sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Ajatuksia rukouksesta


Tässä epävarmassa ja jopa kaaottisessa maailmassa turvallisuuden tunteen saaminen on äärimmäisen tärkeää. Vasta uskoon tultuani olen saavuttanut tämän turvallisuuden tunteen, jota sanotaan rauhaksi.
-Saman turvallisuuden tunteen haluan antaa lapsilleni ja lapsenlapsilleni rukouksen kautta.
Lapsi katsoo avoimin silmin maailman menoa, hän kuulee paljon uutisia, hän kuulee sodista ja kriiseistä. Lapsikin pystyy ymmärtämään sen, että jos sitoudun Jeesukseen, tieni on varjeltu.
Esirukoukset ja myös omat rukoukset kantavat.
- Olemme kaikki yksilöitä. Jumalalla on suunnitelma meitä varten.
Emme ymmärrä, miksi elämässä on paljon vaikeuksia, joillakin aivan liikaakin.
-Vaikka elämä ei ole aina ruusuilla tanssimista, elämä kuitenkin Jeesuksen kanssa on parempaa. Silloin ei mitkä tahansa tuulet meitä heiluttele. Kun juurrumme Jeesukseen enemmän, sitä turvatumpi elämämme on.
- Tiedättehän, tie läheisempään ja syvällisempään Jumalan tuntemiseen on rukous. Uskovan ihmisen rukous on jatkuvaa huokailua Herran puoleen. Raamatussa sanotaan: "rukoilkaa
lakkaamatta".
- On olemassa pyyntörukouksia, kun tarvitsemme jotain.
Kiitosrukouksessa kiitämme Taivaan Isää kaikestä mitä meillä on.
Sitten kiitämme siitä onnentunteesta, kun rukoukseemme on tullut vastauksia. Kun kiitämme, huomaamme, että aiheita tulee enemmän ja enemmän.
- Ylistysrukouksessa palvomme Jumalaa, Hänen suuruuttaan ja Hänen rakkauttaan. Jos en osaa rukoilla, niin toisten esirukous kantaa minua.
Varsinkin meille äideille ja isovanhemmille on annettu esirukouksen lahja.
- Tämä on yleisin iltarukous, joka opetettiin minullekin lapsena, kuten minäkin omilleni.

Levolle lasken, Luojani, armias ole suojani,
Jos aamulla en nousisi, taivaaseen ota tykösi
Amen

ja toinen on tämä

Rakas Jeesus, siunaa meitä.
Anna meille enkeleitä.
Siivillänsä meitä peitä,
älä meitä koskaan heitä.
Amen

keskiviikko 27. tammikuuta 2010

YSTÄVÄÄ AINA TARVITAAN

Ystävää aina tarvitaan
Kuka keksi YSTÄVÄNPÄIVÄN? Ainakin kyseistä lämminhenkistä päivää on vietetty Suomen Punaisen Ristin aloitteesta jo 1980- luvun loppupuolelta lähtien.
-Vaikka SPR:n varsinainen ystävätoiminta ei rajoitu vain helmikuiseen ystävänpäivään, se on kuitenkin Punaisen Ristin tiedottajan Sanna Räsäsen mukaan vuoden merkittävin päivä.
- "Eri paikkakunnilla on tuolloin ystävärekrytointeja, eli kutsumme aiheesta kiinnostuneita kansalaisia kuuntelemaan lisää toiminnasta. Tänä vuonna SPR yrittää saada nuorempiakin innostumaan ystävätoiminnasta. Vapaaehtoiset ystävät ovat tärkeitä vanhuksille, mutta myös maahanmuuttajat tarvitsevat tukea", kertoo Räsänen.
- "Ystävänpäivänä SPR:n vapaaehtoiset tekevät myös tempauksia, joita kutsumme vanhainkodin valtauksiksi. Vapaaehtoiset saattavat ottaa läheisen päiväkodin tai koulun mukaan vierailulle vanhainkotiin, jossa he tuovat iloa vanhuksille vaikkapa laulamalla tai esiintymällä."
- SPR kouluttaa kaikki ystäviksi haluavat sekä välittää ystäviä ja tukihenkilöitä niitä tarvitseville.
Ystävävälitystä löytyy 250 paikkakunnallta, ja ystävätoiminnassa on mukana noin 9 000 vapaaehtoista.
- "Kysyntä ylittää tarjonnan, joten ystäviä ei voi koskaan olla liikaa", vinkkaa Räsänen kaikille kiinnostuneille.
www.redcross.fi

SININEN LINNA

Rakastetulla Anna- sarjallaan maailmanmaineen saavuttaneen L. M. Montgomerun ihastuttava rakkausromaani


SININEN LINNA
Valancy Sterling on viettänyt
kaksikymmentäyhdeksän elinvuottaan huomaamattoman arkana hiirulaisena ja täysin alistettuna varakkaan, itsekkään sukunsa mielivallan alaisena.
Hänen ainoa henkireikänsä ja pakomahdollisuutensa ankeasta arjesta on ollut kuvitelmat sinisestä linnasta, jonka rakastettu valtiatar hän on.

Eräänä päivänä Valancy saa kuulla, että hänellä on parantumaton sydänvika ja vain vuoden verran einaikaa.

Tästä hetkestä lähtien hän päättää alkaa elää vain itselleen ja tekee ratkaisun, joka saa kauhistuneen suvun takajaloilleen.

Mutta Valancy ei piittaa siitä vähääkään; edes kerran elämässään hän haluaa kokea onnea ja rakkautta, ja kuin kohtalon oikkuna hänen sinisestä linnastaan tuleekin todellisuutta.

torstai 21. tammikuuta 2010

Sana Jerusalemista

Kiinan kasvava energian tarve yhdistettynä Iranin ydinteknologian havitteluun voi vielä koitua vaaraksi Israelille ja länsimaille. Kansainvälisen yhteisön ponnettomuuden tähden koko Lähi- itä on syöksymässä varustelukierteeseen. Koska Irania ei ole estetty etenemästä ydinaseen havittelussaan, ainakin 12 muuta Lähi-idän maata on Iranin pelossa ryhtynyt aktiivisesti tavoittelemaan omaa ydinaseohjelmaansa. Näiden maiden joukossa ovat Saudi-Arabia, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat ja Egypti.
Arabeja on noin 300 miljoonaa ja iranilaisia noin 80 miljoonaa. Suuret määrät ihmisiä ollaan ajamassa vaarallisten varjojen alle. Sen sijaan, että ympärillä olevat maat siunaisivat Israelia ja eläisivät rauhassa sen kanssa, hyödyntäisivät sen teknologiaa ja korkeaa koulutusta sekä yhteiskuntarakenteita ja rakentaisivat omille lapsilleen tulevaisuutta yhdessä Israelin kanssa, ne ovat valinneet kiroten Israelia- ja niittävät, mitä kylvävät.

Pohjoisessa Israelia uhkaavat edelleen Hizbollah- terroristit ja etelässä Gazassa Hamas. Myös Syyria on vakava uhka ja Israelilaisia sotilaita on jouduttu kouluttamaan myös tätä vaaraa silmälläpitäen.

RAUHAN ESTE?
On surullista, kuinka piskuinen 7.4 miljoonan asukkaan Israel joutuu tämän lisäksi elämään jatkuvan kansainvälisen poliittisen painostuksen kohteena. Sitä esimerkiksi syytetään rauhan estämisestä sillä perusteella, että ns. Länsirannalla(Juudea ja Samaria) on juutalaisia siirtokuntia.

Kun vuonna 1948 viisi arabimaata hyökkäsi Israeliin ja ihmeen kautta Israel selviytyikin, liitettiin sodan päätteeksi Gazan alue Egyptiin- laittomasti- ja Länsiranta Jordaniaan, myös laittomasti. Asiasta ei koskaan noussut suurta hälyä kansaivälisessä yhteisössä. Kun Israel jälleen kerran puolustautui vuoden 1967 sodassa ja valloitti kyseiset alueet, alkoikin yhtäkkiä vastalauseiden myrsky, jota seurasivat palestiinalaisten itsenäisyyspyrkimykset Jasser Arafatin johdolla.

Tänä päivänä noin kaksikymmentä arabimaata kieltäytyy tunnustamasta Israelia juutalaisvaltiona, mutta samaan aikaan ne vaativat Israelia hyväksymään uuden, itsenäisen palestiinalaisvaltion aivan rajoilleen.

Sen jälkeen kun Israel vetäytyi Gazasta kesällä 2005 yli 6 500 rakettia ja granaattia ammuttiin Gazasta Israeliin. Vasta kun Israel aloitti 27.12. 2008 operaatio Valetun lyijyn, saatiin suurin osa raketti-iskuista loppumaan ja Israel pystyi suojaamaan kansalaisiaan terroristeilta. Tästäki Israelia on syytetty ja pyritään edelleen syyttämään.

Mitä siis on odotettavissa, jos Israelin rajoille syntyy itsenäinen palestiinalaisvaltio, jolla on omat sotavoimat? Vielä ei myöskään ole aivan selvää, miten Ysdysvaltain presidentti Barack Obama suhtautuu Israeliin. Tehdyissä mielipidetutkimuksissa Israelilaisten huoli näkyy: vain 6 prosenttia haastatelluista piti presidentti Obamaa Israelin ystävänä ja 50 prosenttia piti USA:n nykyistä hallintoa enemmän palestiinalaismyönteisenä kuin Israel- myönteisenä.

Otamme vakavasti Jumalan kutsun rukoilla Israelin puolesta ja siunata sitä. Otamme vaarin myös vanhasta sanonnasta ora et labora, rukoile ja tee työtä.
Sana Jerusalemista lehti

tiistai 19. tammikuuta 2010

Työhousuista muotivaatteeksi

Työhousuista muotivaatteeksi
Farkkujen "esi- isät" syntyivät Italiassa Genovan laivastossa 1700-luvun lopulla. Merivesipesu teki matruusien työhousuista sinisen sijaan valkoiset.
- Amerikansaksalainen Levi Strauss ehti asialle vasta toisena. Hän hankki räätäli Jacob Davisin kanssa patentin kupariniiteillä vahvistetuille Levi`s -farkuille
--kaivosmiesten työvaatteelle- vuonna 1873. Legendaarinen mallikoodi 501 vakiintui 1890-luvulla.
- Puuvilla syrjäytti nopeasti ensimmäisen farkkumateriaalin, hampun. 1930-luvulla farkut murtautuivat työmiesympyröistä suuren yleisön tietoisuuteen.
- Todellinen farkkumuodin ensivuosikymmen oli 1950-luku. Suuntaa näyttivät mm. James Dean, Marlon Brando ja Elvis Presley.
- Aluksi farkkuja pidettiin vain miehille sopivina. Kun naiset innostuivat niistä, vetoketju oli heillä siveellisyyssyistä sivulla tai takana. Myös takataskut puuttuivat naisten farkuista pitkään.
- Muotioikut hippilahkeista pilleihin iskivät farkkuihin viimeistään 1970-

luvulla. 2000-luvulla kaikki kikkailut oli jo koettu, ja vaikutteita alettiin hakea retroilusta.
- Pintakäsittelemättömiä perusfarkkuja kannattaa pestä mahdollisimman harvoin. Todellinen farkkufani vain tuulettaa housunsa- tai huljuttaa ne saippuavedessä.
- Farkut kammoavat kuivausrumpua,- kaappia ja kotivalkaisuaineita. Ripusta ne mieluiten väljästi kuivumaan.
Lähteet: JC, Lee Cooper, Wikipedia

sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Tavoitteena ELÄMÄ

Tavoit teena elämä nimises sä kirjassa kysy tään. Mitä ihmettä varten olen täällä? Tarkoitus vie eteenpäin.

"Jo ennen kuin synnyit, Jumala suunnitteli juuri tämän elämäsi hetken", kirjoittaa Rick Warren.
Kirjassaan hän johdattaa lukijan 40-päiväiselle matkalle, jolla löytyy vastaus kysymykseen: "Mitä ihmettä varten olen täällä?"

- Tavoitteena elämä on hyvin käytännöllinen matkakumppani. Jokaisen luvun lopussa on kysymys pohdittavaksi, ja kirjan liitteenä on keskustelukysymyksiä ryhmälle. Kirjailija neuvookin: "Älä vain lue tätä kirjaa. Antaudu sen kanssa vuorovaikutukseen. Alleviivaa sitä. Kirjoita ajatuksiasi marginaaleihin. Tee siitä oma kirjasi, ota se henkilökohtaisesti!"

- Elämän tarkoituksen oivaltaminen vähentää paineita, auttaa keskittämään voimavaroja, selkeyttää päätöksentekoa ja ennen kaikkea valmentaa iankaikkisuuteen. Sanalla sanoen: kirja osoittaa, mikä elämässä on olennaista!

Rick Warren on ollut perustamassa Kalifornian Saddleback -seurakuntaa. Hänen kirjansa "Purpose -Driven Church" (julkaisu suomeksi nimellä "Päämäärätietoinen seurakunta") on ilmestynyt 20 kielellä, ja sitä on myyty yli miljoona kappaletta.

torstai 14. tammikuuta 2010

Miksi Israelin puolella

Jerusalemissa, Herran päivänä.
Sapatti on takana, viikon ensimmäinen päivä illassa. Liikenne on vilkasta, ihmiset kulkevat vielä ostoksilla. Jerusalem on täynnä elämää.
- Muutama viikko sitten näillä kaduilla marssivat tuhannet kristityt, jotka tulivat eri puolelta maailmaa osoittamaan tukeansa Israelille Lehtimajanjuhlien aikaan. Juhlijat ovat menneet koteihinsa. Arki on palannut Lupauksen maahan.
- Mutta, kuka seisoo Israelin kansan rinnalla sen arjessa jakaen sen tuskat ja murheet ja jokapäiväisen elämän haasteet? Jaksammeko me

Israela vussa jatkaa tässä Jumalan ykkös työssä? Israel tarvitsee meitä.

Miksi Israelin puolella
Israel on maa, josta Jumala sanoo- erityisesti, profeetallisesti, pelastuksen suhteen ja kerta toisensa jälkeen.
- "Tämä se on." Jumala puhuu Israelista täysin eri tavalla kuin mistään muusta maapallon maasta. Israel on tarkoitettu valoksi pakanakansoille.
- Seurakunta ja käytännöllisesti katsoen kaikki sen ensimmäiset jäsenet olivat juutalaisia ja se pysyi tälläisena, kunnes evankeliumi alkoi levitä. Lopulta evankeliumi levisi Antiokiaan. Juuri siellä ensimmäinen pakanaseurakunta aloitti toimintansa, ja siitä tuli tukikohta, josta evankeliumi levisi muualle maailmaan.
Juutalaiset olivat se ensihedelmä ... ensimmäinen kansa (Aabrahamin kautta), joka ymmärsi liiton Jumalaan. Juuri he viestittävät maailmalle tämän totuuden rikkaudet, ja heidän kauttaan Messias tuli maan päälle. Jumalan sanassa juutalaiset ovat "juuri" ja pakanat ovat "oksat"
Kun pakanoiden luku on tullut täyteen, "niin kaikki Israel on pelastuva"
- Elämme tällä hetkellä historian vakavimpia aikoja, ja Jeesukseen Kristukseen uskovina ne kutsuvat meitä ottamaan kantaa Israelin puolesta, Voi olla, että me juuri olemme viimeisten hetkien kansa. Emme saa muuttua passiivisiksi profetian suhteen; meidät on kutsuttu rukoilemaan , esirukoilemaan kiihkeästi, sekä palvelemaan ja julistamaan Vapahtajamme toiveiden mukaan eikä arvailemaan, milloin loppu tulee. Vastuullamme on toimia Valtakunnan asialla, kunnes Hän tulee takaisin (Luuk. 19:13)
- Tämä ei ole politiikkaa, tämä on Jumalan sanaa... mutta poliittiset seuraukset ovat äärimmäisen vakavia. Raamatussa julistetaan , että vielä tulee aika, jolloin kaikki maailman valtiot kääntyvät Israelia vastaan . Ja koska ymmärrämme , että näin voi tapahtua jo omana aikanamme, on tärkeää painottaa, miksi meidän on erityisesti juuri nyt seisottava Israelin rinnalla.
Lähteenä lehti Sana Jerusalemista

Maanjäristys Haitissa

Muu maailma ei aikaillut,kun tiedot Haitin 7 richterin maanjäristyksestä välittyivät uutistoimistojen kautta ympäri maapalloa keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaa.
Apua alkoi virrata heti. Muun muassa Kiina lähetti paikalle välittömästi kymmeniä pelastustyöntekijöitä rauniokoirien kanssa.

SPR:N kansainvälisen avun päällikkö Kalle Löövi antaa pelastajille aikaa perjantaiaamuun saakka.
- Monissa järistyksissä pelastustöissä ollut Ari Vakkilainen muistaa Turkista tapauksen, jossa pikkutyttö saatiin kaivettua elävänä raunioista kymmenen vuorokauden kuluttua tuhosta.
- Maanjäristyksistä pelastuneista noin 95 prosenttia on saatu kaivettua raunioista 48 tunnin kuluessa tapahtuneesta.
Kun järistyksestä on kulunut 72 tuntia, puhutaan jo ihmepelastumisesta.
Jos ihminen löytää jostakin vettä, hän selviytyy. Pahin riski on nestehukka, joka näännyttää nopeasti kuumassa ilmastossa.

- Ihmiset huusivat: "Jeesus, Jeesus" ja juoksivat ympäriinsä kaduilla.
- Tuhannet ihmiset menettivät asuntonsa, kun talot romahtivat maanjäristyksessä.
- Haitissa olevat YK:n rauhanturvaajat, joista suurin osa on Brasiliasta, etsivät raunioista eloonjääneitä. Myös rauhanturvaajien oma viisikerroksinen talo romahti.
- Järistysapua. SPR, kirkko ja Plan keräävät Haiti- apua. Kirkon ulkomaanavun työntekijät selviytyivät järistyksestä.
- Haiti on yhteisvastuukeräyksen ulkomaankohde.

TSUNAMISSA OLI 220 000 uhria.
Viime vuosikymmenten tuhoisimmat maanjäristykset:
12. toukokuuta 2008: Kiinan Sichuanin maakunnassa 87 000 ihmistä kuolee tai katoaa. Järistyksen voimakkuus 8,0 richteriä.

8.lokakuuta 2005: Intian ja Pakistanin Kashmirissa kuolee ainakin 75 000 ihmistä. Järistyksen voimakkuus 7,6 richteriä.

26. joulukuuta 2004: merenalainen maanjäristys synnyttää tsunamin, jossa kuolee Intian valtameren rantavaltioissa yli 220 000 ihmistä. Järistyksen voimakkuus 9,1 richteriä.

28. heinäkuuta 1976: Kiinan Hebein maakunnassa kuolee 242 000 ihmistä. Järistyksen voimakkuus 7,8 richteriä.

31. toukokuuta 1970: Perussa kuolee 66 800 ihmistä. voimakkuus 7,5 richteriä.

HAITI
Kurjuutta köyhyyden päälle
Asukkaita 10 miljoonaa, Haiti on Amerikan alueen köyhin valtio.
Valtion inftrastruktuuri on romahtamistilassa, ja järistys vauhdittaa tätä ilmiötä.
Noin 9000 YK:n rauhanturvaajaa valvoo järjestystä levottomassa Haitissa.
Maa sijaitsee siirrosvyöhykkeellä, jolla historiatietojen mukaan on sattunut seitsemän suurta maanjäristystä vuosien 1618 ja 1860 välillä.
Vuonna 2008 maata riepoi neljä hirmumyrskyä, ja tulvat tekevät tämän tästä tuhojaan.
Haiti itsenäistyi 1804 maailman ensimmäisessä onnistuneessa orjakapinassa.
Diktaattorit Francois Duvalier ja hänen poikansa Jean Claude terrorisoivat maata 1957- 1986.
Presidentti Jean- Bertrand Aristide syrjäytettiin verisessä vallankumouksessa 2004.
Nykyinen presidentti Rene Preval valittiin vaaleilla 2006.
Aamulehti torstai 14.1. 2010

lauantai 9. tammikuuta 2010

Naista ei saa kivittää (Joh. 8:11)

Olemme kaiketi tietoisia ns. kunniamurhista. Vaikka toisena osapuolena on mies, juuri nainen on se, joka joutuu kärsimään, ei mies. Raamatunkohdassa on aviorikoksesta tavattu nainen. Fariseukset iskevät "juhlan kahdeksantena päivänä" eli välittömästi suurta juhlaa seuranneena sapattina. Näin he saavat asialleen paljon todistajia juhlaväestä. Juutalainen laki (3. Moos. 20:10.)
vaati kummankin osapuolen kivittämistä. Miksi rabbit eivät olleet tuoneet miestä paikalle?
- Kyseessä ei olekaan lain täyttäminen, vaan tahto nolata Jeesus julkisesti. Rabbit ajattelevat voitonvarmoina saaneensa Jeesuksen puun ja kuoren väliin: Jos Jeesus myöntyy lain vaatimuksiin, syntyy kansassa hälinä ja Jeesus pidätetään sen aiheuttajana. Jos Jeesus taas esittää sovittelevan ratkaisun, ettei lakia noudatettaisi tässä tapauksessa kirjaimellisesti, hänen maineensa uskollisena rabbina on mennyttä.
Teet siis niin tai näin, aina on paha.
- Jeesus kirjoitti sormellaan maahan, hiekkaan. He edelleen kiusasivat häntä: "Opettaja, tämä nainen on tavattu itse teossa, aviorikosta tekemässä, Mooses on laissa antanut käskyn, että tuommoiset on kivitettävä, mitäs sanot?"
Jeesus vastasi: "Joka teistä on synnitön, se heittäköön häntä ensimmäisenä kivellä."
- Uutisista olemme nähneet, että väkijoukko luottaa omaan voimaansa: meitä on paljon, meitä ei voi yksittäin erotella. Nyt Jeesus antaa jokaiselle yksilölle kasvot: heitätkö sinä ensin?
- Tapahtuu dramaattinen muutos. Jokaisen on tehtävä oma päätöksensä. Kaikki katsovat vanhimpaan rabbiin, mitä hän tekee. Näin joutuvat kaikki yksi toisensa jälkeen lähtemään pois. Jeesus ei tunne vahingoniloa, vaan aitoa iloa pelastettuaan naisen.
- Fariseukset eivät enää ole vihaisia naiselle vaan Jeesukselle. Jeesus saa varautua tämän jälkeen entistä suurempiin vaikeuksiin ja kostoon aiheutettuaan häpeän rabbeille.
- Jeesus ei hyväksy naisen itsetuhoista elämäntapaa, vaan kehottaa tätä suoristamaan elämänsä: " "Mene, äläkä enää tee syntiä."
- Mitä teemme nykypäivän prostituoiduille, sukupuolenvaihtajille, lesboille ja homoille? Voimme tuomita heidän tekonsa, mutta hyväksyä heidät ihmisinä. Voimme rukoilla heidän puolestaan ja osoittaa heille armahtavaisuutta, mutta meidän ei tarvitse hyväksyä heidän tekojaan.

maanantai 4. tammikuuta 2010

Lahjaksi tai itselle.


Enkeleitä on oikeasti olemassa.
Mutta tässä kerron mitä voisit ostaa lahjaksi ystävälle tai, itsellesi iloksi ja/tai kodin kaunistukseksi. Kuka mitenkin...
Niitä on keraamisia, lasisia, puisia, niin paperista kuin ulkoilman kestävästä massasta tehtyjä, kullattuja, huovutettuja. Niitä saa avaimenperinä, tuulikelloina, korteissa ja pinsseinä. Myös enkeliaiheiset kiiltokuvat ovat yhä suosittuja.
- Suomalaista käsityötä ja tuontitavaraa. Hyllyyn, ikkunaan, oveen, seinälle...
- Kasvoilla on iloinen, jopa vekkuli ilme, tai toisinaan mietteliäs.
Enkelihahmoja on kymmeniä erilaisia. Minulla itselläni on enkeleitä, joilla on soitin kädessään, viulu , luuttu, kitara, puhallinsoitin...
Eräällä on kädessään kyyhkynen, se on suloinen.
- Niitä ostavat lahjaksi ja itselle etupäässä eri- ikäiset naiset. Viime vuosina on lahjatavaroiden osuus kasvanut, ja enkelit ovat niistä myydyimpiä.
- Enkelit ovat aina ajankohtaisia, mutta nykyään ne tuntuvat olevan erityisen tärkeitä ihmisille, kun on kaikenlaista epävarmuutta ja pelkoa. Enkelit merkitsevät lohtua ja turvaa.
- Enkeli on Enkeli taivaan lausui näin- virren mukaisesti Jumalan sanansaattaja, eli tärkeiden asioiden tiedottaja.
Se on ollut enkeleiden tehtävä kautta aikojen, samoin kuin suojella ja varjella ihmistä kaikilta vaaroilta.



sunnuntai 3. tammikuuta 2010

D- vitamiini hidastaa vanhenemista ja ja lisää terveitä elinvuosia




D- vitamiini näyttäisi suojaavan keskushermoston rappeutumis sairauksilta. Viime vuosien aikana on saatu lisävalaistusta normaaliin elimistön vanhenemiseen, kun on selvinnyt, että vanhenemista jarruttavan hormonin vaikutus perustuu D- vitamiiniin.
- Tamperelainen tutkimusryhmä on juuri ilmestyneessä arvostetussa julkaisussa osoittanut, että sekä D- vitamiinin yliaktiivisuus että sen vaikutuksen puute nopeuttavat fysiologista vanhenemista.
- Tutkimusryhmän vetäjä, Tampereen yliopiston emeritusprofessori Pentti Tuohimaa arvelee, että erityisesti Suomessa , jossa D- vitamiinin vajaus talvella on yleistä, olisi syytä kokonaan uudelleen arvioida D- vitamiinin terveydelliset vaikutukset.
- Siitä voi olla hyötyä jopa kausi- influenssan torjunnassa, mutta suurimmat kansainterveydelliset vaikutukset saataisiin kroonisten vanhuuteen liittyvien sairauksien ehkäisyssä.
- Eri arvioiden mukaan D- vitamiinin riittävällä annostelulla voitaisiin saada 2- 5 tervettä elinvuotta lisää.
- On mahdollista, että oikealla D- vitamiinin annostelulla voitaisiin lykätä monien kroonisten sairauksien alkamista jopa vuosilla myöhemmäksi.
- Tälläisia sairauksia ovat eräät yleiset syövät, sokeritauti, verisuonten kalkkeutuminen, verenpainetauti, keskushermoston rappeutumissairaudet, astma, autoimmuunisairaudet ja osteoporoosi.
Kaupunkilehti, uutiset

perjantai 1. tammikuuta 2010

Uudenvuodenaatto-juhlintaa, vuosi vaihtuu

Olimme Uutta Vuotta vastaanottamassa vanhimman tyttäreni perhees sä.
Aluksi herkutte limme nakeilla peruna salaatin ja joululaatikoiden kanssa.
Salla pelasi wii-peliä ja tytöt lauloivat singstaria. Jossain välissä pikkutytöt avasivat viimeiset joululahjansa, niitä oli kuusen alla. Kuusi oli kaunis, ihan täynnä joulupalloja-ja koristeita.
Kahvituksen jälkeen tytöt esittelivät jouluksi saamiaan lahjoja ja piilostakin ehdittiin leikkiä.
Perinteisesti heille oli hommattu raketteja, jotka lasten vuoksi ammuttiin aiemmin. Kun tultiin kotia kohti, taivas leiskui loistavista väreistä, mutta pauke oli melkoinen.








Happy 101 award














Sain tämän palkinnon Katalta!!Kiitos!!

Kopioi tämä tunnustuksen mukana.
-Listaa 10 asiaa,jotka tekevät sinut onnelliseksi(yritä tehdä ainakin niistä yksi päivässä tai siihen liittyvä asia)&
-Anna tämä 10 blogiin,jotka valaisevat sinun päiväsi (laita linkki takaisin)

Annan tämän teille kaikille ihanille lukijoilleni.

1. Jeesus, että saan olla armosta, uskon kautta pelastettu Häneen.
2. Perhe, minun rakas mieheni ja lapseni, heidän perheensä ja suloiset lastenlapset.
3. Israel, rakastan Israelia.

4. Joulunaika.
5. Kuvaaminen, esim videokuvaus.
6. Lapset,- lapset ovat ihania, lasten laulu, nauru,juttelu.
7. Kahvitteluhetket.
8. Korttien teko, käsityölehdet, käsityöt.
9. Bloggailu
10. Ystävälliset ihmiset, hymy, ystävät, Timo pastori, ja kommentit.