lauantai 20. elokuuta 2011

Oma seurakunta

Tulin,  oikeammin, sain tulla  uskoon  helluntaiseurakunnassa. Siellä  olevat uskovat  naapurit  olivat rukoilleet puolestani jo ennenkuin  edes tiesin helluntaiuskovista.  Meillä  kuten  suurimmalla osalla  suomalaisista on  ennakkoluuloja heistä  ja kyseessä olevasta  srk:sta. Ja he  ovat aivan samanlaisia,  uskonsisaria  ja  veljiä kuin  kuka  tahansa.
Kohdallani tapahtui,  että  ahdistuksessa ollessani,  sairaana ja yksinäisenä,  muistin erään tuttavamme (Jumala varmasti  toi hänet  mieleeni).  Soitin  hänelle  ja  kysyin; "voinko  tulla  kanssasi katsomaan  sitä  teidän  seurakuntaanne?  Menimme  sunnuntai-iltana  sinne.  Minä  en ymmärtänyt  juuri  mitään,  mutta  nostin käteni,  kun  kysyttiin kuka haluaa  antaa  elämänsä  Jeesukselle? Ihan kuin  olisi ollut  pakko nostaa  käsi. Ihana Orvokki  tuli  kanssani eteen,  ja puolestani  rukoiltiin. En  sillä  kertaa  omasta mielestäni  tiennyt  tai  saanut  pelastusvarmuutta,  tai  en  ymmärtänyt.   Mutta  aloin  lukea  säännöllisesti  Raamattua  Uudesta  testamentista  Johanneksen evankeliumista.  Kävin  Raamattuopetuksissa-  ja  tunneilla. Mieheni  vastusti  uskoa voimakkaasti,  mutta  vei  minua  seurakunnan tilaisuuksiin. Mielestäni  Johanneksen  evankeliumi  on erityisen  rakas. Kaksi  vuotta  kului,  luin paljon Raamattua  ja  kuuntelin  hengellistä  musiikkia,  mutta  en  ollut  varma  olenko  uskossa.  Olin  kasvanut  kodissa  jossa ei  tiedetty  mitään uskonasioista,  ja  jossa ei  menty  kirkkoon,  ei ollut  mitään  mitä  ihanassa  uskovassa  kodissa  voi olla.  Kävin  kyllä  itse  tyttökerhossa,  mutta  siellä  ei  koskaan  puhuttu,  että  Jeesus  on  tie,  että  Hänet  otetaan  sydämeen  asumaan,  Hänen  kauttaan  pelastutaan  Jumalan  lapseksi. Jeesus on tie,  totuus ja  elämä.


kuinka  Jeesus  rakastaa  minua  sellaisena  kuin olen.
Silloin tiesin  olevani  pelastunut,  ulkona näytti  kauniilta,  
vaikka  oli  helmikuu.


Jeesus siunaa lapsia.
Mutta hän sanoi heille:" Ei tämä sana kaikkiin sovellu,  vaan ainoastaan niihin,  joille  se on suotu.
Sillä on niitä,  jotka syntymästään ,  äitinsä  kohdusta  saakka,  ovat  avioon kelpaamattomia,  ja on niitä,  jotka ihmiset ovat  tehneet avioon kelpaamattomaksi,  ja niitä,  jotka taivasten  valtakunnan tähden  ovat  tehneet itsensä avioon kelpaamattomiksi.  Joka voi sen  itseensä sovittaa,  se sovittakoon.
Silloin tuotiin hänen tykönsä  lapsia,  että  hän panisi kätensä heidän päälleen ja rukoilisi,  mutta  opetuslapset  nuhtelivat tuojia. 
Niin Jeesus sanoi:"Antakaa lasten olla,  älkääkö estäkö  heitä,  silla senkaltaisten on taivasten  valtakunta.
Ja Hän pani kätensä  heidän päälleen ja lähti  sieltä.
  Matt. 19:11 -15.


Ja  he toivat hänen tykönsä lapsia,  että hän koskisi heihin; mutta opetuslapset  nuhtelivat tuojia.
Mutta kun Jeesus sen näki,  närkästyi hän  ja sanoi heille: "Sallikaa lasten tulla minun tyköni,  älkääkä  estäkö  heitä,  sillä senkaltaisten  on Jumalan valtakunta.
Totisesti  minä  sanon teille: joka ei ota  vastaan Jumalan valtakuntaa  niinkuin lapsi,  se ei  pääse sinne  sisälle.
Ja Hän otti heitä  syliinsä ,  pani  kätensä  heidän päällensä ja siunasi  heitä.  Mark.10:13 - 16.

8 kommenttia:

 1. Kirsti jumala pitää meistä kaikista selaisina kun olemme,kyllä me lapsena käytiin joka pyhä kirkossa,uskon että jumala kuuli rukouksemme jo pienenä,ja pitää meistä huolta,jumalalle kiitos siitä,siunattua alkavaa viikkoa Kirsti<3

  VastaaPoista
 2. Kaunis seurakunta.
  Jumala herättää uskon, se on lahja.
  Ihana kun on saanut sen lajan. Kiitos Jumalalle.
  Runsasta siunausta sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Ritva,voi miten ihanaa,kun teidät pienestä lähtien vietiin kirkkoon ja rukoiltiin♥

  Kyllä meillekin se yksi rukous opetettiin se
  Levolle laskeon luojani,armias ole suojani.

  Olen aikuisenakin rukoillut sen,mutta olimme koko perhe pimentyneinä uskon asioista.
  Eikä lapsena voi ymmärtää ellei joku rakasta ja ellei kerrota, eikä puhuta.

  Minä vasta aikuisena koin Jeesuksen rakkauden.
  Varmasti Jumala kuuli lasten rukoukset.

  Siunausta Ritva teille♥

  VastaaPoista
 4. Kiitos Sylvi ystäväni♥
  Jumala hyväksyy jokaisen ihmisen sellaisena kun hän on.
  Ja antaa anteeksi,kiitos Jumalalle!
  Se lahja on korvaamaton.

  Ja te saitte jo lapsena kokea sitä. Lapselle on ihana kasvaa uskovassa kodissa,mutta aikuista vartenkin on armo tarjolla

  Ihmeelliset on Herran tiet.


  Siunausta alkavalle viikolle teille Sylvi♥

  VastaaPoista
 5. Kerroit tosi hyvin miten tulit uskoon.Siittä tulee Jeesuksen armo hyvin esiin,ettei tarvii suorittaa!Kiitos!:)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Jani,mukavaa kun kommentoit♥

  Niin toiset tulevat uskoon,joilla ei ole ollut uskovaa kotia, he eivät ole kuullut evankeliumia.

  Taas he joilla on uskova kotiympäristö, he kasvavat uskoon.
  Muistathan Jani, torstai on toivoa täynnä!

  VastaaPoista
 7. Heippa ihana!♥Se on kyllä ainutlaatusen hienoa,että me ollaan armosta saatu tulla uskoon.Oli kiva kun kerroit täälläkin miten tulit uskoon.Jeesus on parasta mitä meille on tapahtunut.

  Kuule...mulla on taas vaikeuksia anopin kanssa.Hän ei ymmärrä ollenkaan nuoria naisia.Tuntuu siltä.Hän ei haluu et alottasin harrastusta,josta sulle puhuin.Mutta alotan sen silti.Ei kaikkia asioita voi sanoa vedoten,että ne ovat syntiä.Ei mun mielestä tanssiminen pelkästään tyttöjen kanssa ole ollenkaan väärin.Sehän on ainoastaan liikuntaa.
  Jos en menisi sinne mulla ei olisi ystäviä ja jäisin kaikesta sosiaalisesta elämästä paitsi,niinkuin yleensä aina.Nyt haluun tehdä jotain joka on mulle itelleni tärkeetä.Tiät,että rakastan anoppiani.Sanon vaan,että rukoile puolestamme.kun on rankkaa kun on tällänen tilanne.En tiä miksi hän on alkanut olla mua kohtaan tällänen.On paha olla sen takia.Ja silti pitäs antaa anteeksi kokosydämestä.Sitä tahtoo,mutta tarviiko silti aina kaikessa totella yhtä ihmistä.En todellakaan tarkota pahaa,mutta sä tiät mitä mä tarkotan.

  Voimia sinne teille kaikille.Halauksin,Kata :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos Kathy rakas♥
  Ollaan saatu armosta tulla uskoon- pelastua.
  Jeesus on parasta!

  Kata,taas tulee samankaltaisuutta meidän asioihimme. Minullakin oli sellaisia kokemuksia, minua harmittaa,kun olin liian pelokas,että jätin kaikki unelmat ja en uskaltanut pitää kauniita vaatteitani
  Onpas se ikävä asia, oikeammin kamala. Mutta jos voit, niin älä jätä sitä, mikä on sinulle itsellesi tärkeää. Koska emmehän saa arvostelemalla lopettaa nuoren naisen unelmia ja tekemisiä. Se vain haavoittaa.

  Ja elämästä tulee yksitoikkoista,jos siitä puuttuu sosiaalinen ystäväverkosto.
  Pelkästään neljän seinän sisällä olo ei ole kenellekään hyväksi.
  Liikunta on selällesi hyväksi ja mielellesi piristävä harrastus.
  Meidän tulisi rukoilla, sen teemme.

  Tulisi antaa anteeksi, vaikka joskus se on vaikeaa, mutta Hänen avullaan♥
  Siunausta Kathy♥ Halauksia!

  VastaaPoista