sunnuntai 14. marraskuuta 2010

UUTISIA lehdistä, Airut, Lähetysuutisia

Lokakuun Airut
D.L.  Moody 
Vaikea työkenttä?  Ketkä saavat loistaa?
ANNA VALOSI HEHKUA  HERRALLE! 
"Ja taidolliset  loistavat  niin kuin taivaan vahvuus loistaa,  ja ne ,  jotka monta vanhurskauteen saattavat,  niin kuin tähdet,  aina ja iankaikkisesti."
(Dan. 12:3.)


  Lähetysapu ry:n  julkaisu  nro   10/2010. Kuva alla.
PÄÄSEVÄTKÖ KAIKKI TAIVAASEEN?
Jumalan sanasta luopuneissa liberaaliteologisissa piireissä opetetaan,  että jokainen kastettu pelastuu eli pääsee kerran taivaaseen.  Miten kastettu elää,  sillä ei tämän opetuksen mukaan ole niinkään väliä,  kunhan luottaa ja turvautuu kasteeseensa kuoleman hetkenäkin.
. Niin ikään olen kuullut opetettavan ,  että kaikki ihmiset pääsevät taivaaseen.  Rakkauden        Jumala ei voi olla niin julma,  että hän tuomitsisi lunastamansa ihmisen kadotukseen.  Kun ihminen elää ilman pelastavaa uskoa,  niin hän ei kasteensa perusteella vielä kuulu  lunastuksen piiriin,  koska hän ei ole  sitä omistanut  henkilökohtaisesti  itsellensä.  Hän elää kastettuna  pelastavan uskon ja henkilökohtaisen uskonelämän  ulkopuolella,  vaikka hänellä olisikin  joitakin kristillisiä tapoja.  Tavat eivät pelasta,  vaan  Jeesus,  jonka  vastaanottamalla voidaan kokea syntyminen  Sanan  ja Pyhän Hengen kautta  Jumalan lapseksi  ( Joh. 1:12.).  "TEHKÄÄ PARANNUS JA USKOKAA  EVANKELIUMI" Tämä  Markuksen evankeliumin sana (Mark. 1:15) kehoittaa meitä parannukseen synneistämme ja uskon kautta Jeesukseen omistamaan  Hänessä uusi  elämä.  Tämä uusi elämä on  Jumalan lahja, joka on vastaanotettavissa  ja koettavissa  uudestisyntymän kautta.  Jeesus sanoo :  "Menkää kaikkeen maailmaan  ja saarnatkaa evankeliumia  kaikille luoduille.  Uskoon tullut ja kastettu on pelastuva,  mutta epäuskoisena  pysynyt  tuomitaan kadotukseen".  Nämä merkit seuraavat niitä,  jotka uskovat:  "minun nimessäni  he ajavat ulos riivaajia,  puhuvat uusilla kielillä,  nostavat käsin köärmeitä,  ja jos he juovat jotakin kuolettavaa,  se ei heitä vahingoita.  He panevet kätensä sairaiden päälle,  ja nämä tulevat terveiksi." (Uusi Testamentti  selityksin,  ev.lut.  Herätysseura,  Suolahti, 1993). 
"ILMAN USKOA ON MAHDOTON OLLA OTOLLINEN      JUMALALLE"  Näin myöskin  RAAMATTU  todistaa meille.  Joka tahtoo  tulla Hänen  tykönsä täytyy uskoa,  että Jumala  on ja  että  Hän myöskin kuulee rukouksemme,  kun tahdomme lähestyä Jumalaa ja antaa elämämme  Hänen käteensä.
Elävä synnin tunto johdattaa  usein  ihmisiä  Jeesuksen luo.  Evankeliumi  kertoo  meille  mitä  Jeesus  Kristus on jo tehnyt meidän puolestamme   Golgatan  ristillä.  Me saamme  ottaa Hänet  - Jeesuksen vastaan henkilökohtaisesti ja nöyrtyä rehelliseen  parannukseen  synneistämme.  "Joka rikkomuksensa salaa,  se  ei menesty,  joka  ne tunnustaa ja hylkää,  hän pelastuu".  Pyhä Henki  kirkastaa Jeesuksen Vapahtajana.  Pyhä Henki sanan ja  synnyttää meissä elävän uskon  Jeesuksen!
HENGELLISESTI KUOLLUT EI TODISTA  JEESUKSESTA
Jeesuksen henkilökohtaisesti kohdannut ja elävän  uskon  sydämeensä saanut rohkenee  myöskin  tunnustaa uskonsa ihmisten  edessä.  Häneltä riittää myöskin varoituksen sana   vielä  synneissä elävälle ihmiselle. Uskovan  ihmisen tehtävänä  on olla valona ja suolana maailman keskellä.  Jos meiltä puuttuu  elävä  ja henkilökohtainen usko  Jeesukseen,  me  olemme  vielä hengellisesti  kuolleita, kastettunakin  matkalla  kadotusta  kohden.  Me  tarvitsemme  hengellistä  herätystä,  että  näkisimme oman kadotuksen  alaisen tilamme ,  ja alkaisimme  etsiä  ja  rukoilla Jeesusta ja katua syntielämäämme.  Me odotamme  vielä Suomen kirkkoonkin voimakasta herätystä.  Herra,  aloita se minusta!       Unto Helin

4 kommenttia:

 1. Hei Kirsti! kommentoin tähän toissapäivänä , mutta ei näy tulleen.
  kumma kun ei aina tule.
  Siunausta!

  VastaaPoista
 2. Hei Sylvi,en tiedä syytä miksi ei aina tule tai ne eivät näy! Ikävää että näissä on ongelmia.

  Kommentit ovat aina tervetulleita,tosi asiassa odotin niitä tähän kirjoitukseen,ja olin pettynyt.
  Mitä mieltä sinä olit näistä artikkeleista?
  Minun ei tullut kirjoitettua D.L. Moodyn teksiä,ajattelin että se näkyy,kun kuvan suurentaa.
  Hyvää yötä Jeesus myötä!
  Siunausta Sylvi!

  VastaaPoista
 3. Artikkelia en pystynyt lukemaan,
  mutta mitä sinä olet kirjoittanut siihen kommentoin.
  En muista miten kirjoitin viimeksi.

  Hyvin on kirjoitettu,näin on.

  Kastettuina, Jumalaan uskovina pääsemme taivaaseen.
  Emme omilla teoillamme vaan armosta.
  Jeesus on kuollut meidän syntiemme tähden, että meillä olisi pelastus.
  Meidän on siis tunnustettava syntimme ja rukoiltava niitä anteeksi.

  Minut on Jumala lapsena kasteessa ottanut lapsekseen ja johtanut elämääni jokaista päivää.
  Herätystä tarvitaan.
  Koko maailmaan

  Kaikkea hyvää sinulle toivoen Kirsti ♥

  VastaaPoista
 4. Hei Sylvi,ihanaa kun kommentoit.
  Olen samaa mieltä,ei omilla teoilla,vaan yksin Jumalan armosta olemme pelastetut.
  Uskon, että jos meidän kotimme olisi ollut uskova koti,niin olisin luterilaisen kirkon piirissä,mutta meillä ei puhuttu,eikä menty kirkkoon. Mutta minut on kastettu lapsena ja konfirmoitu.
  Meidän omat lapsetkin on kastettu kotona. Niihin aikoihin helluntaiseurakunnassa oli rukoiltu ja naapurin vanha rakas Lempi sisar tuli kotiin,kertoi pelastuksesta ja rukoili.
  Sitä kautta me liityttiin aikuiskasteen kautta sinne. Silloin koki sen oikeaksi,kun Sanassa sanotaan, jokaa uskoo ja kastetaan.
  Oikeasti koemme Jumalan Hengen läsnäoloa,kun kuuntelemme kirkon tai minkä tahansa kirkkokunnan lähetyksiä,koska olemme saman Isän lapsia. Siksi rakastan kaikkia,jos olemme uskossa tahdomme rakastaa. Emme mieheni kanssa koskaan halua kinastella opista. Koemme vain tämän omaksemme

  .Olisin varmasti aivan mielissäni luterilaisessa kirkossa,jos sieltä olisin jotain neuvoa saanut etsintääni.Minusta siellä on paljon ihania uskovia.

  Minusta sinä Sylvi olet ihana uskova sisareni Herrassa. Jeesus Kristus on Herra!
  Siunausta Sylvi!

  VastaaPoista