lauantai 4. tammikuuta 2014

Kirjaesittely   MEILLÄ  OLI TAAS MUKAVA JOULU,  OLI  ILO PITÄÄ  VIERAINA RAKKAITA LAPSIAMME
. JOULUAATTONA TULIVAT  MYÖS   KRISTIINA;  SUSANNA,  MILLA  JA  SALLA.
LÄHINNÄ LAPSOSET JAKOIVAT  LAHJOJA KUUSEN ALTA..   PERJANTAINA, EILEN SIIS KATARIINA  JA  JANI  LÄHTIVÄT KOTIIN.  MARJAANA  OLI KIPEÄ;  HE JOUTUIVAT  MARKON KANSSA LÄHTEMÄÄN  JO  TAPANINPÄIVÄN JÄLKEISENÄ PÄIVÄNÄ  ENSIAPUUN ACUTAAN,   27.12.
  KRISTALLA OLI KOVAT VATSAVAIVAT  JA OKSENTELUA.
.
 SUNNUNTAINA 22.12, SOITELTIIN KRISTAN KANSSA  JA TOIVOIMME,  ETTÄ KAIKKI OLISIMME JOULUNA  TERVEITÄ...  HÄNELLÄ ALKOI   KUITENKIN  JO  MAANANTAINA;  23.12.  AAMULLA   MASSUKIPU.  JA KIPUA OLI AATTONA JA  JOULUPÄIVINÄ..
KUN   TOISET JOUTUIVAT LÄHTEMÄÄN,  NIIN TOISET  TULIVAT TILALLE;  ELI  SUSANNA JA  SALLA  JA MILLA.
KIRJOITAN VÄHÄN MYÖHEMMIN JOTAIN JOULTUNNELMISTA JA TEKEMISISTÄ:
OLEN TÄNÄÄN OLLUT VÄSYNYT JA  TUNTENUT  OLONI KOVIN HEIKOKSI:. MINULLA ON OLLUT  VUOSIA SITTEN SYDÄMEN RYTMIHÄIRIÖITÄ,   IHAN SELLAINEN OLO....
. .

                                                      ♥ ♥ ♥                                 
                                                                                        
            Torjuttuja tunteita                                                                                   
                                                                      


Lähde sovintomatkalle."
 Menneisyys on toisille voimavara,  toisille taakka.
Jokainen kaipaa tulla hyväksytyksi ja arvostetuksi. Jokainen tarvitsee turvaa, läheisyyttä, rohkaisua, kannustusta ja tukea. Jokainen tarvitsee ja haluaa lohdutusta sekä kunnioitusta. Positiiviset tunteet ovat viesti tarpeittemme toteutumisesta, ja negatiiviset tunteet kertovat, että jotkut odotuksistamme eivät ole päässyt täyttymään.
Kaikki tunteet ovat Jumalan luomia, ja jokaisella on oma tehtävänsä. Psalmien kirja kuvaa ihmisen tunteita laidasta laitaan. Paavalin kirjeessä korinttolaislle  2 Kor. 7:6-16 , jossa kymmeneen jakeeseen mahtuu  useita  tunteisiin liittyviä sanoja. Ne kuvaavat lohdutusta, rohkaisua, ikävöintiä, suremista, kiivautta, ilahduttamista, mielipahaa, katumusta, iloa, murhetta, intoa, puolustautumista, suuttumista, pelkäämistä, rankaisemista, huojentumista, häpeää, kiittelemistä, sydämen lämpemistä, arkuutta, kunnioitusta ja luottamusta.
Jumala tuntee iloa (Jes 62:5), sääliä (Jes 63:9, Hoos 2:14-17) ja inhoa (3 Moos 20:23. Jeesus itki (Joh 11:35).
Hän on tuntenut kärsimyksiä ja kiusauksia ( Hepr 2:18). Hän on elänyt ihmisen elämän kaikkine tunteineen, siksi hän kykenee ymmärtämään ihmisen tunteita ( Hepr 4:15, Hepr 5:1-8).

-  kirjasta  sovintoon elämän kanssa  Saara Kinnunen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti