sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Kirjoja

ihminen ei jaksa aina  uskoa  parempaan  huomiseen.  Juuri  silloin  on aika   harjoittaa  uskoa.  Juuri  silloin on aika odottaa  Jumalan siunausta.  Meidän on aika  julistaa,  mihin  uskomme,  etsiä  Jumalan mielisuosiota  ja  antaa  Hänen  hallita elämäämme.
Löydämme  onnen,  kun  annamme  Hänen  suunnitelmiensa  toteutua  elämässämme.
Maailmanlaajuinen taantuma on pakottanut  monet lykkäämään unelmiansa toteutumista  tai  perumaan suunnitelmiaan.  Olet ehkä joutunut työttömäksi,  menettänyt  omaisuutesi tai ehkä jopa kotisi. Ehkä sinulla on terveys-  tai  ihmissuhdeongelmia.   Vaikeudet vain tuntuvat  jatkuvan.
Nyt ei kuitenkaan ole aika lakata pyrkimästä tavoitteisiin tai lakata  unelmoimasta.
Nyt ei ole aika masentua.   Sinusta voi tuntua,  ettet saavuta tavoitteitasi vielä pitkiin aikoihin.  Totuus on kuitenkin,  ettet tiedä sitä. Unelmasi saattaa toteutua hyvinkin pian.  Voit  luulla,  että  siihen menee vielä vuosia,  mutta  jos pysyt uskossa,  kukapa tietää?  
En tiedä,  mihin olet matkalla, mitä unelmoit tai miten paljon  edessäsi on esteitä.  Rohkaisen sinua kuitenkin antamaan tämän kirjan sanoman koskettaa sinua syvältä.  Ota se vastaan uskossa.  Olet lähempänä kuin luuletkaan.
Joel Osteen
HELLUNTAILIIKKEEN  KESKEISENÄ  MUOVAAJANA  ON OLLUT  USKO  PYHÄN HENGEN  VOIMAAN  JA  TOIMINTAAN:  JEESUS  KASTAA PYHÄLLÄ  HENGELLÄ! 
HÄN TÄYTTÄÄ  JA KÄYTTÄÄ IHMISTÄ.  JUMALAN KUVAKSI LUOTUA  MUTTA  LANGENNUTTA. 

Mutta miten  helluntailiike  on ymmärtänyt Jumalan  luomistyön ihmisen kohdalla?  Mitä käsite Image Dei,  Jumalan kuva,  tarkoittaa  ja millainen on  ihmisen  olemus klassisen  helluntailaisen ajattelun  mukaan?  Entäpä  miten   helluntailaisuus   ymmärtää  lankeemuksen  ja sen  seuraukset?  Onko vastasyntynyt  lapsi  viaton   Jumalan silmissä?  Miten  helluntailaisuus on käsittänyt  perisynnin?

Helluntailiikkeelle  tyypillinen Kristus-keskeinen  ajattelu  ja  teologia  tulee  kuitenkin vahvimmillaan  esiin,  kun puhutaan  ihmisen  lunastuksesta  ja  sen  seurauksista.  Ns.  nelikulmainen evankeliumi,  jossa  Kristus nähdään ihmisen  pelastajana,  parantajana,  Pyhällä  Hengellä täyttäjänä   ja  takaisin palaavana Kuninkaana,  avaa  lukijan  eteen  uskoa  vahvistan  näkökulman  Kristukseen  ja  Hänen toimintaansa maailmassa ihmisen kautta.  Tämä  näkökulma on helluntailaisuutta edelleenkin eteenpäin  vievä  voima,  joka  ei  saisi  kadota tämän päivän helluntailaisen kristillisyyden ytimestä.
Edellä mainittuihin ja moniin muihin klassisen helluntailaisuuden  opetuksiin  lukija  pääsee tutustumaan käsillä olevassa tutkimuksessa.  Kirjan alkuosassa tutustutaan  lyhyesti  myös  helluntailiikkeen  kirkkohistorialliseen taustaan  ja sen  teologiseen  kehitykseen.  Runsas alaviitteistö ja lähdeluettelo tekevät lukijalle  mahdolliseksi syvällisemmänkin  tutustumisen  helluntailaiseen  ajatteluun  ja teologiaan.  

"Suomalaiset  lukijat  ovat viimeinkin  saaneet käsiinsä  huolellisesti  tehdyn,  selkeästi kirjoitetun ja tasapainoisella otteella tehdyn  tutkimuksen  siitä,  mitä  tämä maailmalla  kaikkein nopeimmin  kasvava kristinuskon  haara  opettaa ihmisen  alkuperästä,  luonteesta,  lankeemuksesta  ja  pelastuksesta."
                              - Veli-Matti  Kärkkäinen
Systemaattisen teologien  professori  ( Fullerin  teologinen seminaari)  ja  ekumeniikan dosentti (Helsingin  yliopisto)

                       Petri Mäkilä  on  Patmos Lähetyssäätiön  toimittaja   ja pastori sekä  koulutukseltaan  teologian  maisteri.  Kolmannen  polven helluntailaisena helluntailiikkeen  historia,  nykytilanne ja  teologia ovat lähellä hänen  sydäntään.


11 kommenttia:

 1. Kertomasi perusteella kuullostaa hyvältä ja toivoa antavalta kirjalta.Sinulla on paljon hyviä kirjoja.Ihanaa aina vierailla täällä blogissasi♥

  Emme mene seurakuntaan tällä kertaa.Väsyttää sen verran paljon ja ensi viikolle olisi ohjelmassa monia vierailuita.ym.Radiokirkko on rauhoittava ja hyvä,jolta kuuntelemme deiltä.Toiivottavasti pian taas nähtäisiin.
  Rakkain terveisin,Kata

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä Katariinan kanssa.
  Oletpa sinä kaunis tuolla sivupalkissa, suorasanainen ihminen oon.
  Sinulla sitä vasta ihana blogi onkin, kauniita kuvia sivupalkissa.
  Linkitän sinut ihan uuteen blogiini, siellä vasta on yksi perhonen , niin löydän tänne helmpommin ♥

  Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Hei rakas Katani!
  Se kirja antaa toivoa.
  Pyydä Jumalaa toteuttamaan rohkeat unelmasi ja syvät kaipauksesi,josta ehkä olet jo luopunut.Hän voi vastata niihin. Kirjassa sanotaan,kun pyydät harjoitat uskoasi.

  Me kuunneltiin taivaan ja maan väliltä ohjelma ja myös radiokirkko,ihan äsken.

  Pian nähdään,se on ihanaa.♥
  Siunausta alkavaan viikkoon!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kauniista sanoistasi Seijastiin,otan ne iloiten vastaan!

  Tämä kirja on mielenkiintoinen,se innostaa toimimaan uskon varassa.

  Ihailen sinun valokuviasi ja taitojasi niiden parissa.

  Hyvää alkavaa viikkoa ja siunausta elämääsi!

  VastaaPoista
 5. Hello dear Kirsti, visiting here to wish you a blessed and happy week ahead!

  VastaaPoista
 6. Hei! :)
  Oletko jo lukenut tuon Joel Osteenin kirjan?
  Minua nimittäin kiinnostaa tietää, onko siinä selkeästi esillä Jeesus ja risti.

  Siunausta viikkoosi!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Kirsti vastauksestasi blogissani! :)
  Yritän lyhyesti selittää, miksi utelin sinulta tuota asiaa.
  En ole lukenut Osteenin kirjoja.
  Ystäväni sai lahjaksi Osteenin erään kirjan ja alkoi hehkuttaa sen positiivista sisältöä. (Olin aikaisemmin kuunnellut Osteenin puheita (TV 7:llä) enkä oikein osannut tykätä. Kävin myös kotisivullaan. Googlettamalla löysin pari Youtube-videoa, joissa oli hänen tv-haastattelujaan ja ne hämmensivät.)
  Kysyin ystävältäni, oliko siinä kirjassa kirkkaasti Jeesuksesta ja rististä. Hän alkoi miettiä, muttei muistanut. Hän luki kirjan uudelleen eikä löytänyt sieltä etsimäänsä.

  Välillä vetää mietteliääksi.....
  On niin erilaisia julistajia ja julistusta.
  Ymmärrät varmaan, mitä tarkoitan....

  Hyvää tiistain jatkoa!

  VastaaPoista
 8. Thank for your visit dear Ana Cristina,
  I wish you happy week,too!

  God bless you!

  VastaaPoista
 9. Kiitos Nurkkalintu kommentistasi!
  Olen nyt ahkerasti tutkinut kirjaa, ilmeisesti tarkoituksena on lohduttaa ja nostaa ihmisiä masentumiselta.
  Siinä tuodaan jatkuvasti positiivista asennetta,ja kehoitusta luottamaan Jumalan parempaan.
  Ja on aika harjoittaa uskoa.
  Hän ovat vaimonsa kanssa amerikan suurimman seurakunnan pastoreita. Sinä varmaankin tiedät Osteenista,kun olet katsonut ohjelmia.
  Minä vain ostin kirjan luottaen myyntipaikkaan,enkä sen kummemmin miettinyt.
  Vanhin tytär toivoi lahjaksi tätä tai naishenkilön kirjaa,ja ostin ne molemmat ja tämä päätyi meille.
  Hyvin vähän Jeesuksen nimikään on esillä.

  Lopussa kehoitetaan henkilökohtaisen suhteen löytämistä Taivaalliseen Isään,Hänen Poikansa Jeesuksen Kristuksen kautta,kun löydät Hänet,löydät rauhan ja tyytyväisyyden.

  Lopetan tällä erää ja jatkan pian,kun saan luetuksi.
  Runsasta siunausta sinulle ja perheellesi!
  Kiitos rukouksistasi,sitä tarvitaan!

  Siunauksin:KIrsti

  VastaaPoista
 10. Onhan tuo hyvä merkki sentään, että kirjassa on kehoitus henk.koht. jumalasuhteen rakentamiseen ja Jeesuksen nimi tulee selkeästi esille.

  Olen vähän herkkä opetukselle ja julistukselle, joka voisi viitata menestysteologiaan. Yritän siksi ottaa selvää, koska sanoma on mielestäni vinoutunutta, ellei Jeesuksen risti ja kärsimys meidän syntiemme tähden ole selvästi esillä.
  Jos opetuksen painopiste on tässä ajassa ja maanpäällisessä menestyksessä, niin voi miettiä, onko julistus ihmisten korvasyyhyyn.

  No, joka tapauksessa olen parina päivänä paljon lueskellut Joel Osteenin kotisivua etsien kirjoituksia Jeesuksesta ja rististä. Nyt tärppäsi, sillä löysin ihan hyvän kirjoituksen pääsiäisen merkityksestä ja siinä kaikki opetus oli mielestäni kohdillaan :-)

  Siunausta!

  VastaaPoista
 11. Hei Nurkkalintu, hyvä sitten, eli hyvä kun löysit hänen sivuiltaan pääsiäisen merkityksen.

  Minä toivoin löytäväni enemmän kirjan sivuilta Jeesuksesta,vaikka rukous Isälle Jeesuksen nimessä.

  Hän kertoo eri ihmisten selviytymistarinoista,
  Kuinka uskottiin,että Jumala haluaa antaa enemmän.

  Jos asuisit lähempänä lainaisin kirjan sinulle.Olisi mielenkiintoista kuulla uskovien ajatuksia kirjasta.
  Mutta jos jotain ilmaantuu,niin kirjoitellaan!

  Hyvää yötä,Jeesus myötä!
  Siunausta!

  VastaaPoista