torstai 23. syyskuuta 2010

Lehtimajajuhla 23.9.-29.9.2010 Septemper 5771

Sukkot katokset tai majat
Lehtimajajuhla on juutalainen juhla, jonka vietto alkaa tisri -kuun viidentenätoista päivänä. Länsimaisessa kalenterissa juhla ajoittuu lokakuulle. Sen vietto on säädetty kolmannessa Mooseksen kirjassa. (3 Moos. 23:34-44.)

 Lehtimajajuhla  23.9. - 29.9.2010.     Septemper  5771

6 kommenttia:

 1. Hi fasha comeback again!
  Thanks for the friendly comment! I put a comment on your blog!
  Good luck with the choice of a girlfriend.
  All the best in your life.
  God bless you!

  VastaaPoista
 2. Hei Kirsti!
  Soittelin juuri Katariinan kanssa pitkän puhe lun,ja nyt saan keskittyä sinun viestiisi.
  Minustakin kahvihetket ovat ihania,nautin niistä. ja tykkään herkuista kamalan paljon.
  Seuraavan kerran,kun menemme kauppaan,mennään kahville.
  Mielessäni näen Jaffan istumassa keskellänne napostelemassa raksua. Se on iloinen mielikuva.
  Se tykkää valtavasti raksuista,hyvä kun annat yhden kerralla,niin pikkunen ei pääse ahmimaan.
  Niin oli ilo kuulla lasten parantuneen.:) Olette menossa lauantaina juhlimaan Olivian syntymäpäivää.
  Meille ei ole tullut vielä verolappuja,ehkä näinä päivinä tulee.
  Voitas miettiä mikä olisi kivaa edullista annettavaa lahjoiksi,jotka yllättävät, mietitään sitä.
  Kun tulee jotain mieleen,niin hyvä on,jaetaan se toisillemme,eikö?
  Kyllä kai halpoja lahjaideoitakin on olemassa,täytyyhän olla!!!

  Kyllä sinä Kirsti oppisit kaiken blogin tekemisestä,kuvien liittämisen ja kaiken,eli kyllä "rahkeesi riittää" siihen.

  Isä meidän,joka olet taivaissa rukous on hyvä rukous,Jeesuksen opettama rukous.
  Rukous on myös puhelua Jumalalle,joskus se on huutoa,kun on hätä.
  Rukoilen,että teidän uudet seinänaapurit ovat kunnon väkeä.
  Teillä on sinun lapsuudenkotisi,isomummula vielä,ja käytte välillä siellä sisaresi luona.
  Mukavaa varmaankin mennä tuttuun paikkaan,jossa näet siskosi? Ja teidän lapsennekin käyvät perheineen,kaikille se on rakas paikka käydä.
  Sinun äitisi eli 93-vuotiaaksi,oliko hän vielä hyväkuntoinen? Mieheni äiti kuoli vähän ennemmin 90-vuotta. Hän kuoli pääsiäisenä huhtikuussa ja olisi täyttänyt elokuussa 90v.
  Sinne mennään tästä Tampereen ohitse.
  Kerro vielä lisää,se on kiinnostavaa!

  Kirsti lopettelen taas tällä kertaa ja toivotan sinulle ja miehellesi, kuten Jaffalle kaikkea hyvää,parasta!

  Muistan pikku Joonaa edelleen sen elintärkeän puheen tuottamisen suhteen, miten hän on sopeutunut päiväkotiin? Entäs toiset lapset tyttöset?

  Minun onneni on olla Jumalaa lähellä!
  Jumalan rauhaa ja siunausta!
  Rukoilen puolestasi ja lasten puolesta ja kaikkien teidän!

  Apost.t4:24-31.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kivasta vastauksestasi!
  En saanut eilen kirjoitettua. Olin illalla Sanan ja rukouksen illassa. Siellä oli pääpuhujana Tuula Ekbom Turusta. Kaksi muutakin puheenvuoron käyttäjää oli sieltä Turusta. Tuula Ekbom esiintyy miespuhujan kanssa aina välillä TV7:ssa.
  Hän kertoi eilen, että hän kiertää paljon Suomea ja on ollut mm. Venäjällä. Hänen rukoustensa myötä on tapahtunut ihmeitä.
  Minulla oli taas vaikeuksia istua alkulaulujen aikana. Siellä esiintyi sama lauluryhmä kuin ennenkin (paitsi viime kerralla) ja lauluja kesti muutamaa minuuttia vaille puoli tuntia. Katselin muita ja ihmettelin miten he voivat niin tyynen näköisinä laulaa. Minulla kiersi ajatus, että haluaisin pois täältä vapaaseen oloon. Puheet kun alkoivat oli ihan toinen olo. Olisin halunnut kuulla tätä Tuulaa enemmän.
  En tuntenut tarvetta mennä rukoiltavaksi. Sinne tulikin pitkä jono. Tuntui ahdistavalta että jäisin vielä jonoon sinne. Tuolla kun on mahdollisuus osallistua "Kohtaamiskahvilaan", joka järjestetään kirkkotuvassa. Se on pieni erillinen rakennus kirkon vieressä. Arvaa vaan haluanko mennä sinne. Se on aika vaatimaton tilaisuus. Olen ollut siellä ennenkin - ja istunut yksin. Mieheni ei niin mielellään lähde mukaan näihin iltoihin.
  Nyt kahtena kertana minulla on ollut kaveri, eräs aiemmin tuntematon nainen, joka on myös yksin. Hän on hyvin aran tuntuinen ihminen. Ollaan kuitenkin juteltu. Eilen meidän pöytään tuli muitakin eikä pystytty pajon keskenämme puhumaan, mutta oli kiva kun tuli muitakin siihen. Eli sinne kahville pääsee noin yhdeksän aikaan, koko tilaisuus alkaa seitsemältä. Minulla on kaipuu tavata tuollaisissa merkeissä muita ihmisiä. En kuvittele enkä kaipaa sen läheisempää tuttavuutta kuin että joskus joku moikkaisi ja tuntisin jonkun ulkonäöltä. Ei tuntuisi yksinäiseltä.
  Kotiin ajaessani minulla oli - uskallanko sanoa - siunaava olo. Ainakin kuvittelin tuntevani että olen ollut siunaavassa ilmapiirissä. En oikein rohkene sanoa tätä ihan varmasti, tunnen itseni pahaksi, vaikka armahdettu olenkin. Ainakin nyt kaipaan samaan ilmapiiriin taas.

  Lauantaina on Olivian synttärit. Silloin kuulen mitä heille kuuluu ja miten päiväkodissa on sujunut.

  Äitini sai elää kodissaan, vasta muutaman kuukauden hän joutui viettämään sairaalassa ennen kuolemaansa. Hän oli voimakas ihminen, varsinkin henkisesti.

  Kuinkahan paljon poikkeamaa on 3-tieltä teille? Ei olla vuosikymmeniin käyty Nokialla eikä osattaisi siellä minnekään.

  Kerron mielelläni jos minulla välähtää joku joululahjaidea. Meidän tytöt ovat aina keksineet niin kivoja juttuja, ei kalliita. Nuorten aivot toimii vetreästi.

  Kiitos kun rukoilet tulevien naapureidemme puolesta! Se on niin tärkeää meille! Oltiin tällä viikolla vuokratalojen asukaskokouksessa ja siellä kuulimme pahoja juttuja metelöivistä ja siivottomista naapureista.

  Kiitos rukouksistasi Joonan ja meidän kaikkien puolesta! Se on arvokasta!

  Kiitos Raamatun kohdasta.
  Jumala suokoon sinulle ja perheellesi kaikkea hyvää ja runsasta siunausta!

  VastaaPoista
 4. Hei Kirsti ystäväni!
  Kiitos kommentistasi!
  Kiitos myös yllätyskommentistasi,kyllä voit mihin vaan laittaa kommentin.

  Mukavaa,kun olit Sanan ja rukouksen illassa.
  Tuula Ekbomia me ollaan kuunneltu radio Dein kautta, jonkun miehen kanssa hän piti sitä ohjelmaa,sinne sai soittaa rukouspyyntöjä, minäkin joskus soitin sinne ja johonkin muuhunkin rukousohjelmaan.
  Ihmeitä on tapahtunut hänen toimintansa kautta,Tuula on voimallinen rukoilija. Hänelle tapahtui itselleenkin onnettomuus,hänen kätensä vaurioitui vakavasti.Minua harmittaa,kun en nyt muista miten se tapahtui ja miten se käsi loukkaantui. Mutta hänellä oli kovia kipuja ja ystävät ympäri Suomea rukoilivat hänen puolestaan.Muistelin,että siinä tapahtui nopeampaa paranemista mitä lääkärit lupailivat.Kertoiko hän mitään?

  Puoli tuntia on melko pitkä aika lauluille,kun haluaisi kuunnella saarnaa tai jotain opetusta.Minäkin haluaisin enemmän kuunnella hyvää hengellistä opetusta,jos sen saisi valita. Monet laulut ovat kauniita ja ihania,ja pidän niistä,mutta ei välttämättä kaikki heti miellytä,varsinkin jos on sellainen laulu jonka kuulee vaikka ensimmäisen kerran. Sitten voi vaikuttaa oma mielentila,tai kun on yksin.

  Minusta tuntuu,että kaikissa Sanan ja rukouksen ja torstai-illoissa ja Sanan äärellä illoissa on aluksi ylistystä, jossa lauletaan useaan kertaan sama.
  Silloin voi olla ihanaa jos voi tuntea Hengen läheisyyttä tai tuntea,että siellä on Pyhän Hengen ilmapiiri.
  Ihanaa kun sinulla oli siunaava olo,uskon että koit jotain sellaista siellä.
  Se on kiva kuulla,että siellä on joku,joka on jo tuttu,ja voitte jutella ja mennä yhdessä kohtaamiskahvilaan. Sitten ei tarvitse olla yksin. Jospa sieltä saat tuttuja lisää.

  Teillä oli ne Olivian synttärit,miten pikku sankaritar voi? Oliko siellä serkut mukana juhlassa?
  Kuinka Joona jaksaa? Minulla olisi kamalasti kysyttävää,mutta kerro jotain. Kaikki teidän lastenlapset ovat vielä pikkusia,voi kun kuvittelen teitä siellä juhlassa ja niitä jokaista pientä kullannuppua. He ovat niin viattomia.
  Sinun äitisi sai elää pitkän elämän, ajattele elämä on lahjaa Jumalalta,hän oli uskovainen,olet varmaankin jo kertonut siitä.?

  Voi en tiedä kuinka paljon on poikkeamaa 3-tieltä meille,mutta mies saa ottaa selvää.
  Oletteko joskus käyneet Nokialla?
  Ei se 3-tie kai kaukaa mene,sivuaako se jotenkin Tamperetta?

  Nuorten aivot todella toimii vetreämmästi,kivaa kun tyttäresi keksivät mukavia lahjaideoita,sitten jos kuulet,niin otan vastaan ideoita:)

  Toivon ja pyydän Jumalalta,että saisitte hyvät naapurit.
  Muistan Joonaa ja jokaista lapsukaista ja teitä mukavia aikuisia,jokaista!

  Voidaan levätä tällaisena kun olemme,koska Hän rakastaa meitä tällaisina kun olemme.
  Kirsti,mennään siinä voimassa,minkä Hän meille antaa!
  Siunausta Kirsti teille!

  Room.10:9-13. ja jae 17.

  VastaaPoista
 5. Hei Kirsti!
  Olivian synttärit meni mukavasti. Tällä kertaa siellä ei ollut ihan niin paljon väkeä kuin yleensä siellä on synttäreillä ollut.
  Kello kolmelta alkoi lastenkutsut ja meidät muut oli kutsuttu kuudeksi. Annan perhe ei päässyt sinne lastenkutsuille, kun Juhani, Annan mies ja Iina olivat kipeitä.
  Päivänsankari jo kurkisteli ulko-ovelta kun menimme! Sellainen prinsessa vaaleanpunaisessa mekossaan!
  Joona oli myös vastassa. Vietiin hänellekin pieni paketti. Joona on sellainen hymypoika!!
  Joona selviytyy kuulemma hyvin päiväkodissa! Hänellä on pienempi ryhmä kuin Olivialla. Olivia ei niin paljon tykkää päiväkodista. Joona sanoo enemmän sanoja kuin kesällä. Nyt hän ei suostunut niitä sanomaan vaikka äitinsä pyysi.
  Koristelu oli erittäin kaunis ja kaikki tarjottavat oli Johannan leipomia. Todella herkullisia. Oli mm. usea laji pieniä suolaisia suupaloja.

  Iina soitti minulle viime perjantaina, että tule mummi heti tänne, on tullut uusi Prinsessa-lehti! Mummin sydän ihan särkyi kun en voinut lähteä. Juhani oli kovassa vatsataudissa. Minuun se tarttuu aina herkästi ja aivan pelkään sitä tautia.
  Nykyään ei olekaan yhtä helppoa kuin ennen mennä Annan luo.On jo aika ilta ennenkuin Anna on palannut töistä ja hakenut lapset. Meidän tarvitsee nyt erikseen sopia koska minun olisi paras mennä lukemaan Iinalle Prinsessa-lehteä.

  Kyllä äitini oli uskovainen. Hän oli sitä tyyliä ettei puhunut henkilökohtaisista asioistaan. Hän oli oman aikansa ihminen kaikissa asioissa. Mielestäni minua ei olisi tarvinnut kasvattaa niin ankarasti kuin tehtiin..

  Tuula Ekbom ei kertonut omasta parantumisestaan, enkä ole TV7:stakaan kuullut siitä.
  Ymmärrän, että niissä illoissa on tapana laulaa tietty aika niitä lauluja aluksi. Minulle vaan nousi kapinahenki että miksi? Ne laulut eivät kuulosta miltään ylistykseltä, eivät yhtään. David Pawson kysyi eräässä ohjelmassaan, että miksi ylistyslaulut lauletaan ensin, puheen pitäisi tulla ensin, ylistys nousee sen jälkeen kuin itsestään! Näin olen huomannutkin. Yritin ja yritän edelleen suhtautua niihin lauluihin positiivisesti. En halua ylistystä estää enkä kieltää missään tapauksessa!

  Minun kelpaa kirjoitella, että kävin kirjastossa, siinä ja siinä tilaisuudessa ja niin edelleen. Tunnen syvää surua että sinä et voi kulkea eri paikoissa. Rukoilen että toipuisit niin, että sinulla ei olisi kipuja ja että voisit aina yhä paremmin liikkua!!
  Minulle tuli yllättäen sellainen kova halu että haluaisin nähdä sinut oikeasti. Mieleeni tuli, että Ikaalisten matkalla voitaisiin kätevästi poiketa Nokialla. Nyt olen rauhoittunut ja ajattelen, ettei se ole teidän kannaltanne ollenkaan yhtä kätevää. Vieraita ihmisiä änkeäsis teille. Teillä on omat järjestelyt ja ohjelmat kotona, koska liikut pyörätuolilla.

  Tänään on Jasperin puolivuotis-syntymäpäivä. Ei päästy sinne pikkusynttäreille, koska automme oli huollossa. Sitten Jenni kysyi voivatko he tulla sankarin kanssa meille kahville. Niin he tulivat ja kyllä oli hauskaa!! Iiriskin tuli. Jenni leikkas Jaffalta kynnet. Jenni on sellainen eläinihminen. Kärpäsellekään ei saa tehdä mitään.

  Voi Kirsti kun minua riepottaa tuo syömisen halu. Kerroit joku kerta että sinä pidät herkuista. Niin pidän minäkin ja olen kuin sairas jos en saa ottaa jätskiä tms. Minulla on ylipainoa. Sinä olet kovin kovin hoikka! Minulla ei ole mitään itsekuria.

  Kiitos Kirsti kun rukoilet Joonan ja meidän kaikkien puolesta, myös naapuriasian puolesta!
  Suurta Jumalan siunausta teille.

  VastaaPoista
 6. Hei Kirsti,kiitos kirjoituksestasi,jonka otin innolla vastaan!
  Tähän tulee lyhyesti,koska en ehdi saamaan aikeseksi tätä tänään, haluan siirtää tämän ylemmäksi "Israel asiaa" kohtaan.

  Te olitte juhlimassa päivänsankari Oliviaa,vaaleanpunaisessa mekossa olevaa prinssessaa,kiva kun veitte Joonallekin paketin:) Niin mekin tehdään.

  Minusta David Pawsonin on oikeassa,ensin saarna ja sitten ylistys.Koska siinä saarnassa saattaa olla jotain niin mahtavaa,että ylistys js kiitos kirpoaa huulilta itsestään!
  Ihanaa,kun Jenni ja Jasper tulivat teille kahville,sait nähdä pikkuista,ja Iiriskin oli mukana!
  Jaffakin sai kynsien hoidon,leikkauksen:) Kiva Jenni tytär teillä!
  Kirsti,jatkuu huomenna kohdassa Israel asiaa!
  Rukoilen lasten ja sinun puolestasi ja miehesi ja kaikkien!
  Jumalan runsasta siunausta!

  VastaaPoista