sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Viikonloppuna


Hei blogiystävät,  hyvää sunnuntaita.
Tänään on ollut rauhallista,  olemme kahdestaan mieheni kanssa.
Olemme kuunnelleet useamman raamattutunnin,  Jorma Finnilältä  parin tunnin raamattuopetuksen. Jeesuksen todellisuus otsikon alla, myös armolahjoista. Erittäin mielenkiintoista.
 
Tänään kuuntelemme  radio Dein kautta tulevan  Taivaan ja  maan välillä ohjelman. 
Eilen lapset olivat meillä,  ja tuttuun tapaan tyttökoulu. Susanna ja mummi ja Milla  olivat  oppilaita,  ja Salla opettajamme.  
Viime keskiviikkona Milla oli hoidossa,  kun vanhemmat olivat jouluostoksilla,  ja Salla oli  syntymäpäivillä Hop Lopissa.  Täällä oli Krista minun  lisäkseni  tyttökoulussa,  ja  Milla opettajana.
Mutta nyt lauantaihin!   Meillä oli tehtävä päivä, oli monet kokeet. Oppia ikä kaikki! :) Kaikki oppilaat saivat kiitettävän numeron.  Ja koulupäivän päätteeksi opettaja vei meidät kahvioon,  ja saimme valita suklaa tai kinuski  vohvelin.
 Eilinen  koulu meni hyvin ja nyt jatkamaan sunnuntain viettoa ja kuuntelemaan Taivaan ja maan välillä ohjelmaa.
On ollut ihan kiva ohjelma,  vaikka toivoin vastaajaksi Leo Melleriä. 
Nyt  on taas aika  tehdä joulunlapselle paketteja,  on jo kiire.  Ehdit vielä  netin kautta lahjoittaa rahan sitä varten. 
Lähetysapuunkin saa lähettää tavaraa lähialueiden lasten-sekä vanhusten joulupaketteihin.  Meidän paikkakunnallemme he tulevat pistäytymään tässä kuussa,  aiomme mennä käymään ja viemme tavaraa sinne.
Jos en jaksa tulla mukaan,  niin mies  vie lahjoitukset perille.
Minulla on uusia (pienelle naiselle  tai tytölle)  170 cm  ja 36-38 kokoisia vaatteita. Olen vienyt tänne lähetyksen kirpputorille useimmiten,  mutta nyt tuli mieleen nämä Karjalan köyhät alueet. Laukkujakin on kertynyt,  niitäkin voin viedä.
Jos olisin tiennyt jonkun tarvitsevan vaikka täällä,  mielelläni olisin  antanut hänelle.Se  siinä...
Kirkon sunnuntain teksti oli "Antakaa toisillenne anteeksi".
Siihen kuuluu myös antaa itsellensä anteeksi,  tärkeä asia,  joka  yleensä unohtuu.  Ihmiset kipuilevat sen kanssa,  voinko antaa itselleni anteeksi,  kun olen tehnyt niin pahoin.  Anna anteeksi itsellesi,  niinkuin annat toisillekin.  Jumalakin on antanut kaikki anteeksi,  miksi et sinä?  Saat kokea ihmeellisen rauhan.
Mikä on tärkein asia maailmassa?   Jeesus Kristus,  Hänen turvissaan saan levätä  kaikesta mikä painaa.   Olemme kaikki saman ruumiin jäseniä,  siis niin me,  vaikka meitä on monta ,  olemme yksi ruumis Kristuksessa,  mutta itsekukin olemme toistemme jäseniä.  Kaikki Kristityt,  jotka ovat tulleet uskoon,  ja  antaneet pelastaa itsensä,  ovat saman ruumiin jäseniä,  vaikka kuuluisivat eri seurakuntiin,  he   ovat yhtä Kristuksessa,  saman ruumiin jäseniä   ( kasteessa kirkkoon kuuluminen ilman uskoontuloa  ei riitä) .  Olkaa toivossa iloiset,ahdistuksessa kärsivälliset,  rukouksessa kestävät.  Riippukaa hyvässä kiinni.  Siunatkaa vainoojianne. Iloitkaa iloitsevien kanssa,  itkekää itkevien kanssa.  Ahkeroikaa sitä,  mikä hyvää on.
  Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa.  Sentähden rakkaus on lain täyttymys. Rakasta Herraa,  sinun Jumalaasi yli kaiken ja lähimmäistäsi,  niinkuin itseäsi.
Hymyillään  kun tavataan!

6 kommenttia:

 1. Hei Kirsti, sinulla on ollut antoisa viikonloppu.
  Olet lukenut ja kuunnellut radiota.
  Olet ottanut rauhallisesti ja myös kerennyt lasten kanssa olla.

  Hauska tuo teidän koulu.

  Paljon hyvää ja lohduttavaa olet kirjoittanut.

  Apua tarvitaa paljon.
  Jumala on antanut meille mahdollisuuden auttaa vähävaraisia lähimmäisiämme.

  Oikein siunausrikasta alkavaa viikkoa Sinulle ja perheellesi.♥

  VastaaPoista
 2. Hei Sylvi!
  Olihan se antoisa.
  Raamattutuntien ja radio Dein kuuntelu on aina mukavaa.
  Se tyttökoululeikki on jatkunut jo kauan,olen ihan ihmeissäni,mutta kivaahan se on. He vuorottelevat opettajana olossa.
  Apua tarvitaan monin paikoin. Hätää on maailmassa.
  Kiitos Sylvi,myös sinulle siunausrikasta viikkoa!♥
  Minun äitini nimi on Sylvi,oikeasti Sylvia,mutta sanotaan Sylvi!

  VastaaPoista
 3. Hei Kirsti. nimestä puheenollen kun olin nuori ja työskentelin Kotkan meijerin konttorissa siellä minulla oli työkaveri Tuulikki niminen niin me muutettiin nimet Tuulia ja Sylvia.

  VastaaPoista
 4. Hei Sylvi!
  Kivasti käy yhteen ne nimet Tuulia ja Sylvia.
  Oletteko pitäneet yhteyttä?
  Mukavaa keskiviikkoa!
  Ja siunausta!

  VastaaPoista
 5. Pidettiin aika monta vuotta ja hän kävi täälläkin ja me käutiin hänen luona, mutta nyt en ole kuullut mitään hänestä muutamaan vuoteen..
  Vahinko.

  VastaaPoista
 6. Hei Sylvi,on vahinko,
  koska teillä oli paljon yhteistä ja hauskaa tekemistä yhdessä! Olisi kiintoisaa tavata niin mukava ystävä,jonka kanssa sinulla on kauniita muistoja!

  Minusta on ollut mukavaa olla blogimatkoillasi mukana ja käydä katsomassa muitakin blogejasi.
  Olet erittäin ihana blogiystävä!♥
  Hyvää illanjatkoa Sylvi!
  Ja siunausta!

  VastaaPoista