sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Sunnuntain mietteitä

 Perjantaina oli Ystävänpäivä, suunnittelin silloin kirjoittavani  tilatekstityksen,  mutta en vaan ehtinyt:) Nyt sitten jälkeenpäin vähäsen.
 14.2. oli Ystävänpäivä
  Voitto,  Valentin, Tino nimpparisankareina.  Latinan Victor eli "voittaja" suomennettiin 1800- luvulla  Voitoksi.  Se on hiljalleen  harvinaistunut.  Latinassa  vankkaa  ja tervettä tarkoittava  Valentin on palannut  käyttöön,  samoin lyhenne Tino.
Lähetin  muutamia kortteja.
 Ystävänpäivä on vuoden ensimmäinen kukkajuhla Suomessa ostetaan silloin yli  45  miljoonalla eurolla kukkia Ystäville ♥ ♥ Iki-ihanat  tulppaanit tuovat kotiin kevään.  Eilen  lauantaina  Susanna,  Salla  ja Milla olivat täällä, eika malttaneet lähteä kotiin,  pikkutytöille oli junaradoilla leikkiminen niin kiintoisaa, eihän siitä malttanut kertakaikkiaan,  Sakari sanoi kymmeneltä, että pitäisikö jo lähteä ( myös edellisen viikon  lauantaina, vasta kymmeneltä mieheni vei heidät kotiin, ja, sunnuntaina Salla Susanna olivat luonamme,  Milla oli kaverilla yötä.).
                                       
                                       KUULUMISIA  SUNNUNTAIPÄIVÄLTÄ    Kolmas sunnuntai ennen  paastonaikaa.  Kai nimpparisankari.  Kai on vanha roomalaisnimi  Caius tai  Caius yleistyi  meillä  1900-luvulla muodossa Kai.  Nimellä riitti  kannattajia etenkin 1970- luvulla,  mutta tällä  vuosituhannella sen suosio on hiipunut.
Minä jaksoin herätä vasta puoli kaksi päivällä,
  kun  en saanut nukutuksi, syynä  oli niin hirvittävät tuskat.  Ensiksi herättyämme luimme Raamattua, se on tärkeä ottaa aina ensimmäiseksi,  tuntuu hyvältä koko päivän,  mutta jos se aamulukeminen jää,  niinkuin  olympialaisten vuoksi parina päivänä jäi,  niin tuntui tosi surkealta.
 Sitten vasta ihanan aamupalan aika.  Meillä on aamulla kokoviljaleipää,  jossa on päällä salaatinlehtiä,  joskus juustoa,  ja mandariinilohkoja.  Sunnuntainpäiväkahvin kera on yleensä pulla tai kääretorttua. Nykyisin ei arkipäivänä oteta mitään herkkua kahvin kanss,  vaan leipää, se on hyvää. Miehelle tuli miesten viestihiihtoa Sotshista. Eilen  Suomen naiset saivat hopeaa viestistä,  hyvä  Suomi.  Suomella on toinenkin hopea.  En muista mikä nainen ja mikä urheilulaji.   Sotshi  on hmeellinen kaupunki,  siellä on talviurheilulajeja,  ja silti voi mennä  uimarannalle uimaan. Olympialaiset ovat siis  tänä vuonna Venäjällä.  Se olympiakylä on kaikkine  hienoine paikkoineen  rakennettu  seitsemän vuoden aikana

Tänään lapset halusivat tulla uudelleen,  he  olivat soittaneet Susannalle, Saku  toi heidät. Ensin herkuteltiin lauantain karkilla ja suklaalla

 

                                 Tytöt pelasivat monopolia,  se on nykyinen peli samasta vanhanaikaisesta monopolipelistä,  jota  mekin olemme  mieheni ja hänen veljiensä kanssa pelailtu aikoinaan  Me asuimme  Sakarin perheen yläkerran huoneissa yli  puolitoista vuotta.  Yksi hänen veljistään Arto asui  vielä kotona,  ja Ilkka opiskeli pääkaupungissa, ja kävi kotona lomilla. Erkki asui vaimonsa ja tyttönsä kanssa Tampereella. Ja olihan vielä Kalevi.


                                 No nyt
  tähänpäivään:
 oli onnistunut  ja iloinen päivä kaikenkaikkiaan,  ensin kuuntelimme mieheni kanssa Meller cd:tä. Tytöt olivat tällä kertaa vain Susannan kanssa  tyttökoulussa, sitten he  pelasivat  monopolia,  jota kesti pitkään,  sitten  juoksuleikit vuorossa, Susanna otti kiinni  tyttöjä,  ja siihen liittyy ääntä ja kiljumista,  minua ei ääni lainkaan haittaa,  se on upeaa,  varsinkin kun tietää tytöillä olevan mukavaa. 
 Minun tehtävänä oli käyttää
 kameraa,  muutaman otoksen
 verran  sain  kivoja kuvia.   Eilen
 Susanna päivitti  minun puhelimeni,  ja sain siirrettyä siinä olevat kuvat. :) ♥ 
 Kristiina lähetti siihen 
minulle
 jonkun kuvan tyttöjen matkasta,  kaunis kiitos  Kristiina tyttärelle :) ♥ ♥ ♥Hyvää yötä,  Jeesus myötä
kaikki rakkaat lukijani. Nyt on aika
 päästä
 lepäämään. Kumpa te kaikki rakkaat
 olisitte ottaneet Jeesuksen
 Kristuksen sydämiinne asumaan, Jeesus rakasti  meitä niin paljon,  että antoi Henkensä meidän edestämme, hän kuoli ristillä syntiemme vuoksi, että meillä olisi elämä ja rauha. Tehdään parannus, ja pyydetään anteeksi rikkomuksemme, jokainen on tehnyt väärin, syntiä, Jeesus on ainut tie Taivaaseen. 
 Sinne ei pääse mitään muuta kautta,  ei hyvillä teoilla,  ei tekemällä lahjoituksia hyväntekeväisyyteen,
  sinänsä kaikki hyviä asioita tehkää
 niin edelleen:) ♥♥♥

♥♥♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti