perjantai 10. heinäkuuta 2009

APPELSIINIKAKKU 12 annosta

POHJA:
. 3 munaa
. 1 ½ dl sokeria
. 1 ½ dl perunajau hoja
. 2 rkl vehnäjauhoja
. 2 tl leivinjauhetta, 1 appelsiinin raastettu kuori
TÄYTE
3 dl rasvatonta maitoa
3 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
. KUORRUTUS
250 g tomusokeria
4- 6 rkl appelsiinimehua
KORISTELUUN
maissihiutaleita
ananaskirsikoita
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi varovasti sekoittaen vaahtoon. Mausta seos pestyn appelsiinin kuoriraasteella.

2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, halkaisijaltaan 22- 24 cm irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Paista pohjaa 175 asteessa noin 45 min. Kakkupohja on kypsä, kun tikulla kokeiltaessa taikina ei tartu tikkuun.

3. Valmista täyte. Sekoita muut aineet paitsi vaniljasokeri paksupohjaisessa kattilassa ja kuumenna liedellä samalla sekoittaen, kunnes seos sakenee. Mausta jäähtynyt seos vaniljasokerilla.

4. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja levitä kakkulevyjen väliin täytettä. Sekoita tomusokerista ja appelsiinimehusta kiiltävä kuorrutusseos. Levitä se kakun päälle ja reunoille. Koristele ananaskirsikoilla ja maissihiutaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti