maanantai 17. joulukuuta 2018

JOULUN AJAN AJATUKSIA


Englannin kielessä tavallisin joulua tarkoittava sana on Christmas, joka tulee muinaisenglannin sanoista Cristes Maesse eli "Kristuksen messu". Saksaksi  joulu on Weihnachten, mikä tarkoittaa pyhiä öitä. Katolinen kirkko käyttää joulusta latinalaista nimitystä Dies Natalis Domini, joka tarkoittaa Herran Syntymäpäivää. Siitä ovat  peräisin italian sana Natale, portugalin Natal ja espanjan Navidad. Myös ranskan  joulua tarkoittava sana  Noel on mahdollisesti samaa  alkuperää,, joskin sen on myös arveltu  johtuvan "hyvää uutista"tarkoittavasta  sanasta  novel.
Rauhallista Joulun odotusta
Jeesuksen Kristuksen syntymä tapahtui näin.  Maria, Jeesuksen äiti, oli  kihlattu Joosefille. Ennen kuin heidän  liittonsa oli vahvistettu, kävi ilmi, että Maria, Pyhän Hengen vaikutuksesta oli raskaana.
Matteus 1:18.
Sen tähden Herra antaa itse teille merkin: neitsyt  tulee raskaaksi ja synnyttää pojan  ja  antaa  hänelle  nimen IMMANUEL. Jesaja 7:14.
Kun Joosef ajatteli  tätä, hänelle ilmestyi yöllä unessa Herran enkeli , joka sanoi:"Joosef. Daavidin poika, älä pelkää ottaa Mariaa vaimoksesi.  Se,  mikä hänessä on siinnyt, on lähtöisin Pyhästä Hengestä. 
Matteus 1:20.
Hän synnyttää pojan,  ja sinun  tulee antaa pojalle nimeksi  Jeesus, sillä hän pelastaa kansansa sen synneistä.
Matteus 1:21.
Sinä, Juudan Betlehem, et ole suinkaan vähäisin heimosi valtiaista, sillä sinusta lähtee hallitsija, joka on kaitseva kansaani  Israelia.
Matteus 2:6. 
Tietäjät näkivät tähden, ja heidät valtasi suuri ilo.He kysyivät:"Missä se juutalainen kuningas on, joka nyt on syntynyt? Me näimme hänen tähtensä  nousevan taivaalle ja tulimme osoittamaan hänelle kunnioitustamme."

 He  menivät taloon ja näkivät lapsen ja hänen äitinsä Marian.  Silloin he  maahan heittäytyen kumarsivat lasta, avasivat arkkunsa ja antoivat hänelle  kalliita lahjoja: kultaa, suitsuketta ja mirhaa. 
Matteus 2:2 ja 10- 11. 

Tule jouluni, niinkuin ennen tulit lapsuusleikkini majoihin. Olet muuttunut vuotten mennen. Vai minäkö  muuttunut, vavahdin.
Joulunakin voi rakkauden osoittaa tekoina ja lahjoina.

Ellei Joulu ole SYDÄMESSÄSI, et löydä sitä kuusenkaan alta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti