noin ½ dl vettä
Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdok si. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Lisää vehnäjauhot. Jos käytät suolatonta voita, lisää ripaus suolaa.
- Sekoita taikina taikina tasaiseksi ja laita jääkaappiin vetäytymään vähintään pariksi tunniksi.
- Kuori omenat ja poista siemenkodat. Halkaise hedelmät ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
- Kauli taikinasta vehnäjauhoja apuna käyttäen piirakkavuoan pohjan ja reunojen kokoinen levy. Vuoraa vuoka taikinalla ja leikkaa ylimääräinen taikina reunoilta pois. Pistele pohjaan haarukalla muutama pisto ja paista 200 asteessa noin 5 minuuttia.
- Ota vuoka uunista ja levitä päälle omenaviipaleet. Sivele viipaleille vedellä notkistettua aprikoosimarmelaadia. Jatka paistamista noin 20 minuuttia.
- Aamulehti ---- Marjatta Honkasalo
namskis,omenapiirakka on hyvää!pitäis joskus tehä!Kivoja reseptejä sulla täälä Kirsti!
VastaaPoistaTämä on hyvää,en tosin ole vielä kokeillut. Kiitti kun kommentoit.
VastaaPoista