torstai 29. toukokuuta 2014

Helatorstai


                  Helatorstai
 Ps. 47: 6- 9.  -  Dan. 7:13- 14.  - Ap.t.1: 1- 11. tai  Ef. 4:7 15. -  Joh. 17: 24- 26.
                                                                    

Juuri ennen kuin Jeesus astui ylös taivaisiin, hän sanoi opetuslapsilleen: "Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan odottakaa Isältä sen lupauksen täyttymistä, jonka te olette minulta kuulleet. Sillä Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä, ei kauan näitten päivien jälkeen." (Apt. 1:4,5) Jeesus oli luvannut lähettää opetuslapsilleen Pyhän Hengen. Hän käski heidän odottaa sen lupauksen täyttymistä. Näin ollen Kristuksen taivaaseen astuminen liittyy yhteen helluntain kanssa, joka on kymmenen päivää myöhemmin. Myös tämä asia liittyy yhteen lähetystyön kanssa. Helluntaina ja sen jälkeen apostolit saarnasivat myös pakanoille evankeliumia. Jumala osoitti, että Vapahtajan sovitustyö koskee koko maailmaa, ja kaikkien on saatava kuulla evankeliumi.

Jeesuksen astuminen ylös taivaisiin liittyy yhteen myös viimeisen päivän kanssa. Kun apostolit katselivat taivaalle, Jumalan sanansaattajat sanoivat heille: "Galilean miehet, mitä te seisotte ja katsotte taivaalle? Tämä Jeesus, joka otettiin teiltä ylös taivaaseen, on tuleva samalla tavalla, kuin te näitte hänen taivaaseen menevän." (Apt. 1:11) Viimeisenä päivänä Jeesus on tuleva takaisin. Silloin hän tulee kunniassaan ja kirkkaudessaan. Hänen tulemisensa on samanlainen kuin taivaisiin astuminen ainakin kolmessa mielessä: 1) hän astui ylös taivaisiin, hän on tuleva alas taivaasta; 2) hän astui ylös näkyvällä tavalla, hän myös palaa näkyvällä tavalla; 3) hän meni pois ruumiillisesti, hän myös palaa ruumiillisesti. Hänen paluussaan on yksi ero verrattuna taivaisiin astumiseen. Kun hän palaa, hänet saavat nähdä kaikki ihmiset eikä vain pieni joukko.

Vapahtajan maanpäällisen elämän myötä alkoi Uusi liitto, jonka aikaa mekin elämme. Tämä on samalla viimeinen aika, joka päättyy Vapahtajan palatessa takaisin tuomitsemaan elävät ja kuolleet. Tänä aikana hän ei siis kuitenkaan ole poissa meidän luotamme, vaan on omiensa kanssa ja on meidän Puolustajamme taivaassa.
        
2 kommenttia:

  1. Oikein hyvää ja siunattua Helatorstaita sinulle Kirsti ja perheellesi.♥

    VastaaPoista
  2. Kiitos hyvistä sanoistasi! Niissä kiteytyy Helatorstain sanoma.
    Siunausta sinulle ja perheellesi!!

    VastaaPoista