perjantai 29. toukokuuta 2009

Leivotaan

Helppo raparperipiiras
8 annosta POHJA
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kauralesei-tä
1/2 dl sokeria tai fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
1 dl juoksevaa margariiniä
1 kananmuna
TÄYTE
5-6 dl (noin 300 g) raparperipaloja
1 tlk (200g) kermaviiliä, 1 kananmuna, 1 dl sokeria
1 SEKOITA vehnäjauhot, leseet, sokeri, leivinjauhe ja kaneli kulhossa.Lisää
margariini ja muna.Sekoita tasaiseksi taikinaksi.Levitä taikina voidellun
piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. 2 LEVITÄ päälle raparperipalat
3 SEKOITA kermaviili,muna ja sokeri.Kaada seos piirakan päälle.
4 PAISTA 2oo asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
Ravintosisältö/ annos ( noin 85 g ), energiaa 220 kcal, proteinia 4 g,
hiilihydraattia 21 g , rasvaa 14 g VINKKI Jos käytät pakastettua raparperia,
pidennä paistoaikaa noin 5 minuutilla.

4 kommenttia:

  1. nam.kirjoitan reseptin ylös.Itseasiassa kaupassa näinkin raparperia ja aattelin et tahtoisin tehdä raparperipiirakan ja täältähän se ohjekkin viä löytyi:)!Kiitoksia!:)

    VastaaPoista
  2. näytät kauniilta ja pikkuinen söpöltä.Ihanan pitkät hiukset sulla.

    VastaaPoista
  3. kiva olisi kokeilla tehdä Raparperipiirakka.se on hyvää!

    VastaaPoista
  4. Kokeile Kata,se on takuuvarmasti "namskista."
    Kiitos sanoistasi Kata!Pikkunen on tosi söpö ja onhan ne hiukset aika pitkät.

    VastaaPoista