Raamatusta on todella hyvä lukea vaikka joitakin jakeita, jos ei ehdi/jaksa enempää, ja niinkuin sinä sanoit, kuinka mietiskellen niiden pohjalta rukoilet.
    Minäkin tahdon tehdä niin omassa elämässäni.
    Joskus on jäänyt kokonaan sanan lukeminen, varsinkin jos on yövieraita tai kiireitä ja tekemisiä.
    (kuten viipyminen tietokoneella)
    Joskus taas on tuskatiloja,joka vaikuttaa ettei voi tehdä mitään.
    Sisäisesti uskova kuitenkin rukoilee jatkuvasti,ja ahdistuksessa vielä enemmän.

    Näinä pimeinä viikkoina emme aina ole virkeänä,mutta saadaan hakeutua Jeesuksen seuraan ja levätä, kiitos Jeesus! Iloitaan Hänessä!

    Minä ostan lastenlapsille lahjaksi kirjoja, ja luen ne yleensä itsekin. Lapsille on myös tarjolla hengellisiä hyviä kirjoja.
    Olen ostanut hyllykköömme joitakin.

    Kyllä olo virkistyy, kun valoisa kevät vähitellen koittaa:)
    Nyt kello onkin jo 17.45
    Kuuntelimme raamattuopetuksen ohessa.

    Siunausta!

    VastaaPoista